Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Υπέγραψε πριν 4 μήνες στον ΠΑΟ και τον... διώχνει ο Τερίμ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-10 10:00:00

Υπέγραψε πριν 4 μήνες στον ΠΑΟ και τον... διώχνει ο Τερίμ - Ζητάει ακριβή μεταγραφή, αποφασίζει ο Αλαφούζος!

του Νίκου Στεργίου

Έχει πολύ καλό συμβόλαιο, αλλά με τον Τούρκο δεν έχει μέλλον. Μπορεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον ήθελε στην ομάδα και για αυτό να ανανέωσε με σημαντική αύξηση αποδοχών, όμως πλέον το μέλλον του είναι εξαιρετικά αμφίβολο στο Τριφύλλι...

O Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι δεν μετρά ούτε τρεις μήνες στην Ελλάδα, κι όμως πρόλαβε να γίνει ένα από τα πρόσωπα της σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Από την αρχή ο Πολωνός έδειξε ότι πρόκειται για ικανότατο γκολκίπερ και πήρε φανέλα βασικού, ενώ η επική εμφάνισή του στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ήταν αρκετή για να τον μετατρέψει σε αγαπημένο των οπαδών του Τριφυλλιού. "Είναι τρελός ο Πολωνός", φώναζαν όλοι εκστασιασμένοι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά τη δραματική πρόκριση, που δεν ερχόταν ποτέ αν ο Ντραγκόφσκι δεν είχε αποκρούσει τρία πέναλτι.

Η καθιέρωση του διεθνούς τερματοφύλακα έγινε σε... βάρος του Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος έγινε βασικός όταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έπαψε να υπολογίζεται λόγω του ζητήματος με το συμβόλαιό του. Ο Ρώσος δεν τα πήγε άσχημα στο διάστημα που πήρε τα γάντια του βασικού, αλλά ο Φατίχ Τερίμ έκρινε πως ο Ντραγκόφσκι μπορεί να κάνει τη διαφορά και του έδωσε άμεσα το χρίσμα. Κανείς δεν μπορεί να πει πως τα αποτελέσματα δεν έχουν δικαιώσει την επιλογή του Τούρκου τεχνικού.



Το μέλλον του Λοντίγκιν τίθεται εν αμφιβόλω έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ειδικά εάν οι Πράσινοι καταλήξουν στην αγορά του Ντραγκόφσκι από τη Σπέτσια το καλοκαίρι. Στη συμφωνία υπάρχει οψιόν αγοράς ύψους 3.500.000, ποσό που ο Παναθηναϊκός μπορεί κάλλιστα να πληρώσει για τον 26χρονο πορτιέρε.

Ο Λοντίγκιν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2026 τον περασμένο Οκτώβριο, όμως δεν είναι διατεθειμένος να περάσει κι άλλες σεζόν όντας μονίμως στον πάγκο. Στα 33 του, και όντας ένας τερματοφύλακας με σημαντική πορεία πίσω του, είναι ο λογικό ο πρώην άσος του Ολυμπιακού να μη νιώθει άνετα με τον ρόλο του δεύτερου. Έκανε άλλωστε αρκετή υπομονή την πρώτη του σεζόν στην ομάδα, όταν βρέθηκε στη σκιά του Μπρινιόλι. Στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν πήρε εγγυήσεις για παραπάνω ευκαιρίες από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κάτι που ο Σέρβος τεχνικός τήρησε, ωθώντας με τον τρόπο αυτό τον Λοντίγκιν να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θέλει πολύ να τον κρατήσει, γι' αυτό και έσπευσε να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έχουν σε εκτίμηση τον έμπειρο γκολκίπερ, θεωρώντας τον ιδανικό για να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό δίδυμο με τον Ντραγκόφσκι (ή οποιονδήποτε "διάδοχο" του Πολωνού εφόσον δεν παραμείνει). Το θέμα είναι αν ο ίδιος ο Λοντίγκιν επιθυμεί να παραμένει όντας ξεκάθαρα δεύτερος στην ιεραρχία, κάτι που μοιάζει "χλωμό". Και ως γνωστόν, άσχετα αν υπάρχουν συμβόλαιο, στην πραγματικότητα κανείς παίκτης δεν γίνετια να μείνει με το ζόρι.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφώνησαν Γιαννακόπουλος και Αταμάν - Αυτός υπογράφει τώρα στον ΠΑΟ - Επόμενος ο Μίσιτς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags