Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φορ "θηρίο" για νέος Ελ Αραμπί - Γερό "ψαλίδι" σε Γιόβετιτς
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-05 18:37:00

Φορ "θηρίο" για νέος Ελ Αραμπί στο Λιμάνι - Γερό "ψαλίδι" σε Γιόβετιτς - Πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού για ΠΑΟ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Φορ "θηρίο" για νέος Ελ Αραμπί στο Λιμάνι - Γερό "ψαλίδι" σε Γιόβετιτς - Πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού για ΠΑΟ!

Μάχη για δύο η θέση για τον επιθετικό στο Λιμάνι. Ο Μεντιλίμπαρ καλείται να διαλέξει ποιον θέλει για τη θέση του Μαροκινού, τη στιγμή που η διοίκηση ετοιμάζει μείωση στο συμβόλαιο του Σέρβου. Ποιον πρώην ξένο των Πειραιωτών εξετάζει ο Φατίχ Τερίμ;

Έχουμε ξαναγράψει, εδώ στο sportdog, οτι η Ρίο Άβε διέθετε έναν εξαιρετικό επιθετικό που είχε παραχωρήσει δανεικό το 2023 (δεν ήταν στο ρόστερ όταν είχε αγοράσει την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης), αλλά στα τέλη του χρόνο επέστρεψε στην ομάδα για να την βοηθήσει στη μάχη που δίνει για να σώσει την κατηγορία φέτος.

Πρόκειται για τον Αμπντούλ Αζίζ Γιακούμπου, τον Αζίζ όπως είναι γνωστός στην Πορτογαλία, που είχε βρεθεί για ένα διάστημα στην Κίνα, αλλά από τις αρχές του 2024 είναι ξανά στην Ιβηρική και, μάλιστα, σε 11 συμμετοχές μέχρι στιγμής έχει πετύχει 4 γκολ. Καθόλου κακό στατιστικό για μια ομάδα που θέλει να συνεχίσει στη μεγάλη κατηγορία.

ΑΖΙΖ: Ο Γκανέζος επιθετικός είναι 25 ετών, με market value στα 2,5 εκατ. ευρώ και η θέση του είναι εκείνη του φουνταριστού. Με καλό κορμί (είναι 1,87 μ.) και έχει συμβόλαιο με την πορτογαλική ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Μάλιστα, τον περασμένο Γενάρη υπήρχε η σκέψη να πιάσει Λιμάνι, καθώς ο Ολυμπιακός είχε θέμα με τους επιθετικούς του εκείνο το διάστημα, αλλά η δύσκολη βαθμολογική θέση της Ρίο απέτρεψε αυτή την εξέλιξη.

Σιωπηρά υπήρχε στο πορτογαλικό ρεπορτάζ η πληροφορία ότι ο Αζίζ θα είναι ο τρίτος επιθετικός τού Ολυμπιακού τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς πραγματικά αξίζει να παρει ευκαιρία σε μεγάλη ομάδα: Είναι σε καλή ηλικία, με εμπειρίες, αποδοτικός στο σκοράρισμα. Αλλά μην αποκλείσετε να φάει πόρτα στο Λιμάνι!

ΑΖΙΖ/1: Ο λόγος που μπορεί να συμβεί αυτό έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλος από τον Γιόβετιτς. Που έχει συμβόλαιο +1 χρόνο και δεν αποκλείεται με τις εμφανίσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα να εισηγηθεί ο Μεντιλίμπαρ την παραμονή του! Προφανώς όχι με το 1,1 εκατ. ευρώ που έλαβε φέτος, αλλά με ένα ποσό στα μισά από αυτά τα χρήματα, ώστε να είναι αυτός η τρίτη λύση στους επιθετικούς την ερχόμενη σεζόν. Γιατί ο καλός Γιόβετιτς, που θα έχει κάνει προετοιμασία με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, έχει ασύγκριτη ποιότητα. Όχι μόνο με τον Αζίζ, αλλά με κάθε άλλον επιθετικό στην Ελλάδα.

ΤΕΡΙΜ: Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ο Τούρκος προπονητής, αν χάσει το πρωτάθλημα Ελλάδας. Υπάρχει όμως μια πληροφορία που τον θέλει αν συνεχίσει το καλοκαίρι, να φέρει στην Ελλάδα πρώην παίκτη του Ολυμπιακού για να τον ντύσει με το Τριφύλλι στο στήθος! Αναφερόμαστε στον Χένρι Ονιεκούρου, που είχε βγάλει μάτια στη Γαλατασαράι με τον Τερίμ στην άκρη τού πάγκο της,αλλά στο Λιμάνι δεν έπιασε ποτέ. Ο Νιγηριανός άσος τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση και μην αποκλείσετε αυτό που υπάρχει τώρα ως μανατζερικό σενάριο, αύριο να είναι κανονικότατο ρεπορτάζ...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μελισσανίδης "έκοψε" τον Ιωαννίδη στην ΑΕΚ - Πώς τον έχασε ο Ολυμπιακός, τον είχε ξεχωρίσει ο Λουτσέσκου! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags