Facebook Pixel Από αυτόν περιμένει πολλά στα ντέρμπι ο Μάντζιος - Ρόλος... κλειδί
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-07 19:25:00

Από αυτόν περιμένει πολλά στα ντέρμπι ο Μάντζιος - Ρόλος... κλειδί - Μπορεί να αλλάξει τα πάντα στον Άρη

Sportdog Team
Από αυτόν περιμένει πολλά στα ντέρμπι ο Μάντζιος - Ρόλος... κλειδί - Μπορεί να αλλάξει τα πάντα στον Άρη

Οι Κίτρινοι έχουν σειρά ντέρμπι μπροστά τους για τη συνέχεια των play off και ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει πολλά σε ξένο ποδοσφαιριστή της ομάδας, ο οποίος μπορεί να αλλάξει το επίπεδο της ομάδας με την ποιότητα που διαθέτει.

Άρης: Κλείνει τρεις μήνες σε αγωνιστική δράση, ο Μάνου Γκαρθία, με τη φανέλα του Άρη, μετά την εγχείρηση, στην οποία υποβλήθηκε. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ο Ισπανός έχει αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια για πρωτάθλημα και Κύπελλο, ξεκινώντας από χρήσιμος για να εξελιχθεί ακόμα και σε καθοριστικό παίκτη στα πλάνα του Άκη Μάντζιου.

Μάλιστα, κόντρα στη Λαμία, πανηγύρισε και το πρώτο του γκολ, μετά από 14 μήνες. Υπάρχει όμως και κάτι που ακόμα ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δεν έχει πετύχει… Να βάλει δηλαδή τη σφραγίδα του σε ένα μεγάλο παιχνίδι… Συγκεκριμένα έχει παίξει σε τρία ντέρμπι, δύο με τον Ολυμπιακό και ένα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Όλα ως αλλαγή και όλα συνοδεύτηκαν με ήττες για τον Άρη.

Αυτά για τα οποία κρινόταν έτοιμος, αλλά δεν αγωνίστηκε ήταν το 3-3 με την ΑΕΚ και η νίκη στην Τούμπα για την πρεμιέρα των πλέι οφ. Ματς στα οποία ο Άκης Μάντζιος επέλεξε έναν διαφορετικό προσανατολισμό στο κέντρο και δεν φάνηκε ότι ο Γκαρθία ήταν απαραίτητος…

Γιατί όμως έχει ακόμα τόσο ενεργό ρόλο σε αυτά τα ματς; Πέραν της ετοιμότητάς του, το αμυντικό σκέλος είναι ένας λόγος που ο Ισπανός δεν έχει ακόμα τον ρόλο που θα ήθελε και ο ίδιος σε αυτά τα ματς. Χρειάζονται τρεξίματα, άμυνες και εντάσεις που απαιτούνται από το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας σε τέτοιου είδους ματς, τα οποία για αυτόν έχουν ακόμα έναν αστερίσκο από δίπλα όσο ακόμα… επανέρχεται από τον δύσκολο χρόνο που πέρασε.

Το ευχάριστο στην περίπτωσή του είναι ότι κόντρα στη Λαμία ανταποκρίθηκε στα αμυντικά καθήκοντα της θέσης του εξτρέμ. Είχε επιστροφές. τρεξίματα και βοηθούσε όσο μπορούσε τον Φράνκο Φεράρι, πράγματα που φυσικά είδε και ο Μάντζιος.

Σε κάθε περίπτωση ο Μάντζιος θα τεστάρει και ως βασικό τον Γκαρθία στα ντέρμπι των πλέι οφ, ώστε να έχει μία εικόνα εν όψει του τελικού και φυσικά για να τον προετοιμάσει.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το "sms" Μαρινάκη σε Μέντες - "Αυτούς τους τρεις θέλω στον Ολυμπιακό" - Ονόματα... Ch. League στη λίστα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags