Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρότατος και επικράτησε με 3-0 του Άρη χάρη σε γκολ των Αγιούμπ Ελ Κααμπί (6'), Ντάνιελ Ποντένσε (60') και Ζοάο Καρβάλιο (89') μειώνοντας προσωρινά στους 5 βαθμούς την απόστασή του από την κορυφή.

Έτσι ξεκίνησαν οι ομάδες στο ματς

Ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία το τρίποντο και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε ένα άκρως επιθετικό σχήμα. Οι Πειραιώτες είχαν τον Τζολάκη κάτω από την εστία, τους Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσο και Ροντινέι στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Έσε και Τσικίνιο. Στα "φτερά" ξεκίνησαν οι Φορτούνης και Ποντένσε, με τους Γιόβετιτς και Ελ Κααμπί μπροστά.

Με 4 τροποποιήσεις κατέβηκε ο Άρης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με τον Ρόουζ να παίρνει τη θέση του Φαμπιάνο ενώ ο Βερστράτε πήρε τη θέση του Μάνου Γκαρθία στον χώρο του κέντρου. Η ενδεκάδα των "κιτρινόμαυρων" είχε ως εξής: Κουέστα, Οντουμπάζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ, Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ, Νταρίντα, Σαβέριο, Μορόν.

"Καταιγιστικός" Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο!

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν ορμητικά στην αναμέτρηση, με τον Φορτούνη να γίνεται επικίνδυνος στο 4'. Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ κατάφεραν εντός 6  λεπτών αυτό που δεν μπόρεσαν σε ένα ολόκληρο 90λεπτο στην OPAP Arena: βρήκαν το γκολ και άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Φορτούνης έκανε εξαιρετική σέντρα στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί και αυτός με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πήρε γρήγορο προβάδισμα όμως δε σταμάτησε εκεί και προσπάθησε να πετύχει κι άλλα τέρματα ελέγχοντας το ρυθμό του παιχνιδιού. Ο Ροντινέι απείλησε στο 16', με τον Χούλιαν Κουέστα να λέει "όχι" ενώ 2 λεπτά αργότερα ο Φορτούνης δε σημάδεψε στην εστία το φάουλ που χτύπησε από καλό σημείο.

Η ερυθρόλευκη "μηχανή" δεν πάτησε φρένο και στο 20' ο Κάρμο έκανε κεφαλιά από κόρνερ, χωρίς πάντως να βρει στόχο και οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί. Στο 31' ο Σαντιάγκο Έσε έκλεψε την μπάλα και αφού συνεργάστηκε με τους συμπαίκτες του, έφτασε σε τελική την οποία έκοψε ο Ρόουζ. Στο 39' ο εκπληκτικός Ελ Κααμπί έκανε μαγική ενέργεια που τρέλανε το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και έκανε ό,τι ήθελε τον Μπράμπετς, ο οποίος έκανε πέναλτι και πήρε την κίτρινη κάρτα. Ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση, όμως το σούταρε α λα Πανένκα και ο Κουέστα το μπλόκαρε άνετα. Ο Άρης εμφανίστηκε στο επιθετικό κομμάτι στο 45+2', με τον Μορόν να επιχειρεί μακρινό σουτ το οποίο όμως ήταν αρκετά άστοχο. 

Άνετη νίκη για τους ερυθρόλευκους!

Στο δεύτερο μέρος ο Μάντζιος αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και πέρασε στο ματς τους Ζαμόρα, Μανού Γκαρθία και Φαμπιάνο. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0 στο 48ο λεπτό, όταν ο Ποντένσε μπήκε στην περιοχή αλλά προτίμησε να μη σουτάρει και τελικά η άμυνα των "κιτρινόμαυρων" απέτρεψε τα χειρότερα. Οι γηπεδούχοι πατούσαν σαφώς καλύτερα στον αγώνα και στο 54ο λεπτό ο Στέφαν Γιόβετιτς έχασε καλή ευκαιρία, όταν εκτέλεσε με το αριστερό του πόδι και ο Κουέστα απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 60' ο Ολυμπιακός δικαιώθηκε για την πίεσή του και βρήκε το γκολ, με τον Ποντένσε να εκτελεί σωστά από σουτ εκτός περιοχής και τον Κουέστα να μην μπορεί να κάνει τίποτα.

Στο 62' ο Φορτούνης έκανε κι αυτός την προσπάθειά του να σκοράρει, όμως ο Κουέστα δήλωσε παρών και δεν επέτρεψε την εκ νέου παραβίαση της εστίας του. Στο 66' ο Λορέν Μορόν διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όμως δε δόθηκε τίποτα και μετά το πέρας της φάσης τη θέση του Ισπανού φορ πήρε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Στο 71' οι Μασούρας και Ζέλσον Μάρτινς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Φορτούνη και Ποντένσε, με τον Μεντιλίμπαρ να κάνει ροτέισον. Οι ερυθρόλευκοι έριξαν ρυθμό, αλλά έγιναν ξανά απειλητικοί στο 74' με τον Γιόβετιτς να σουτάρει πάνω στον έτοιμο Κουέστα ενώ στο 77' ο κίπερ του Άρη έβγαλε κεφαλιά του Κάρμο.

Ο Άρης απείλησε με τον Φετφατζίδη στο 84ο λεπτό, όταν ο Έλληνας εξτρέμ προσπέρασε τους αντιπάλους του αλλά το σουτ του βγήκε εκτός εστίας. Ο Ολυμπιακός είχε όρεξη και ο Ζοάο Καρβάλιο βρήκε γκολ, για το 3-0 του Ολυμπιακού ύστερα από σέντρα του Ρίτσαρντς! Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, όπου οι Πειραιώτες τα πήγαν περίφημα.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρίτσαρντς, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι (86' Κίνι), Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71' Ζέλσον Μάρτινς), Γιόβετιτς (82' Ζοάο Καρβάλιο), Φορτούνης (71' Μασούρας), Ελ Κααμπί (82' Ελ Αραμπί).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάζιο, Ρόουζ (46' Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (46' Μανού Γκαρθία), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ (78' Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σαβέριο (46' Ζαμόρα), Μορόν (67' Καρίμ Ανσαριφάρντ).