Facebook Pixel Ομάδα από κορυφαίο πρωτάθλημα για Πάμπλο Γκαρσία - Πρόταση… αλά Ζιντάν
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-17 17:19:00

Ομάδα από κορυφαίο πρωτάθλημα για Πάμπλο Γκαρσία - Πρόταση… αλά Ζιντάν - "Απογοήτευση" με ΠΑΟΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Νιώθει πλέον πολύ έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Τα πήγε πολύ καλά στον Πανσερραϊκό και θέλει να πάρει τώρα ομάδα που θα του "φτιάξει" την καριέρα. Προφανώς θα ήθελε να γυρίσει στην Τούμπα, όμως υπάρχει και εναλλακτική εκτός Ελλάδας...

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στη δεύτερη παρουσία του στη Σούπερ Λιγκ ο Πάμπλο Γκαρσία, καθώς ο Πανσερραϊκός συγκέντρωσε πολλούς βαθμούς, έπαιξε καλή μπάλα και, παρά το πρόβλημα που υπήρξε με την έδρα κατά τη διάρκεια της σεζόν, δεν έδειξε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του ως νεοφώτιστη ομάδα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ουρουγουανός προπονητής αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις στη μεγαλη κατηγορία, πέρα από όσα είχε καταφέρει στην υποδομή του ΠΑΟΚ, καθώς το ίδιο καλά τα είχε πάει και ως πρώτος προπονητής στον Δικέφαλο. Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι ο Ιβάν Σαββίδης ανανέωσε το συμβόλαιο του Ραζβάν Λουτσέσκου για τρία ακόμα χρόνια, δεν φαίνεται ότι υπάρχει προοπτική για εκείνον στη Θεσσαλονίκη.

Προσοχή: Δεν λέμε ότι δεν υπάρχει προοπτική σε άλλη ομάδα τής Σούπερ Λιγκ ή, πολύ περισσότερο, ακόμα και να συνεχίσει στον Πανσερραϊκό. Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει άμεσα προοπτική, κι αυτό είναι κάτι που έχει βάλει σε σκέψεις τον Πάμπλο. Για αυτό και έχει αναπτυχθεί φημολογία ότι μπορεί ακόμα και να φύγει από την Ελλάδα!

Για να πάει πού, είναι το ερώτημα; Στην Ισπανία, είναι απάντηση! Που έχει κεφάλαιο από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής και υπάρχει ομάδα που πίνουν ακόμα και σήμερα νερό στο όνομά του! Ποια ομάδα είναι αυτή; Η Οσασούνα! Που φέτος ναι μεν δεν πηγαίνει ιδιαίτερα καλά στη La Liga, σώθηκε εύκολα, αλλά δεν έχει ελπίδες για Ευρώπη.

Μπορεί ένας προπονητής από την Ελλάδα να φύγει από τον Πανσερραϊκό και να βρεθεί στην Οσασούνα, ακόμα κι αν αυτός είναι ο Πάμπλο; Προφανώς όχι! Για αυτό και η σκέψη που υπάρχει είναι να πάει ως προπονητής στην Οσασούνα β΄, προκειμένου να ξαναμπεί στον οργανισμό της ομάδας. Τώρα ξαναμπαίνει ερώτημα αλλά από την ανάποδη: Μπορεί κάποιος προπονητής τής Σούπερ Λιγκ να αφήσει την ομάδα του για την Γ΄ κατηγορία τής Ισπανίας που συμμετέχει η Οσασούνα β΄;

Εδώ η απάντηση δεν είναι απλή! Γιατί μπορεί, όντως, να φαίνεται ως υποβιβασμός αυτή η προοπτική, αλλά χρειάζεται να σημειώσουμε δυο πράγματα: Ναι μεν δεν συμμετέχει στη Segunda η Οσασούνα β΄, αλλά στο πρωτάθλημα της βρίσκεται η Λα Κορούνια, η Ρεάλ Μαδρίτης β΄, η Μπαρτσελόνα β΄, η Θέλτα β΄, η Ρεάλ Σοσιεδάδ β΄.

Το πιο σημαντικό όμως: Το να είσαι στη β΄ ομάδα ενός κλαμπ που συμμετέχει στη La Liga, δεν σημαίνει "Είμαι προπονητής στη Γ΄ κατηγορία", αλλά "Είμαι προπονητής στη β΄ ομάδα". Γιατί αν το κλαμπ μείνει χωρίς προπονητή στη μεγάλη κατηγορία στη μέση της σεζόν, θα πάρει εκείνον που βρίσκεται στη δεύτερη ομάδα της για να σύρει το κάρο για μερικές εβδομάδες και, αν τα πηγαίνει καλά, δεν θα ψάξει για να βρει άλλον. Άρα η Οσασούνα β΄ ειναι προθάλαμος για την πρώτη ομάδα (κάπως έτσι είχε συμβεί και με τον Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ!), κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που είχε ζήσει και στον ΠΑΟΚ. Αλλά μετά είχε επιστρέψει ο Λουτσέσκου...

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φιορεντίνα και Μπριζ για άσο του ΠΑΟΚ - Πρόταση 6+2+2 εκατ. - Πρώην Ολυμπιακού... απειλεί την Τούμπα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags