Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συναγερμός στου Ρέντη με γερό συμβόλαιο - Αϊτόρ No2;
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-04 22:33:00

Συναγερμός στου Ρέντη με γερό συμβόλαιο - Ψάχνει ομάδα, δεν θέλει ούτε να ακούει για Ολυμπιακό - Αϊτόρ No2;

του Παναγιώτη Νικολάου

Μεγάλο πρόβλημα στο Λιμάνι, καθώς κορυφαίο συμβόλαιο δεν προσαρμόστηκε στην ομάδα και δεν τα καταφέρνει ούτε ως δανεικός. "Χοντρή" ζημιά για τους Πειραιώτες!

Ολυμπιακός: Αν ζητούσε κανείς από τους φίλους του Ολυμπιακού να θυμηθούν τις μεταγραφές του "καυτού" καλοκαιριού του 2022, οι απαντήσεις θα ήταν δύο: είτε Χάμες Ροντρίγκες είτε Μαρσέλο. Κι όμως, μπορεί αυτοί οι παικταράδες να... έριξαν το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αλλά ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο δόθηκε γη και ύδωρ ήταν άλλος. Το ονοματεπώνυμο αυτού; Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός κόστισε 6 εκατομμύρια ευρώ στους ερυθρόλευκους, έγινε η ακριβότερη μεταγραφή των τελευταίων 5 ετών για το σύλλογο και η 10η πιο κοστοβόρα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ποια ήταν τα δεδομένα για τον Μπιέλ; Βρέθηκε σε μια ομάδα που τη σεζόν 2022/23 χρησιμοποίησε 47 παίκτες και τα τελευταία 4,5 έτη έχουν έρθει σε αυτήν ή έχουν αποχωρήσει συνολικά 248 ποδοσφαιριστές. Παράλληλα ο ίδιος μέχρι να φύγει δανεικός στην Άουγκσμπουργκ το Φλεβάρη του '24, συνεργάστηκε με πέντε προπονητές. Η συνθήκη ήταν πανδύσκολη για τον 27χρονο άσο και αν συνυπολογίσουμε την... κατά Κάτανετς ψύχωση που διαπερνάει σύσσωμο τον οργανισμό του Ολυμπιακού, το βάρος για τον Μπιέλ έγινε ανυπόφορο και δεν κατάφερε να προσαρμοστεί ποτέ στην ελληνική πραγματικότητα. Πάντως να υπενθυμίσουμε πως ο Ισπανός ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Κοπεγχάγης, επομένως δεν είναι ασφαλές να πούμε ότι απλά "δεν μπορεί να σηκώσει ευθύνες ή να ανταποκριθεί στις υψηλότατες προσδοκίες".

Μία πλευρά της αποτυχίας της ιστορικής μεταγραφής του είναι σίγουρα η αστάθεια του Ολυμπιακού και το τοξικό του κλίμα, όμως υπάρχουν και αγωνιστικά αίτια. Ήτοι, ο Πεπ Μπιέλ την πρώτη του σεζόν χρησιμοποιούνταν εκτός της θέσης του λόγω της αναγκαστικής συνύπαρξης Χάμες και Φορτούνη ενώ ήταν σαφές πως δεν "κούμπωνε" στο στιλ που ήθελε να εδραιώσει ο κόουτς Μαρτίνεθ στην αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ήταν, δηλαδή, συνολικά ακατάλληλο το ταίριασμα Ολυμπιακού - Μπιέλ και αυτό δρομολόγησε εξελίξεις.

Η λύση ή καλύτερα ο μονόδρομος ήταν ένας δανεισμός, κάπου όπου θα μπορούσε να αποδώσει και να ανακτήσει την "σμπαραλιασμένη" ψυχολογία του. Όπως προαναφέραμε ο προορισμός ήταν η ομάδα της Άουγκσμπουργκ, η οποία αγωνίζεται στην Bundesliga όμως ο Μπιέλ δεν εγκλιματίστηκε ποτέ ούτε εκεί. Μετράει μόλις 6 ματς στην πλάτη του με 153 λεπτά ποδοσφαιρικής δράσης. Η ρήτρα που μπήκε στη συμφωνία με το γερμανικό σύλλογο δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί, όπως ακριβώς σας είχε αποκαλύψει το Sportdog.gr και το μέλλον του Ισπανού είναι στον αέρα. 

Ο Πεπ Μπιέλ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027, άρα αυτό που θα πρέπει να αποφασιστεί σύντομα είναι αν ο Ολυμπιακός θέλει να πουλήσει σε καλή τιμή έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεδομένα έχει κλάση ή αν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα αποφασίσει να δουλέψει μαζί του και να τον... αναγεννήσει. Ο Ισπανός, πάντως, δεν έχει καμία όρεξη να γυρίσει στο περιβάλλον του Ολυμπιακού και για να παραμείνει στην ομάδα οι ερυθρόλευκοι πρέπει να το κάνουν όπως ο... Ιβάν Γιοβάνοβιτς το καλοκαίρι του 2021 με τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα όταν ο Σέρβος είχε πείσει τον Ισπανό να μείνει στον Παναθηναϊκό και δικαιώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Φωνάζει" για την 1η μεταγραφή ο Μεντιλίμπαρ - "Ξενέρωσε" με Άρη ο Ελ Κααμπί - Φεύγει από Ελλάδα ο Ιωαννίδης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags