Facebook Pixel Επική ανατροπή ο Παναθηναϊκός με ΑΕΚ και νέο "ντου" για τον τίτλο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-03 23:00:00

Τον Παναθηναϊκό δεν τον ξεγράφεις - Επική ανατροπή με ΑΕΚ και νέο "ντου" για τον τίτλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τον Παναθηναϊκό δεν τον ξεγράφεις - Επική ανατροπή με ΑΕΚ και νέο "ντου" για τον τίτλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Πράσινοι δεν τα παρατάνε και θέλουν το πρωτάθλημα! Αν και η ΑΕΚ προηγήθηκε από νωρίς στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς σε δύο λεπτά και πήρε τεράστια νίκη (2-1), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, επικρατώντας της ΑΕΚ με 2-1 και "πετώντας" την Ένωση από την κορυφή, η οποία ανήκει πλέον στον ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ έκανε ονειρικό ξεκίνημα στο ματς καθώς προηγήθηκε με τον Βίντα μόλις στο 5', όμως στη συνέχεια πλήρωσε δύο λάθη του Μουκουντί με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στο σκορ μέσα σε δύο λεπτά, με Μπακασέτα (32') και Ιωαννίδη (34') να γυρίζουν το ματς για τον Παναθηναϊκό.

Στις καθυστερήσεις οι Κιτρινόμαυροι είχαν τρεις ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 91' ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε το απευθείας φάουλ του Γκατσίνοβιτς, στο 90+4' το σουτ του αμαρκάριστου Ρότα από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε σε σώματα αμυντικών και στο 97' η κεφαλιά του Πόνσε κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός μείωσε στο -4 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -3 από τη 2η ΑΕΚ. Την Κυριακή (7/3) οι Πράσινοι δοκιμάζονται με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι Κιτρινόμαυροι φιλοξενούν τον ΠΑΟΚ.

 

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Φατίχ Τερίμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ντραγκόφσκι, με δίδυμο στόπερ τούς Ακαϊντίν και Γεντβάι, δεξί μπακ τον Κώτσιρα και αριστερό τον Χουάνκαρ. Αράο, Τσέριν και Μπακασέτας πήραν θέση στον άξονα, ο Βέρμπιτς κινήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Μπερνάρ στο αριστερό και ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν άλλαξε το καθιερωμένο 4-4-1-1 της ΑΕΚ, παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα. Παρέταξε την ομάδα του με γκολκίπερ τον Αθανασιάδη και τούς Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Σιμάνσκι και Γιόνσον αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ο Τσούμπερ έπαιξε στο αριστερό άκρο και ο Ελίασον στο δεξί. Ο Γκαρσία κινήθηκε σε θέση σέντερ φορ, με τον Μάνταλο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ντέρμπι είχε... ροκ ξεκίνημα με γκολ από νωρίς και εκατέρωθεν μεγάλες ευκαιρίες. Μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα αγώνα η ΑΕΚ είχε το πρώτο της σουτ, με τον Τσούμπερ να εκτελεί εκτός περιοχής και τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει. Η Ένωση ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά και πίεσε αισθητά τους Πράσινους, κλείνοντάς τους στα καρέ τους. Σε φάση που ξεκίνησε από κόρνερ, ο Γιόνσον επιχείρησε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Χουάνκαρ επιχείρησε να αφήσει την μπάλα να βγει άουτ. Λογάριαζε όμως χωρίς τον Ελίασον, ο οποίος τον πίεσε και γύρισε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι. Ο Βίντα βρέθηκε μόνος και πλάσαρε προ κενής εστίας για το 1-0 της ΑΕΚ μόλις στο 5ο λεπτό!

Ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια να ισοφαρίσει στο 10' από δημιουργία του δραστήριου Ιωαννίδη, ο οποίος απέφυγε τον Βίντα και γύρισε προς τον Μπερνάρ. Με την εστία στο... έλεός του ο Βραζιλιάνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με δεξί πλασέ. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 12', όταν η άμυνα του Παναθηναϊκού αδράνησε και ο Τσούμπερ έφυγε τετ α τετ με τον Ντραγκόφσκι από πάσα του Γκαρσία. Ο Ελβετός δεν σούταρε σε πρώτο χρόνο, επέλεξε να κάνει μία αχρείαστη ντρίμπλα και εν συνεχεία πλάσαρε άουτ.

Στο 19' ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας φάουλ με δύναμη από μακρινή απόσταση. Ο Αθανασιάδης δεν μπλόκαρε σταθερά, αλλά το έκανε με δεύτερη προσπάθεια πριν προλάβει να μπει στη φάση ο Βέρμπιτς. Στο 24' ο Αράο βρέθηκε στη μέγάλη περιοχή της ΑΕΚ και σέντραρε προς τον Μπακασέτα, αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ του Αράο στην αρχή της φάσης.

Οι ισορροπίες του ματς είχαν αλλάξει, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης. Δικαιώθηκε για την υπεροχή του στο 32', αφού αυτή τη φορά το γκολ του Μπακασέτα μέτρησε. Από λάθος του Μουκουντί ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα και πάτησε περιοχή όμως νικήθηκε από τον Αθανασιάδη σε αριστερό πλασέ. Στην επαναφορά μετά από πάσες του Βέρμπιτς και του Αράο η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, που σούταρε συρτά με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Την ώρα που εκτέλεσε ο "Μπάκα", ο Τσέριν βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, η μπάλα πέρασε σε κοντινή απόσταση από τον Σλοβένο αλλά διαπιστώθηκε πως δεν επηρέαζε το οπτικό πεδίο του Αθανασιάδη.

Δύο λεπτά αργότερα συντελέστηκε η απόλυτη ανατροπή δεδομένων. Επηρεασμένος από το λάθος του στο γκολ της ισοφάρισης ο Μουκουντί έχασε την μπάλα εκ νέου από τον Ιωαννίδη. Ο φορ του Παναθηναϊκού έφυγε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη και "τσίμπησε" υπέροχα την μπάλα από πάνω του. Οι Πράσινοι πήραν προβάδισμα με 2-1 στο 34', προκαλώντας "έκρηξη" ενθουσιασμού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας!

Στο 39' ο Ρότα αστόχησε σε σουτ με το αριστερό και στο 45' ο Μάνταλος δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα στη μικρή περιοχή του Παναθηναϊκού μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Ελίασον, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ 2-1.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε το... φρενήρες ξεκίνημα του πρώτου, ωστόσο το ματς είχε πολύ νεύρο, δυναμισμό και μία "άγρια" ομορφιά. Στο 55' ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε ένα εντυπωσιακό γκολ, αφού ο Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας από πάσα του Μπακασέτα και σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Βλέποντας την ΑΕΚ να μην "τραβάει", ο Ματίας Αλμέιδα δεν δίστασε να κάνει τέσσερις αλλαγές μαζί, με Αραούχο, Πόνσε, Γκατσίνοβιτς και Πινέδα να παίρνουν τις θέσεις των Μάνταλου, Γκαρσία, Σιμάνσκι και Τσούμπερ. Το φρεσκάρισμα βοήθησε την Ένωση να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 63' ο Χατζισαφί γύρισε χαμηλά την μπάλα προς τη μικρή περιοχή και χρειάστηκε το καθοριστικό τάκλιν του Γεντβάι προ του Πόνσε για να σώσει τον Παναθηναϊκό. Στο 65' ο Πόνσε δεν πρόλαβε να μπει στη φάση από σέντρα-σουτ του Αραούχο και ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Ιωαννίδης έστειλε την μπάλα άουτ με σουτ από το ύψος της μεγάλης σε αντεπίθεση που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο 73'. Ο δραστήριος Αραούχο απείλησε εκ νέου για λογαριασμό της ΑΕΚ στο 75', αλλά το δυνατό σουτ του κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.

Ο ρυθμός έπεσε μετά το 75', με την ΑΕΚ να κρατά την μπάλα αλλά να μην απειλεί και τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να χτυπήσει στην κόντρα. Εντούτοις, μετά το 90' έγινε... χαμός. Η Ένωση έκλεισε τους Πράσινους στα καρέ τους και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 91' ο Ντραγκόφσκι έκανε μεγάλη απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς και στο 94' οι αμυντικοί του Τριφυλλιού έπεσαν και απομάκρυναν με αυτοθυσία σουτ του Ρότα από το ύψος του πέναλντι. Στο 97' ο Πόνσε βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού όμως έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά, ενώ στο 98' ο Ιωαννίδης απέτυχε να νικήσει τον Αθανασιάδη σε τετ α τετ ώστε να "τελειώσει" το παιχνίδι. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Μαντσίνι έκοψε με χάρη... στόπερ τον Ρότα στη μεγάλη περιοχή και έτσι οι Πράσινοι πανηγύρισαν μία τεράστια νίκη που τους ξαναβάζει στο κόλπο για τον τίτλο!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ) Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88’ Βιλένα), Μπακασέτας (88’ Πέρεθ), Βέρμπιτς (61’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης, Μπερνάρ (79’ Λημνιός). 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57’ Πινέδα), Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (70’ Αμραμπατ), Μάνταλος (57’ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (57’ Πόνσε). 

<meta itemprop="name" content="Παναθηναϊκός - ΑΕΚ | 0-1, η επιμονή του Ελίασον έφερε το γκολ για την 'Ένωση" ,="" σκόρερ="" ο="" Βίντα"="">
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags