Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Τεράστια νίκη για τους Θεσσαλονικείς (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-31 20:01:00

Πάρτι τίτλου για ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο - Μεγάλο διπλό με ηγέτη Ντεσπόντοφ - Στα "σχοινιά" ο Παναθηναϊκός! (Vid)

Sportdog Team
Πάρτι τίτλου για ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο - Μεγάλο διπλό με ηγέτη Ντεσπόντοφ - Στα "σχοινιά" ο Παναθηναϊκός! (Vid)

Μεγάλη νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά μέσα στην Αθήνα, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 3-2.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε νικητής από το μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό και κέρδισε με 2-3 χάρη σε γκολ των Ντεσπόντοφ, Τόμας και Σβαμπ. 2 γκολ ο Μπερνάρ για τον ΠΑΟ, έκαναν φτερά οι ελπίδες του Τριφυλλιού για πρωτάθλημα ενώ ο Δικέφαλος είναι γερά μες στο κόλπο.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με δίδυμο επιθετικών μπροστά. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια άρχισε ο Μπαρτολομιέι Ντραγκόφσκι ενώ τετράδα στην άμυνα ήταν οι Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο και Μλαντένοβιτς. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Κώτσιρας, Τσέριν, Μπακασέτας και Μπερνάρ Ντουάρτε ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Άντραζ Σπόραρ και Φώτης Ιωαννίδης.

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στη Λεωφόρο με μια έκπληξη από τον Ράζβαν Λουτσέσκου, ο οποίος άφησε εκτός βασικού σχήματος τον Κωνσταντέλια. Κάτω από την εστία ξεκίνησε ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, ενώ στην άμυνα βρίσκονταν οι Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης και Ράφα Σοάρες. Στο κέντρο άρχισε το δίδυμο Σβαμπ - Μεϊτέ, ενώ τριάδα μπροστά τους ήταν οι Ντεσπόντοφ, Μουργκ και Τάισον. Στην κορυφή της επίθεσης η φανέλα βασικού δόθηκε στον Μπράντον Τόμας, ο οποίος προτιμήθηκε αντί του Αλί Σαμάτα.

Τρομερό πρώτο ημίχρονο, "κεφάλι" στο σκορ ο ΠΑΟΚ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε τέλεια για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα βρήκε γκολ με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ! Ο Μπράντον Τόμας από τα αριστερά έκανε τρομερή ενέργεια, πέρασε τρεις παίκτες, μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Ράφα Σοάρες την μπάλα. Αυτός έκανε το γύρισμα, με τον Βούλγαρο εξτρέμ του Δικέφαλου να μη χαρίζεται για το 0-1 των "ασπρόμαυρων". Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει αμέσως, αλλά η προσπάθεια του Σπόραρ στο 7' πέρασε εκτός εστίας. Στο 9' ο Κίριλ Ντεσπόντοφ τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για "βουτιά", ενώ στο 13ο λεπτό ο Μλαντένοβιτς σούταρε άσχημα και δε σημάδεψε σωστά. 

Το Τριφύλλι έψαχνε το τέρμα, όμως έφτασε πολύ κοντά στο να δεχθεί και δεύτερο γκολ όταν ο Ντεσπόντοφ κυνήγησε μια φάση και μπόρεσε να κλέψει την μπάλα από τον Αράο. Ο Βούλγαρος σέντραρε στον Τόμας, όμως αυτός νικήθηκε από τον Ντραγκόφσκι στο 17'. Από το κόρνερ ο Κεντζιόρα άγγιξε το 0-2, αλλά ο Πολωνός κίπερ των Πράσινων δήλωσε εκ νέου παρών. Κι αφού η ομάδα του Τερίμ γλίτωσε δις, τελικά βρήκε την πολυπόθητη ισοφάριση στο 29'. Ο Κώτσιρας έκανε τη σέντρα, ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε μα ο Μπερνάρ Ντουάρτε κέρδισε τη δεύτερη μπάλα και με "ξερό" σουτ έγραψε το 1-1.

Το ημίχρονο είχε σασπένς μέχρι τέλους, καθώς ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήθελαν το τρίποντο και εν τέλει ο Δικέφαλος σκόραρε για το 1-2 στο 37ο λεπτό. Ο Μεϊτέ άφησε πίσω του τον Τσέριν που αδυνατούσε να τον σταματήσει, έσπασε έξοχα την μπάλα στον Τόμας Μουργκ και αυτός έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Μπράντον Τόμας ο οποίος δε λάθεψε. Τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός του πρώτου μέρους ήταν ο τραυματισμός του Άντραζ Σπόραρ στο 45+1', όταν και ο Σλοβένος αποχώρησε με φορείο ύστερα από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Κεντζιόρα.

 

Μεγάλη νίκη για ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος κάνοντας 3 αλλαγές! Συγκεκριμένα οι Χουάνκαρ, Πέρεθ και Παλάσιος πέρασαν αντί των Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδη και Σπόραρ αντίστοιχα ενώ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Νάσμπεργκ αντί του Κεντζιόρα ο οποίος είχε "κιτρινιστεί" για φάουλ στον Μπερνάρ. Ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά από το 1-3 στο 50', όταν ο Ντεσπόντοφ τροφοδότησε τον Τόμας αλλά ο Ντραγκόφσκι αποσόβησε τα χειρότερα για τους γηπεδούχους με εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 52ο λεπτό ο Χουάνκαρ "έσπασε" στον Ιωαννίδη, το σουτ του οποίου δε βρήκε δίχτυα για εκατοστά. Στο 57' ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ από καλό σημείο, με τον Κοτάρσκι να αντιδράει σωστά. Στο 61' μπήκαν Κωνσταντέλιας και Ζίβκοβιτς για τον ΠΑΟΚ, αντί των Μουργκ και Ντεσπόντοφ.

Στο 68' ο Κοτάρσκι έκανε ασύλληπτη επέμβαση σε κεφαλιά του Γεντβάι έπειτα από σέντρα του Μπακασέτα και κράτησε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Μπακασέτας εξαπέλυσε... κεραυνό στο 72', όμως η μπάλα πέρασε εκτός εστίας ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μπράντον Τόμας έδωσε τη θέση του στον Αλί Σαμάτα. Στο 77' ο Βιεϊρίνια πέρασε στο γήπεδο αντί του Γιόνι Ότο και στο 80' ο Κοτάρσκι μπλόκαρε καλό χτύπημα του Μπερνάρ. Στο 88' ο Σαμάτα δεν νίκησε τον Ντραγκόφσκι, όμως ο Παλάσιος σε δεύτερο χρόνο έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε. Ο Σβαμπ εκτέλεσε σωστά και έγραψε το 1-3. Ο Μπερνάρ μείωσε σε 2-3 στις καθυστερήσεις μετά από ασίστ του Γερεμέγεφ και αυτό ήταν το τελικό σκορ του αγώνα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Πέρεθ), Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Τσέριν (79’ Γερεμέγιεφ), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Σπόραρ (46’ Παλάσιος). 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σοάρες, Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Οτο (77’ Βιεϊρίνια), Μεϊτέ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (61’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (72’ Σαμάτα). 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags