Facebook Pixel Κλαούντιο Περέιρα: Ένας καρτάκιας διαιτητής στη Λεωφόρο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-01 16:05:00

Ο καρτάκιας διαιτητής που από το Champions League θα βρεθεί στη Λεωφόρο...

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο καρτάκιας διαιτητής που από το Champions League θα βρεθεί στη Λεωφόρο...

Ο Πορτογάλος διαιτητής, Κλαούντιο Περέιρα ορίστηκε στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ και παρότι είναι 37 ετών θεωρείται από τις καλύτερες σφυρίχτρες στη χώρα του.

Η ΚΕΔ έκανε γνωστούς τους διαιτητές για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, με τον Κλαούντιο Περέιρα να ορίζεται στο ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος ρέφερι είναι διαιτητής Β' κατηγορίας της UEFA και έχει ξανά σφυρίξει ελληνική ομάδα, αφού ήταν τέταρτος στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ με τη Ντιναμό.

Ο γεννημένος στο Λοβάο διαιτητής είναι σίγουρα ένα «οικείο» πρόσωπο αν παρακολουθείς επαγγελματικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Πορτογαλία και στη χώρα του είναι μια από τους καλύτερους της εθνικής διαιτησίας και πρόσφατα προήχθη στην κατηγορία του διεθνούς, καλύπτοντας την κενή θέση που άφησε ο Βίτορ Φερέιρα.

Καλύτερος διαιτητής το 2019 και το 2023 στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο 37χρονος διαιτητής, Κλαούντιο Περέιρα βλέπει την καριέρα του να ανεβαίνει και είναι άξιο αναφοράς πως το 2019 αναδείχθηκε ο καλύτερος διαιτητής στο Αβέιρο και στη συνέχεια έγινε ο πρώτος από την περιφέρεια που ήταν παρών σε αγώνα Champions League, μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και Ερυθρού Αστέρα (3-1), ως τέταρτος διαιτητής, στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 για την πρεμιέρα των ομίλων.

Για πολλά χρόνια καθηλωμένος στην κατηγορία C1, την υψηλότερη στην πορτογαλική διαιτησία, έχει σφυρίξει σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και τη σεζόν 2022-23, βρέθηκε στην 7η καλύτερη κατάταξη στον κόσμο των Πορτογάλων διαιτητών.

Καρτάκιας διαιτητής...

Έχει διαιτητεύσει 15 ματς στο φετινό πρωτάθλημα Πορτογαλίας και έχει δώσει 57 κίτρινες και δύο κόκκινες, χωρίς να έχει σφυρίξει κάποιο μεγάλο ντέρμπι.

Επίσης, σε μόλις 3 ματς στο Κύπελλο Πορτογαλίας έβγαλε από το τσεπάκι του 17 φορές την κίτρινη κάρτα, ενώ σε δύο αναμετρήσεις στο Allianz Cup «κιτρίνισε» 15 ποδοσφαιριστές. Δηλαδή, κατά μέσο όρο δίνει 4.35 κάρτες ανά ματς.

Τέλος, έχει διαιτητεύσει τρεις αγώνες και στη δεύτερη κατηγορία της χώρας παρατηρώντας 13 παίκτες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags