Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ρόντινεϊ: Βρήκε... νέο Ροντινέι ο Ολυμπιακός
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-20 13:42:00

Βρήκε τον... νέο Ροντινέι ο Ολυμπιακός - "Έρχεται στην Ευρώπη με leasing - Ανταγωνιστικός στην Βραζιλία"

του Παναγιώτη Νικολάου
Βρήκε τον... νέο Ροντινέι ο Ολυμπιακός - "Έρχεται στην Ευρώπη με leasing - Ανταγωνιστικός στην Βραζιλία"

Ο παίκτης-έκπληξη και πώς μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Στο Λιμάνι εξετάζουν μία ιδιαίτερη περίπτωση για το δεξί άκρο της άμυνας, παίκτη που μοιάζει αρκετά με τον Βραζιλιάνο που βρίσκεται στην ομάδα...

Μπορεί να βρισκόμαστε εκτός μεταγραφικής περιόδο, παρόλα αυτά υπάρχουν ρεπορτάζ που δείχνουν ότι οι μεγάλες ομάδες λειτουργούν σε πολλά πεδία και όχι μονοδιάστατα - Όπως πρέπει να συμβαίνει, δηλαδή, με τους μεγάλους αθλητικούς οργανισμούς.

Για αυτό και στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού υπάρχει το όνομα του Ματέους Αλεξάντρε, Βραζιλιάνου δεξιού μπακ της Κουιαμπά, που φαντάζει ως μια λύση με προοπτική.

Ο 24χρονος άσος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2025 με την ομάδα του και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στο 1,2 εκατ. ευρώ, αν και στο Λιμάνι υπάρχει ήδη παίκτης με τα χαρακτηριστικά του και, μάλιστα, είναι βασικός και αναντικατάστατος: Ο Ροντινέι.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννης Ντούζγο, εξειδικευμένο δημοσιογραφο στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να σχολιάσει το ρεπορτάζ.

"Κλασσικός Βραζιλιάνος δεξιός μπακ - Πουλάει Ροντινέι ο Ολυμπιακός; - Δανεικός στη Ρίο Άβε ο Αλεξάντρε"

"Είναι κλασσικός δεξιός μπακ που παιζει και εξτρέμ και χαφ. Καλός παίκτης, θεωρητικά μπορεί να παίξει στην Ευρώπη. Αλλά δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός ψάχνει κάτι για δεξιό μπακ. Εκτός αν είναι για κάποια από τις άλλες ομάδες του Μαρινάκη", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Είναι στο στιλ του Ροντινέι, οπότε μήπως υπάρχει η πιθανότητα να παραχωρηθεί και να έρθει ο Αλεξάντρε ως αντικατάστασης του; Στο επίπεδο της Βραζιλίας είναι ανταγωνιστικός αλλά στην Ευρώπη πρέπει να τον δούμε πρώτα".

Θα μπορούσε να έρθει, αρχικά, με τη μορφή δανεισμού στη Ρίο Άβε, λόγω και της γλώσσας, ώστε να δοκιμαστεί στο ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου;

"Θα μπορούσε να παραχωρηθεί δανεικός εκεί, φυσικά, θα είναι πιο ομαλή η μετάβαση για εκείνον. Γιατί πρέπει να δοκιμαστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να δώσει χρόνο σε παίκτες που δεν είναι έτοιμοι".

"Έτσι μπορεί να τον φέρει ο Ολυμπιακός - Να δοκιμαστεί στην Ευρώπη"

Η αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο βρίσκεται λίγο πάνω από το 1 εκατ. ευρώ, με πόσα χρήματα θα μπορούσε να αποκτηθεί.

"Δεν είναι βαριά η αξία του παίκτη, θα μπορούσε να γίνει η μεταγραφή τύπου leasing - Να έρθει αρχικά για να φανεί αν μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη, ας πούμε με δανεισμό, κι αν αποδώσει να αποκτηθεί οριστικά".

Τι θα έλεγες για την αξία του σε σχέση με τον Ροντινέι, που έχουν κοινά χαρακτηριστικά;

"Ο Ροντινέι είναι πολύ πιο έμπειρος και έτοιμος. Κρατάει τα χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου μπακ, θέλει να είναι πιο ελεύθερος και να ανεβαίνει στην επίθεση. Αλλά είναι και πιο έτοιμος. Ο Αλεξάντρε πρεπει να δοκιμαστεί".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με "φευγάτο" στον Ολυμπιακό - Τον ζήτησε ο Αλμέιδα, υπογράφει στην ΑΕΚ - Παίρνει δεξί μπακ ο ΠΑΟ!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags