Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΑΕΚ: "Ανοιχτό" για επιστροφή Μπογέ στην Ελλάδα
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-13 14:45:00

"Ανοιχτό" για επιστροφή Μπογέ στην Ελλάδα - "Δεν θα κάψουν τον Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό"

του Γιώργου Κτενά
"Ανοιχτό" για επιστροφή Μπογέ στην Ελλάδα - "Δεν θα κάψουν τον Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό"

Τα νέα σενάρια για Πόνσε μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και οι εξελίξεις από την Ισπανία με τον πρώην άσο της Ένωσης...

Εξαιρετικό δεύτερο μισό τής σεζον διανύει με τη φανέλα τής ΑΕΚ ο Έκι Πόνσε, καθώς από τη στιγμή που πήρε μπρος ο διεθνής Αργεντινός επιθετικός δεν έχει σταματήσει να σκοράρει: 13 γκολ μέχρι στιγμής φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 1 εκατ. ευρώ το market value από το καλοκαίρι τού 2023 που ήρθε στην Ελλάδα. Απο τα 2,5 εκατ. ευρώ τώρα βρίσκεται στα 3,5 εκατ. ευρώ - Κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο αν σκεφτούμε ότι έφυγε από ένα κορυφαίο πρωτάθλημα, τη La Liga, για να έρθει στη Super League.

Σε κάθε περίπτωση ο 27χρονος επιθετικός (γεννημένος στις 29 Μάρτη του 1997), με θητεία (πλην ΑΕΚ) σε Ρόμα, Γρανάδα, Έλτσε, Λιλ και Σπαρτάκ Μόσχας, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Με αποτέλεσμα αφενός να δικαιολογεί/αποσβεί τα 3,5 εκατ. ευρώ που είχε δώσει η διοίκηση της Ένωσης το περασμένο καλοκαίρι στην Έλτσε για την απόκτησή του, αφετέρου να υπάρχουν σενάρια για πιθανή εμπλοκή ισπανικών ομάδων το προσεχές καλοκαίρι για την επιστροφή του στη La Liga.

Υπάρχει όμως τέτοια προοπτική με βάση τη φετινή του παρουσία στην ΑΕΚ, πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που έχει δοκιμαστεί ήδη σε δύο διαφορετικές ομάδες στο ισπανικό ποδόσφαιρο (Γρανάδα, Έλτσε); Το sportdog απευθύνθηκε στον Βαγγέλη Λυκάκη, δημοσιογράφο με μεγάλη εμπειρία στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες που μπορουν να εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ.

"Μια χαρά στην ΑΕΚ ο Πόνσε - Ελλάδα ή Τουρκία το καλοκαίρι ο Μπογέ - Δεν θα κάψουν τον Μεντιλίμπαρ"

"Δύσκολο να επιστρέψει, γιατί ήταν ήδη δύο φορές και δεν τα είχε πάει καλά. Στην Έλτσε, πέρσι, δεν πήγε καλά ούτε η ομάδα ούτε και ο ίδιος -  Ο επιθετικός χρειάζεται να τον βοηθήσει και η ομάδα για να βάλει γκολ. Στην Ελλάδα όμως φαίνεται ότι είναι μια χαρά", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Πλην του Πόνσε το περασμένο καλοκαίρι από το ρόστερ τής Έλτσε είχε γραφτεί και το όνομα του Λούκας Μπόγε (που επίσης είχε αγωνιστεί παλαιότερα στην ΑΕΚ) σε ελληνικά ρεπορτάζ για τον Ολυμπιακό. Τι ισχύει φέτος με τον καριέρα του;

"Για τον Μπόγε θα μπορούσε να υπάρξει προοπτική. Φέτος δεν κάνει καλή σεζόν με τη Γρανάδα, ενώ πέρυσι είχε πάει καλύτερα στην Έλτσε. Αλλά όπως και στην περίπτωση του Πόνσε, στην Ισπανία αν πάρεις μία, δύο, τρεις ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλευτείς, ψιλοκαίγεσαι. Για την Ελλάδα ή για την Τουρκία θεωρώ ότι θα ακουστεί το προσεχές καλοκαίρι, που μπορούν να δώσουν κάποια καλά συμβόλαια".

Τέλος, πώς σχολιάζεις την ανανέωση στο συμβόλαιο του Μεντιλίμπαρ, μετά από τη βαριά ήττα με Μακάμπι;

"Δεν χρειάζεται να πάμε από το ένα άκρο πάμε στο άλλο: Ήρθε και έκανε δύο-τρεις απλές διορθωτικές κινήσεις και τον αποθέωσαν, έγινε νέος Γκουαρντιόλα. Με τον Παναθηναϊκό δεν του βγήκε αυτό που είχε στο μυαλό του, ήταν κακή βραδιά. Από τη στιγμή που τον ανανέωσε, όμως, δεν θα τον κάψουν με την πρώτη στραβή. Είναι και σοβαρός άνθρωπος".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags