Facebook Pixel Κι όμως, ο ΠΑΟ μπορεί να βγάλει εκατομμύρια από το Euro χωρίς Εθνική
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-27 00:08:00

Κι όμως, ο ΠΑΟ μπορεί να βγάλει εκατομμύρια από το Euro χωρίς Εθνική - Υπογράφει χρυσό deal ο Αλαφούζος!

του Νίκου Στεργίου

Οι Πράσινοι έχουν μία μεγάλη ευκαιρία το καλοκαίρι, ώστε να κάνουν ξανά μία πώληση παίκτη που θα φέρει κέρδη στα ταμεία της ΠΑΕ. Για να γίνει αυτό βέβαια, θα πρέπει πριν τα παιχνίδια στη Γερμανία, να υπάρξει ανανέωση συμβολαίου...

Όλοι ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες με τον Φώτη Ιωαννίδη και την πιθανότητα να πωληθεί με πολλά εκατομμύρια παρότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία να… διαφημιστεί σε όλη την Ευρώπη μέσα από το Euro, αλλά η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας επιθετικός δεν αποτελεί τον μοναδικό παίκτη του Παναθηναϊκού που «φιγουράρει» στα μπλοκάκια ευρωπαϊκών ομάδων.

Αντιθέτως, ψηλά στη λίστα συλλόγων του εξωτερικού βρίσκεται και ο Άνταμ Τσέριν, οι μετοχές του οποίου είναι ιδιαιτέρως ανεβασμένες τη φετινή σεζόν. Όχι μόνο από τη σταθερά καλή παρουσία του στον Παναθηναϊκό την τελευταία διετία αλλά κυρίως λόγω των εντυπωσιακών εμφανίσεων που έκανε στα προκριματικά του Euro 2024, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση της πρόκρισης για τη Σλοβενία. Μάλιστα, το βράδυ της Τρίτης πέτυχε και γκολ στο φιλικό με την Πορτογαλία!

Αν ο Τσέριν πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις στην τελική φάση της διοργάνωσης, η αξία του θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κλείσει τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς για το καλοκαίρι, θα έχει ενδιαφέρον ο χειρισμός της υπόθεσης του Τσέριν, εφόσον φυσικά οι Πράσινοι λάβουν κάποια πρόταση που να τους ικανοποιεί οικονομικά.

Παρ’ όλα αυτά, από το εσωτερικό του Τριφυλλιού δεν προκύπτει το παραμικρό για πώληση του Σλοβένου. Τουναντίον, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θέλουν να προχωρήσουν σε επέκταση του συμβολαίου του (το τρέχον λήγει το 2026), γι΄ αυτό και έχουν ξεκινήσει επάφές με την πλευρά του παίκτη. Έτσι οι Πράσινοι θα είναι καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση, έχοντας το πάνω χέρι σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Το Euro 2024 θα μπορούσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και στην περίπτωση του Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, εφόσον ο Ούγγος διεθνής κερδίσει μία θέση στην αποστολή της εθνικής του ομάδας. Από την ημέρα που μετακόμισε στη Χάιντουκ Σπλιτ με τη μορφή δανεισμού, ο Κλεϊνχέισλερ μετρά 8 συμμετοχές με τη φανέλα της κροατικής ομάδας, έχοντας ωστόσο καταγράψει μόλις ένα γεμάτο 90λεπτο (δεν έχει σκοράρει αλλά έχει δώσει μία ασίστ). Δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, όμως το γεγονός ότι βρίσκει σταθερά χρόνο συμμετοχής -σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στον Παναθηναϊκό- σε συνδυασμό με τη σημαντική προσφορά του στην Εθνική Ουγγαρίας τα τελευταία χρόνια, μπορεί να του δώσουν μία θέση στην τελική φάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός αξιώνει ένα ποσό κοντά στο 1.000.000 ευρώ για την παραχώρηση του Κλεϊνχέισλερ, τον οποίο απέκτησαν αντί 500.000 ευρώ από την Όσιγιεκ τον Ιανουάριο του 2023. Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο παίκτης δεν υπολογίζεται από το Τριφύλλι, με την υποσημείωση ότι δεν έχει παίξει ποτέ υπό τις οδηγίες του Φατίχ Τερίμ. Άρα θα μπορούσε να υπάρξει ανατροπή στην υπόθεση μόνο αν ακολουθήσει την καλοκαιρινή προετοιμασία και πείσει τον Τούρκο τεχνικό (σ.σ. αν φυσικά παραμείνει στην τεχνική ηγεσία μετά το τέλος της σεζόν) για τις ικανότητές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρατήστε Πογέτ στην Εθνική - Δεν αξίζει το ανάθεμα σε Μπακασέτα, Γιακουμάκη - Βρήκαμε τον επόμενο ηγέτη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags