Facebook Pixel Ολυμπιακός: Επιθετικός από το "πάνω ράφι" - Μεταγραφή 17 εκ. από Νιουκάστλ
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-06 10:00:00

Επιθετικός από το "πάνω ράφι" για Ολυμπιακό - Μεταγραφή 17 εκατ. από Νιουκάστλ - Θέλει να έρθει! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου

Ποιο κορυφαίο όνομα δεν θέλει ούτε να βλέπει ο Μαρινάκης; Ο 32χρονος φορ που παίζει στο υψηλότερο επίπεδο και βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα των Πειραιωτών και η ιδιαίτερη περίπτωση του Μοντιέλ λόγω Μεντιλίμπαρ

Όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποφασίσει να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ, δεν ήταν μια τυχαία κίνηση που έκανε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Γιατί η αγγλική ομάδα έχει τεράστια ιστορία, πάρα πολλούς φιλάθλους, και το μόνο που χρειαζόταν για να επιστρέψει στην Premier League και να πρωταγωνιστήσει, ήταν να βρεθεί κάποιος με όραμα και οικονομική επιφάνεια για να της δώσει ώθηση.

Ο,τι ακριβώς συνέβη με τον Μαρινάκη, δηλαδή, που κατάφερε να επαναφέρει το κλαμπ στη μεγάλη κατηγορία και ήδη έχει σχέδια που αφορούν το μέλλον - Αναφερόμαστε στην ανακαίνιση/αναδόμηση του γηπέδου, αλλά και σε ένα πλήθος άλλων κίνησεων.

Κάτι πολύ σημαντικό ακόμα, που είναι και ο πυρήνας αυτού που θέλουμε να σημειώσουμε: Το γεγονός ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ βρέθηκε στο δίκτυο των ομάδων που έχει στην κατοχή του, που πρόσφατα ενισχύθηκε και με την πορτογαλική Ρίο Άβε, όχι μόνο δεν αποδυνάμωσε το ενδιαφέρον του για τον Ολυμπιακό, αλλά τυπικά οι Πειραιώτες είναι η μοναδική από τις 3 ομάδες του δικτύου που μπορεί να βγει περισσότερο κερδισμένη από τις άλλες.

Επιθετικός από το πάνω ράφι στον Ολυμπιακό - Κασέ 4 εκατ. ευρώ - Θέλει να παίξει στο Λιμάνι!

Κι εδώ έχει ενδιαφέρον το ρεπορτάζ που είχε κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό στο Νησί και ανέφερε ότι ο Κρις Γουντ ήταν πολύ πιθανό το προσεχές καλοκαίρι να πιάσει Λιμάνι! Ποτέ δεν θα πήγαινε στη Ρίο Άβε (ούτε παίκτης από τη Ρίο μπορεί να βρεθεί απευθείας στο επίπεδο της Νότιγχαμ), για αυτό λέμε ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο κερδισμένη ομάδα από τις 3. Ο 32χρονος επιθετικός της Νότιγχαμ, που είχε δώσει ένα καράβι λεφτά για να τον αποκτήσει από την Νιουκάστλ (17 εκατ. ευρώ), αλλά το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι.

Πρόκειται για τοπ επιπέδου σέντερ φορ, σε πολύ καλή ηλικία, δοκιμασμένο για χρόνια στο τοπ επίπεδο. Μόνο που, σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ, η Νότιγχαμ σκέφτεται να του ανανεώσει το συμβόλαιο! Φέτος έχει 12 γκολ μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ειδικά το τελευταίο διάστημα που η Νότιγχαμ χρειάζεται αποτελέσματα. 

Ο Γουντ ήταν επιλογή τού Στιβ Κούπερ, του προηγούμενου προπονητή, αλλά και ο Νούνο Εσπίριτο τον εμπιστεύεται απόλυτα. Να πούμε κάτι ακόμα; Πρόσφατα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πεπειραμένος επιθετικός, είχε αποκαλύψει ότι δεν είναι αρνητικός να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού - Λόγω και της σχέσης των δύο συλλόγων. Αλλά θέλει να μείνει για όσο περισσότερο μπορεί στην Αγγλία. Κάτι που σημαίνει ότι δεν φεύγει από τη λίστα του Ολυμπιακού. 

Είναι διαφορετικό να παίζει στο Νησί με 4 εκατ. ευρώ κασέ (τόσα λαμβάνει!) τον χρόνο, στο κορυφαίο επίπεδο της Premier League, κι άλλο να παίζεις στη Super League με συμβόλαιο στα 2 εκατ. ευρώ. Προφανώς και προτιμάει την Αγγλία όσο τον θέλουν εκεί. Παρόλα αυτά κρατήστε το όνομά του σε μια άκρη τού μυαλού σας για τα επόμενα χρόνια...

Αποσύρεται από την ενεργό δράση - Υπογράφει στο Λιμάνι 37χρονος; Αυτόν μπορεί να "ψήσει" ο Μεντιλίμπαρ

Με τον Ολυμπιακό είχε συνδεθεί το όνομα του Φελίπε, 34χρονου διεθνή Βραζιλιάνου στόπερ, με θητεία σε Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης (η Νότιγχαμ είχε δώσει 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τους Ισπανούς!), αλλά από την Αγγλία μαθαίνουμε ότι θα κρεμάσει τα παπούτσια του! Όσο ήταν ο Κορδόν στο Λιμάνι είχε κάνει κάποιες επαφές για να εξετάσει την προοπτική να τον φέρει στον Ολυμπιακό. Αλλά οι συχνοί τραυματισμοί του τον έχουν αναγκάσει στο τέλος τής σεζόν να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Άρα δεν υπάρχει η προοπτική του.

Αυτός που θα μπορούσε να έρθει και να δώσει λύσεις είναι ο Γουέιν Χένεσεϊ. Ο 37χρονος Ουαλός τερματοφύλακας, που φέτος δεν έχει παίξει ούτε λεπτό με τη Νότιγχαμ, το προσεχές καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Οι Άγγλοι έχουν στο ρόστερ τους Σελς, Τέρνερ και Βλαχοδήμο. Αν ο Έλληνας άσος δεν αποχωρήσει για άλλη ομάδα (ακούγεται ότι μπορεί να το κάνει για Γερμανία ή άλλο αγγλικό κλαμπ), ο Χένεσεϊ δεν θα ανανεώσει. 

Και μπαίνει το ερώτημα: Μπορεί στα 37 του να σταθεί στον Ολυμπιακό; Απαντάμε: Ο Χένεσεϊ δεν θα ανανεώσει με τη Νότιγχαμ αν συνεχίσει ο Βλαχοδήμος. Αλλά αν τελικα αποχωρήσει ο Έλληνας άσος, στην Αγγλία θεωρούν δεδομένο ότι θα συνεχίσει για μια χρονιά ακόμα ο Ουαλός. Άρα το αντιστρέφουμε: Μπορεί για μια χρονιά ως τρίτος στη Νότιγχαμ και όχι ως τρίτος στον Ολυμπιακό; Γιατί αν πάρει σάρκα και οστά το σενάριο που υπάρχει τώρα στο Λιμάνι, ο Τζολάκης θα ανανεώσει και θα είναι βασικός την επόμενη σεζόν στους Πειραιώτες και ο Πασχαλάκης πίσω του. Δεν χρειάζεται ένας ακόμα, έμπειρος τερματοφύλακας, στο ρόστερ; Και μιλάμε για παίκτη που από 15 ετών, το 2003 δηλαδή, έχει παίξει μόνο στην Αγγλία (ακαδημίες και πρώτη ομάδα της Γουλβς, Μπρίστολ Σίτι, Κρίσταλ Πάλας, Μπέρνλεϊ και Νότιγχαμ Φόρεστ). 21 χρόνια καριέρας στο Νησί, δεν μπορεί μια σεζόν 3ος στον Ολυμπιακό;

Και μια και γίνεται η αναφορά για παίκτη της μίας σεζόν: Tο καλοκαίρι του 2023 ο Γκονζάλο Μοντιέλ πήγε στη Νότιγχαμ Φόρεστ με τη μορφή δανεισμού από τη Σεβίλλη. Διεθνής Αργεντινός δεξιός μπακ, που δεν κατάφερε να βρει τον χρόνο τής συμμετοχής που έψαχνε στην Αγγλία. Στη Σεβίλλη συνεργάστηκε με τον Μεντιλίμπαρ, που το καλοκαίρι που θα λήξει ο δανεισμός του στη Νότιγχαμ, θα βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Πιστεύει κάποιος ότι είναι απίθανο να έρθει για μια σεζόν στο Λιμάνι;

Αυτόν δεν θέλει να βλέπει ο Μαρινάκης!

Παρόλα αυτά υπάρχει ένας παίκτης τής Νότιγχαμ Φόρεστ που η διοίκηση του συλλόγου δεν θέλει να τον βλέπει μπροστά της, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ντιβόκ Ορίτζι. Επιθετικός που ήρθε από τη Μίλαν με τη μορφή δανεισμού, η Νότιγχαμ πληρώνει το συμβόλαιό του που είναι στα 4+ εκατ. ευρώ τον χρόνο, και έχει βάλει όλο κι όλο ένα γκολ στο Κύπελλο!

Υπήρξαν σενάρια για μετακόμιση στον Ολυμπιακό, με νέο δανεισμό από τη Μίλαν το προσεχές καλοκαίρι, αλλά δεν υπάρχει λόγος να πιστέψετε κάτι τέτοιο όπου και να το διαβάσετε. Ο διεθνής Βέλγος άσος έχει κασέ που δεν αφορά τον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχει χάσει την επαφή του με τα δίχτυα και θυμίζει... Σαμάτα.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μελισσανίδης "έκοψε" τον Ιωαννίδη στην ΑΕΚ - Πώς τον έχασε ο Ολυμπιακός, τον είχε ξεχωρίσει ο Λουτσέσκου!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags