Συζητήσεις έχει προκαλέσει στο ρεπορτάζ τής ΑΕΚ το δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport για τoν Ματίας Αλμέιδα και το ενδιαφέρον που υπάρχει από τη Λάτσιο για να καθίσει στον πάγκο της.

Θυμίζουμε ότι Αργεντινός προπονητής είχε θητεί στην Ιταλία με τη φανέλα των Λατσιάλι από το 1997 μέχρι το 2000 (μετά είχε πάει σε Πάρμα, Ίντερ και Μπρέσια)  και προφανώς έχει ισχυρούς δεσμούς με το ιταλικό κλαμπ.

Μάλιστα, αυτό που λένε από την πλευρά της Ένωσης είναι πως πρόκειται για τιμητικό ρεπορτάζ, στην πιο μεγάλη εφημερίδα της Ιταλίας, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας: Ο Αλμέιδα έχει μέλλον στην ομάδα, θέλει να πετύχει πράγματα με τους Κιτρινόμαυρους, ενώ σε κάθε περίπτωση το συμβόλαιό του λήγει το 2028 και υπάρχει ρήτρα στα 10 εκατ. ευρώ.

Τα συμβόλαια, βέβαια, είναι για να σπάνε, αρκεί να σκεφτούμε ότι o Mατίας πλην τής Ιταλίας είχε θητεία και στην Ισπανία (με τη φανέλα της Σεβίλλης), και είναι γνωστό ότι ειδικά σε αυτές τις δύο χώρες ψάχνουν για ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές από τη Λατινική Αμερική - Πολύ περισσότερο όταν υπάρχει τεχνικός που βρίσκεται, ήδη, στην Ευρώπη και, μάλιστα, με δύο διαδοχικές σεζόν πετυχημένες.

"Δεν δίνει λεφτά η Λάτσιο για Αλμέιδα - Σφιχτός ο πρόεδρος - Για αυτό μπορεί να πετύχει"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, expert του ιταλικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να δούμε αν όντως υπάρχει προοπτική για τη Λάτσιο και τον Αλμέιδα, αλλά και πώς θα μπορούσε να δελεάσει την ΑΕΚ και τον Αργεντινό η ιταλική ομάδα.

"Ψάχνει για προπονητή η Λάτσιο και τον Αλμέιδα τον ξέρουν καλά ως πρώην παίκτη τους. Βέβαια τα 10 εκατ. ευρώ που υπάρχουν ως οψιόν στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, δεν υπάρχει περίπτωση να τα δώσουν. Ούτε καν μικρότερο ποσό", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε: "Ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, είναι "σφιχτός" και δεν μοιράζει εύκολα τα χρήματά του".

Η Λάτσιο είναι ομάδα με προβλήματα, θεωρείς ότι αν πήγαινε εκεί θα μπορούσε να τα καταφέρει;

"Μπορεί να πετύχει, γιατί όχι. Πάει σε ένα γνώριμο περιβάλλον, ξέρει και την ομάδα".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Συζητήσεις για πώληση μεγάλης ελληνικής ομάδας - 100 εκατ. ζήτησε ο ιδιοκτήτης - Deal μετά το πρωτάθλημα"!