Facebook Pixel Γιώργος Αϋφαντής: Τρέλα με Δεληκάρη! Λόγιος ο Γιοβάνοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-07 09:00:00

Τρέλα με Δεληκάρη! Λόγιος ο Γιοβάνοβιτς - Κάντε το όπως ο Πούσκας - Αυτό είναι το πρόβλημα του Έλληνα παίκτη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής σε μία απολαυστική ποδοσφαιρική συζήτηση στο Sportdog.gr.

Ο Γιώργος Αϋφαντής είναι διπλωμάτης. Έχει υπηρετήσει την Ελλάδα ως πρέσβης στη Φινλανδία και στο Ιράν, ενώ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

Στις δημόσιες παρεμβάσεις του, στις οποίες σχολιάζει θέματα διπλωματίας και εθνικών συμφερόντων με επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, κάνει πολλές φορές στην ανάλυσή του πολύ εύστοχους ποδοσφαιρικούς παραλληλισμούς.

Το Sportdog.gr συνάντησε τον πρέσβη ε.τ. στο «Ζηρίνειο», στην Κηφισιά, όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη πολύ διαφορετική απ’ όσες έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Όχι, δεν έδωσε καθαρά διπλωματικές απαντήσεις, αλλά ντόμπρες και σταράτες.

Ο κ. Αϋφαντής ανέλυσε τα κοινά στοιχεία διπλωματίας και ποδοσφαίρου, εκμυστηρεύτηκε την αγάπη του για το παιχνίδι και εξέφρασε το παράπονό του, γιατί στην Ελλάδα δεν τον παίζουμε τόσο καλά ενώ μπορούμε. Παράλληλα αποκάλυψε τον παίκτη που «μιλούσε στην καρδιά του» και εξήγησε γιατί πλέον δεν είναι Ολυμπιακός.

«Είχε την παρανοϊκή τρέλα. Ήταν πολύ Έλληνας και Βαλκάνιος παίκτης. Κυριολεκτικά κεντούσε στα γήπεδα», ανέφερε για τον Δεληκάρη και υποστήριξε πως δεν του αρέσει η οπαδική ταύτιση με κάποια ομάδα.

Απάντησε συν τοις άλλοις, γιατί τρέφει μεγάλη εκτίμηση στον Φέρεντς Πούσκας, τον οποίο μνημονεύει συνεχώς στον δημόσιο λόγο του και γιατί ο Παναθηναϊκός πήγε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971.

Ο πρέσβης εξέφρασε την προτίμησή του στο πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον επόμενο προπονητή στην Εθνική. Υποστήριξε, ότι ο Σέρβος τεχνικός μιλά ελληνικά σαν λόγιος, ένα στοιχείο που θεωρεί, ότι μπορεί να παίξει καταλυτικό παράγοντα για τους Έλληνες παίκτες, λόγω της επικοινωνίας.

Εν κατακλείδι διατύπωσε, ποια είναι κατά τη γνώμη του τα προβλήματα των Ελλήνων ποδοσφαιριστή. «Δεν έχουν ψυχολογία νικητή και νοοτροπία ομάδας», είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportdog.gr, στο τέλος της οποίας αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές με την «Επιτροπή για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο».

Δείτε τη συνέντευξη:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags