Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Το… ανακοίνωσε ο Σαββίδης, 1/3 πωλείται το καλοκαίρι
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-22 13:49:00

Το… ανακοίνωσε ο Σαββίδης, 1/3 πωλείται - "Έφυγε" με 12 εκατ., εκτόξευση σε χρόνο ρεκόρ ο Ντεσπόντοφ!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Τα 42 + 28 εκατομμύρια αν φύγουν και οι τρεις μαζί! Στην Τούμπα έχουν κάνει μία εξαιρετική σεζόν, ώστε ακόμα και αν δεν πάρουν κανέναν τίτλο, έχουν αλλάξει στάτους και έχουν... ανεβάσει τις μετοχές των ποδοσφαιριστών τους. Στο εξωτερικό ωστόσο για τρεις συζητούν!

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκονται και φέτος οι Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Γιάννης Κωνσταντέλιας και Ντομινίκ Κοτάρσκι, δηλαδή δύο παιδιά από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου (που δεν κόστισαν τίποτα στην ομάδα για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους!) και ο Κροάτης τερματοφύλακας που στοίχισε μόλις 2 εκατ. ευρώ.

Μόνο τυχαία δεν είναι η διαρκής άνοδος που έχουν στο διεθνές ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο, καθώς και οι τρεις έχουν εκτοξεύσει το marke value τους - Κάτι που αναμένεται να συνεχίσει με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ προχώρησε στο Conference League και θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται/διαφημίζονται σε υψηλό επίπεδο.

Η περίπτωση του Κουλιεράκη, μάλιστα, είναι άκρως εντυπωσιακή (κυρίως λόγω θέσης, σε σχέση με τον Κωνσταντέλια, αλλά και της μέχρι τώρα καριέρας, σε σχέση με τον Κοτάρσκι που ήταν στον Άγιαξ), καθώς έχει φτάσει πια στα 6 εκατ. ευρώ το mv αν και πριν από 6-7 μήνες ήταν στα 3 εκατ. ευρώ (και τον Δεκέμβρη του 2021 κάτω από τις 200.000 ευρώ!). Με αυτή την πρόοδο και με δεδομένη την παρουσία του στην Εθνική ομάδα αλλά και την εμφάνιση με την Ντιναμό Ζάγκρεπ στην Τούμπα, μην αποκλείσετε το προσεχές καλοκαίρι η αξία του να υπολογίζεται στα 10 εκατ. ευρώ.

Και ο Κοτάρσκι τα έχει καταφέρει καλά, που από το 1,5 εκατ. ευρώ mv που είχε το καλοκαίρι του 2022 που τον αγόρασε ο ΠΑΟΚ, έχει φτάσει ήδη στα 4, ενώ και ο Κωνσταντέλιας είναι στα 12 εκατ. ευρώ (στην πρώτη θέση, στη Σούπερ Λιγκ, βρίσκονται με 13 εκατ. ευρώ οι Ποντένσε και Λιβάι Γκαρσία) - Ειδικά ο 21χρονος άσος έχει κάνει άλματα, καθώς το καλοκαίρι του 2022 που επέστρεψε στον Δικέφαλο από την Όιπεν ήταν στις 400.000 ευρώ το mv!

Ο ανεβασμένος, οι έτσι κι αλλιώς ακριβοί και αυτός που κατρακυλάει

Στη θητεία του στον ΠΑΟΚ έχει ανέβει το market value τού Κιρίλ Ντεσπόντοφ, που έχει φτάσει στα 6 εκατ. ευρώ (όσα και οι Όττο και Μάρκος Αντόνιο, που όμως "έπεσαν" και έφτασαν εκεί), ενώ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει πολύ υψηλή αξία στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο με 7 εκατ. ευρώ.

Εκείνος που έχει πάρει την κατηφόρα, γενικά στην καριέρα του αλλά και στον ΠΑΟΚ συγκεκριμένα, είναι ο Αλί Σαμάτα: Στα τέλη τού 2019 είχε market value στα 12 εκατ. ευρώ (για αυτό είχε δώσει 10,5 εκατ. ευρώ η Άστον Βίλα για να τον αποκτήσει), το περασμένο καλοκαίρι που ήρθε στους Θεσσαλονικείς ήταν στα 2,5 και, τώρα, είναι στα 2 εκατ ευρώ...

Τα 42 + 28 εκατ. ευρώ αν πουλήσει και τους τρεις - Τι λένε στην μανατζερική πιάτσα

Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι και Κουλιεράκης μπορούν να φέρουν πολλά χρήματα αν πωληθούν το προσεχές καλοκαίρι. Ενδεικτικά, αυτά που μπορεί να αντλήσει από την αγορά τώρα ο ΠΑΟΚ είναι 20 εκατ. ευρώ για τον πρώτο, 12 για τον δεύτερο και 10 για τον τρίτο. Όλα αυτά, φυσικά, αν συνεχίσουν να είναι υγιείς και έχουν παρόμοια καριέρα με τη μέχρι τώρα. Αυτά μπορεί να αντλήσει το κλαμπ. Αυτά που ζητάει, όμως, είναι διαφορετικά!

Γιατί μπορεί, για παράδειγμα, να πιάσει 15-20 εκατ. ευρώ ο Ντέλιας αυτό το καλοκαίρι, αλλά αν μείνει και κάνει παρόμοια σεζόν την επόμενη χρονιά, μπορεί να πάει στα 30 ή ακόμα και να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ! Αυτό, τουλάχιστον υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μην βιαστείτε να πείτε ότι αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα καθώς: α) Η κατάσταση έχει αλλάξει και τα Βαλκάνια, ευρύτερα, ελκύουν ξανά κεφάλαια για ποδοσφαιρικά ταλέντα, β) Δεν λέμε ότι αυτό το ποσό μπορεί να έρθει φέτος το καλοκαίρι (που η πιάτσα βοά ότι δεν θα γίνει πώληση πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ), αλλά το καλοκαίρι του 2025!

Το πιθανότερο σενάριο είναι να φύγει ένας από τους τρεις φέτος το καλοκαίρι (σταδιακά, αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, και οι τρεις θα φύγουν μέσα στα επόμενα χρόνια), με τον κλήρο να πέφτει ανάμεσα σε Κουλιεράκη και Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ θέλει 15 για τον Κροάτη αλλά, ήδη, τα 12 εκατ. ευρώ αν βρεθούν φαίνονται πολλά στην πιάτσα. Πιο εύκολο είναι να βρεθούν 8-10 εκατ. ευρώ για τον Κουλιεράκη, που υπάρχει και έτοιμο μπακ απ στην ομάδα (ο Μιχαηλίδης), παρά για τον Κοτάρσκι.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, άλλωστε, που είναι η ομάδα από τη Γερμανία που τον "ζαχαρώνει", δύσκολα θα φτάσει σε τέτοιο ποσό για τερματοφύλακα - Έχει πολύ-πολύ τακτοποιημένα οικονομικά, νοικοκυρεμένα, και ακόμα κι όταν καιγόταν για επιθετικό τον περασμένο Γενάρη δεν έδωσε μεγάλο ποσό στον Παναθηναϊκό για τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Κουλιεράκης, λοιπόν, φαίνεται ότι θα είναι ο πρώτος υποψήφιος για το καλοκαίρι, για αγωνιστικούς και οικονομικούς λόγους, εκτός αν υπάρξει κάτι που κανείς δεν μπορεί τώρα να το προβλέψει με έναν από τους άλλους δύο... 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο... Κωνσταντέλιας της Κύπρου για ΑΕΚ - Συμφώνησε ήδη ο Αλμέιδα - 1.5 εκατ. και bonus για τη μεταγραφή!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags