Facebook Pixel Ολυμπιακός: Κλείδωσαν 5 μεταγραφές - Το πρώτο μεγάλο όνομα που φεύγει
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-12 19:35:00

Κλείδωσαν 5 μεταγραφές στον Ολυμπιακό - Το πρώτο μεγάλο όνομα που φεύγει - "Καψούρα" πρώην της ΑΕΚ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Κλείδωσαν 5 μεταγραφές στον Ολυμπιακό - Το πρώτο μεγάλο όνομα που φεύγει - "Καψούρα" πρώην της ΑΕΚ!

Συμφώνησαν Μεντιλίμπαρ-Κοβάσεβιτς, η λίστα στον Μαρινάκη. Οι Πειραιώτες αναμένεται και το φετινό καλοκαίρι να κινηθούν στην ισπανική αγορά και το Sportdog.gr σας παρουσιάζει τον ποδοσφαιριστή που απασχολεί σοβαρά, τις άλλες λύσεις που υπάρχει, αλλά και τις θέσεις που θα υπάρξει ενίσχυση...

Ολυμπιακός: Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα σε φουλ αγωνιστική δράση, μάλιστα στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι τη σεζόν, καθώς θα φανεί ποια ομάδα θα πάρει τον τίτλο, αλλά μην έχετε την αφέλεια ότι οι μεγάλοι αθλητικοί οργανισμοί δεν προχωρούν, παράλληλα, τον θερινό προγραμματισμό τους.

Γιατί μπορεί αυτό που βγαίνει προς τα έξω, πάντα, όταν βρισκόμαστε μακριά από τις μεταγραφικές περιόδους, να είναι ότι τα ζητήματα αφίξεων-αποχωρήσεων και ανανεώσεων δεν αφορούν τη συγκεκριμενη χρονικη περίοδο, αλλά η αλήθεια βρίσκεται μακριά. Και ορθώς βρίσκεται μακριά, δεδομένου ότι οι ευαίσθητες κεραίες πρέπει να είναι ανοιχτές και τους 12 μήνες του χρόνου.

Κάπως έτσι, από του Ρέντη, αυτό που υπάρχει ως ρεπορτάζ είναι αφενός ότι με την ανανέωση στο συμβόλαιο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μέχρι το καλοκαίρι τού 2025 ο Ισπανός θα είναι το νέο αφεντικό στην ομάδα, μαζί με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον Κριστιάν Καρεμπέ, αφετέρου ότι ήδη υπάρχει ένα πρώτο πλάνο για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Που για την ώρα δεν περιλαμβάνει ονόματα που γράφονται, για ευνόητους λόγους, αλλά υπάρχουν ήδη κάποιες σχετικές αποφάσεις.

Και για να το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο: Η απόφαση που έχει παρθεί, ήδη, στον Ολυμπιακό, ειναι να ανανεώσει το συμβόλαιο του Ελ Κααμπί και να έρθουν 1+1 επιθετικοί (1 σκόρερ τύπου Ελ Κααμπί με συμβόλαιο, και 1 ακόμα που ίσως έρθει με τη μορφή δανεισμού για τρίτη λύση ανεξάρτητα Γιόβετιτς), συν να έρθουν τρεις στόπερ για να ενισχύσουν την αμυντική γραμμή.

Προφανώς δεν θα μπούμε σε διαδικασία ονοματολογίας για το ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει - Αν και στη περίπτωση των επιθετικών η καμπάνα, προφανώς, προφανέστατα, χτυπάει για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί…

Σε αυτές τις ισπανικές ομάδες θα ψάξει για στόπερ - Πρώην της ΑΕΚ για επίθεση;

Ψάξαμε όμως για το ποιοι μπορει να έρθουν, καθώς με δεδομένο ότι ο Μεντιλίμπαρ γνωρίζει πολύ καλά το ισπανικό ποδόσφαιρο, όπως και ο Κοβάσεβιτς, προφανώς θα υπάρξει ως σημείο αναφοράς και φέτος το καλοκαίρι η La Liga. Σε ποια ρόστερ μπορεί να κοιτάξει ο 62χρονος τεχνικός; Προφανώς η Σεβίλλη είναι μια καλή περίπτωση, αλλά μιλάμε για ομάδα που έχει υψηλά οικονομικά στάνταρ στις μετακινήσεις ποδοσφαιριστών.

Υπάρχουν άλλες ομάδες; Όλες οι βάσκικες, είναι η απάντηση, καθώς ως Βάσκος διατηρεί άριστες σχέσεις με Οσασούνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Αλαβές και Αθλέτικ Μπιλμπάο! Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το ρεπορτάζ που είχε κυκλοφορήσει για την επαφή τού Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητή της Αθλέτικ) με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που στην ουσία άναψε το πράσινο φως για την έλευση του Μεντιλίμπαρ στην Ελλάδα.

Στη Σοσιεδάδ, μάλιστα, είχε θητεία δύο φορές ως ποδοσφαιριστής και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, άρα αυτό κάνει ακόμα πιο εύκολη την επικοινωνία μαζί της. Πάμε να δούμε το υλικό που θα μπορούσε να απασχολήσει το προσεχές καλοκαίρι.

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Φέτος τα πηγαίνει εξαιρετικά στη La Liga, είναι μέσα στις ευρωπαϊκές θέσεις, πολύ δύσκολα θα αφήσει αξιόλογο ποδοσφαιριστή της να φύγει. Ειδικά στα στόπερ που έχουν όλοι market value από 8 μέχρι 40 εκατ. ευρώ και είναι 4 όλοι και όλοι φέτος οι σέντερ μπακ της.

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Και η ομάδα τού Βαλβέρδε τα πηγαίνει εξαιρετικά φέτος, είναι σταθερά στην 5η θέση, και προφανώς ισχύει ο,τι και για τη Σοσιεδάδ. Ειδικά από τη στιγμή που έχει βγάλει τη σεζόν με 3 στόπερ, με market value από 10 μέχρι 20 εκατ. ευρώ.

Οσασούνα: Η περίπτωση του Ουνάι Γκαρσία είναι καλή, από την άποψη ότι είναι μια ζωή στην Οσασούνα (άρα έχει καριέρα 9 ετών σε υψηλό επίπεδο), είναι 32 ετών και φέτος δεν είναι στα βασικά πλάνα του προπονητή. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025, αλλά με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνάει το 1-1,5 εκατ. ευρώ μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Όπως και ο Χόρχε Χεράντο, που είναι 23 ετων, διεθνής με την U18 της Ισπανίας, με πολύ καλή προοπτική για το μέλλον. Στην Οσασούνα υπάρχει και ο Αλεχάντρο Κατένα, βασικός φέτος, 29 ετών, αλλά έχει συμβόλαιο μέχρι το 2028 και το market value ειναι στα 5 εκατ. ευρώ...

Αλαβές: Τελειώνει το πρωτάθλημα με δύο στόπερ (ο τρίτος κλασσικός στόπερ έχει υποστεί ρήξη χιαστού), αλλά είναι και οι δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Πρόκειται για τον Μαροκινό Αμπντέλ Αμπακάρ, 23 ετών με συμβόλαιο που λήγει το 2025, και τον Ραφα Μαρίν που έχει έρθει με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Προφανώς θα μπορούσε να γίνει κίνηση για την απόκτηση μόνο του πρώτου, που έχει και καλό potential.

Κάτι τελευταίο: Το περασμένο καλοκαίρι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Σεβίλλη, του Χοσέ λουίς Μεντιλίμπαρ τότε, είχαν στη λίστα τους τον Λούκας Μπόγε! Τον 28χρονο διεθνή Αργεντινό επιθετικό της Έλτσε, που είχε πραγματοποιήσει καλή σεζόν, και παλαιότερα είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ.

Τελικά είχε καταλήξει, με 7 εκατ. ευρώ, στη Γρανάδα. Αλλά η ισπανική ομάδα, φέτος, δεν πηγαίνει καθόλου καλά (προφανώς μαζί της και ο Μπογέ), δεν θα σώσει την κατηγορία και το προσεχές καλοκαίρι, λογικά, θα τον δώσει με τη μορφή δανεισμού ή θα τον "σκοτώσει" κοψοχρονιά για να μην κουβαλάει το συμβόλαιό του στη Segunda. Λέτε ο Μεντιλίμπαρ και ο Ολυμπιακός να έχουν ξεχάσει την περίπτωσή του, έναν μόλις χρόνο μετά από την περσινή καψούρα και των δύο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 4 τερματοφύλακες για δύο ματς ο Πογέτ - Ρίσκο με Τσιμίκα, ήθελε και Τσιλούλη - 6 παίκτες στη "μαύρη λίστα"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags