Facebook Pixel Ολυμπιακός: Με δύο εντολές ο Μεντλίμπαρ... απογείωσε τον Ποντένσε
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-06 17:37:00

Με δύο εντολές ο Μεντλίμπαρ... απογείωσε τον Ποντένσε - Μεταγραφή στο κορυφαίο επίπεδο ο Παπασταθόπουλος

του Παναγιώτη Νικολάου

Πού θα παίζουν του χρόνου ο Σωκράτης και ο Μανωλάς; Το Sportdog.gr ανοίγει τον φάκελο για τους δύο Έλληνες άσους και εξηγεί πώς ο Πορτογάλος σταρ του Ολυμπιακού, ανέβασε την απόδοσή του στα τελευταία ματς.

Ολόκληρο θέμα έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τη δήλωση του Κώστα Μανωλά ότι θα επέστρεφε στη Ρόμα για να φορέσει ξανά τη φανέλα της, ακόμα κι αν χρειαζόταν να το κάνει εντελώς δωρεάν - Δηλαδή χωρίς να υπάρχει συμβόλαιο που θα αμείβεται.

Προφανώς ο Έλληνας άσος ήθελε αφενός να δώσει έμφαση για το πόσο καλά είχε περάσει στη Ρώμη (δικαίως, καθώς εκεί έγινε τεράστιο όνομα), αλλά παράλληλα ήθελε να ρίξει και τα... καρφάκια του προς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αφού δεν είχε αποχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το Λιμάνι!

ΜΑΝΩΛΑΣ: Ο 32χρονος άσος αποχώρησε από τους Πειραιώτες τον Σεπτέμβριο του 2022, στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών που είχαν γίνει στην ομάδα, για να βρεθεί στο αραβικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Αλ Σάρτζα. Από εκεί αποχώρησε στις αρχές τού 2024 και, παρά το γεγονός ότι το όνομά του συνδέθηκε από τον Ολυμπιακό μέχρι τη Γαλατασαράι, τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με τη Σαλερνιτάνα στις 9 Φεβρουαρίου - Ομάδα που είναι τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα της Serie Α.

 

Ο Κώστας, λοιπόν, αποκάλυψε ότι θα έπαιζε ακόμα τσάμπα στη Ρόμα, αλλά δεν είπε ότι όντως είχε υπάρξει επαφή με την ιταλική ομάδα για να φορέσει ξανά τη φανέλα της πριν από λίγο καιρό! Γιατί είναι σε ποδοσφαιρική ηλικία που έχει ακόμα χρόνια μπάλας μπροστά του, γνωρίζει το κλαμπ και τις απαιτήσεις του, ενώ δεν χρειάζεται και χρόνο προσαρμογής. Προφανώς δεν προχώρησε η επιστροφή του αλλά και μόνο το γεγονός ότι άνοιξε αυτή η κουβέντα, δείχνει ότι υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει αυτό το ενδιαφέρον της Ρόμα; Το γεγονός ότι ο Μανωλάς επέλεξε την Ιταλία για να παίξει μπάλα (ήδη έχει 2 συμμετοχές, στα 2 παιχνίδια που βρέθηκε στην αποστολή), δείχνει τι έχει στο μυαλό του ενόψει του καλοκαιριού. Γιατί αλλιώς μπορεί να σε παρακολουθήσει μια ομάδα όταν παίζεις στο ίδιο πρωτάθλημα και διαφορετικά από βιντεάκια...

SOKRATIS: Αντίθετα με τον Μανωλά, που φαίνεται ότι ίσως έχει να περιμένει πολλά το προσεχές καλοκαίρι στην καριέρα του (ειδικά αν στη Ρόμα βρεθεί και ο Φρανσουά Μοντέστο πλην της Λίνας Σουλούκου), ο Παπασταθόπουλος δεν θα συνεχίσει στη Μπέτις μετά τη λήξη του συμβολαίου του το προσεχές καλοκαίρι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δυσκολευτεί να βρει ομάδα. Ειδικά στην Ιταλία, που και η Σαμπντόρια είχε δείξει ενδιαφέρον (αλλά δύσκολα θα πάει στη Serie Β o Σωκράτης) και η Πάρμα (που λογικά θα ανέβει στη Serie A) ψάχνουν για στόπερ, αλλά και στην Κύπρο. Σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και παίζει στην Ευρώπη.

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Θριαμβολογούν στον ερυθρόλευκο Τύπο, και δικαίως, για την αγωνιστική ανάκαμψη του Πορτογάλου. Πραγματικά το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και είναι ξεχωριστός στο γήπεδο. Πέρα από το γεγονός ότι έχει διαφοροποιήσει λίγο τον τρόπο που γυμνάζει τα πόδια του, όπως είχαμε αποκαλύψει πρόσφατα, άλλαξε κάτι ακόμα που του έχει δώσει ώθηση: Το τρικ που κάνει ο Μεντιλίμπαρ με την εσωτερική αλλαγή σε Όρτα-Ποντένσε, αλλά και την εντολή στον Τσικίνιο να στηρίζει τις προσπάθειες του συμπατριώτη του. Για αυτό έχει βγάλει φτερά στα πόδια ο Ντάνιελ. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα τυχαίο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγή δεδομένων για Τσιμίκα λόγω Κλοπ - Η απόφαση της Λίβερπουλ, η Μπάγερν και ο... Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags