Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ ξενέρωσε την ΑΕΚ στο 89’ - Δική του η κορυφή! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-07 22:29:00

Ασπρόμαυρη μαγκιά, κιτρινόμαυρη αυτοκτονία - Ο ΠΑΟΚ ξενέρωσε την ΑΕΚ στο 89’ - Δική του η κορυφή! (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ασπρόμαυρη μαγκιά, κιτρινόμαυρη αυτοκτονία - Ο ΠΑΟΚ ξενέρωσε την ΑΕΚ στο 89’ - Δική του η κορυφή! (Vid)

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει με 2-0, όμως βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να σπάσει την κάκιστη ποαράδοσή του στην OPAP Arena, ισοφαρίζοντας σε 2-2 την ΑΕΚ και κρατώντας την πρώτη θέση!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει αλώβητος από την OPAP Arena, κερδίζοντας για πρώτη φορά βαθμό στην έδρα της ΑΕΚ, αποτέλεσμα που τον κράτησε στην κορυφή (έχει 67 βαθμούς, με την ΑΕΚ να ακολουθεί στους 66, τον Παναθηναϊκό στους 65 και τον Ολυμπιακό στους 63).

Η ΑΕΚ έμοιαζε να κρατά τη νίκη στα χέρια της, καθώς προηγήθηκε 1-0 με τον Γκατσίνοβιτς στο 30', ενώ ο Άμραμπατ έκανε το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 49'. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς αντεπιτέθηκαν και μπόρεσαν να βρουν δύο γκολ στη συνέχεια. Ο Μπάμπα μείωσε σε 2-1 στο 62', με τον Οζντόεφ να διαμορφώνει το τελικό 2-2 στο 89'.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Δικέφαλος του Βορρά έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ με κεφαλιά του Οζντόεφ στο 90+4', ενώ η Ένωση είχε και αυτή την ευκαιρία της για να "κλέψει" τη νίκη με τον Γιόνσον στο 90+8'.

Έτσι παρατάχθηκαν

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα αγωνίστηκε με 4-4-1-1, έχοντας τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Σιμάνσκι και Πινέδα συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, ο Ελίασον ξεκινήσε στα αριστερά της μεσαίας γραμμής, ο Άμραμπατ στα δεξιά, ενώ ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ, Γκαρσία.

Με 4-2-3-1 παρέταξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ΠΑΟΚ. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοτάρσκι, δίδυμο στόπερ οι Κεντζιόρα και Κουλιεράκης, δεξί μπακ ο Ότο και αριστερό ο Μπάμπα. Μεϊτέ και Σβαμπ έπαιξαν στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Μουργκ, με τον Ζίβκοβιτς να παίρνει θέση στα αριστερά και τον Κωνσνταντέλια στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Τόμας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με αρκετή ένταση και υψηλό τέμπο ξεκίνησε η αναμέτρηση. Αμφότερες οι ομάδες επιχείρησαν να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο όταν δεν είχαν την μπάλα, με τη διαφορά να έγκειται στο ότι η ΑΕΚ είχε μεγαλύτερη κατοχή, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε κυρίως να απειλήσει στην κόντρα. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν με αυτό τον τρόπο στο 5', όταν έφυγαν στην κόντρα όμως αρχικά ο Βίντα σταμάτησε τον Κωνσταντέλια και στη συνέχεια ο Άμραμπατ τον Ζίβκοβιτς πριν γίνουν επικίνδυνοι.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ σημειώθηκε στο 11', με τον Άμραμπατ να πασάρει στον Σιμάνσκι, αυτόν να σεντράρει από διαγώνια θέση στη μεγάλη περιοχή και τον Ελίασον να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Στο 14' ο ο Κουλιεράκης έκοψε εξαιρετικά τον Γκαρσία πριν πατήσει στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, ενώ στο 21' έκανε το ίδιο, εμποδίζοντάς τον να πάρει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση έπειτα από σέντρα του Ελίασον.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να εστίαζε περισσότερο στις αντεπιθέσεις μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά έμελλε να την... πατήσει από την ΑΕΚ με αυτόν τον τρόπο. Στο 30' οι Κιτρινόμαυροι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, όταν ο Γκαρσία υποδέχθηκε την μπάλα και την πέρασε στον Πινέδα. Ο Μεξικανός έκανε την κούρσα από το κέντρο με την μπάλα στα πόδια φτάνοντας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή προτού πασάρει στον Γκατσίνοβιτς, με τον Σέρβο να πλασάρει από διαγώνια θέση με το αριστερό και να κάνει το 1-0 για την Ένωση! Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Γκαρσία στην αρχή της φάσης, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά, καθώς δεν διαπιστώθηκε παράβαση.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 35', ωστόσο η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Κεντζιόρα και κατέληξε λίγο έπειτα από κόρνερ του Ζίβκοβιτς και κεφαλιά του Πολωνού αμυντικού. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, που ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Ο Ματίας Αλμέιδα αναγκάστηκε να αποσύρει από το παιχνίδι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου τον Γκαρσία λόγω ενοχλήσεων, περνώντας τον Πόνσε στη θέση του. Η αναγκαστική αλλαγή του ταχύτατου επιθετικού καθόλου δεν πτόησε την ΑΕΚ. Αντιθέτως οι Κιτρινόμαυροι δεν άργησαν να πανηγυρίσουν για δεύτερη φορά, χάρη στην κλάση του Άμραμπατ και μία αδράνεια του Κοτάρσκι.

Στο 49' ο Μαροκινός μέσος είχε την έμπνευση να εκτελέσει απευθείας φάουλ από πλάγια θέση στα αριστερά με συρτό σουτ. Ο Άμραμπατ σημάδεψε την απέναντι γωνία αιφνιδιάζοντας τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος άργησε να πέσει και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-0 της ΑΕΚ!

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πλέον τίποτα να χάσει και βγήκε στην επίθεση. Οι αλλαγές του Λουτσέσκου τον βοήθησαν να γίνει πιο απειλητικός, με τους Σαμάτα, Ντεσπόντοφ και Σάστρε να περνούν μαζί στο ματς αντί Τόμας, Μουργκ και Ότο. Στο 58' ο Κεντζιόρα έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 62' ο Ντεσπόντοφ απέφυγε εξαιρετικά τον Χατζισαφί, πάτησε περιοχή, σούταρε από πλάγια θέση και νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα από την περιοχή της. Μετά από κόντρες και φάση διαρκείας ο Μπάμπα έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε συρτά με δύναμη από διαγώνια θέση και νίκησε τον Αθανασιάδη μειώνοντας σε 2-1 για τον ΠΑΟΚ!

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στα επόμενα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί μεν αλλά να μη μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες προϋποθέσεις για τα αντίπαλα καρέ. Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ κατάφερνε μεν να διατηρεί το προβάδισμα χωρίς να δέχεται αφόρητη πίεση, όμως δεν μπορούσε να "χτυπήσει" στην κόντρα. Ουσιαστικά το κατάφερε μόνο στο 82', όταν ο Ελίασον πάτησε περιοχή και γύρισε για τον Πόνσε, όμως η μπάλα έφτασε στα χέρια του Κοτάρσκι μετά από κόντρα σε αμυντικό. Η Ένωση είχε μία ακόμα ευκαιρία στο 87', με την κεφαλιά του Μουκουντί έπειτα από κόρνερ να φεύγει λίγο άουτ.

Τα πάντα άλλαξαν στο 89', καθώς η ΑΕΚ πλήρωσε μία πολύ κακή αντίδραση της άμυνάς της και την... πονηριά του Οζντόεφ, ο οποίος έγινε "χρυσή" αλλαγή για τον Λουτσέσκου. Έπειτα από γέμισμα του Μπάμπα ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφτασε στον Οζντόεφ, Παρά το γεγονός ότι ήταν πεσμένος στο χορτάρι, ο Ρώσος κατάφερε να προλάβει την άμυνας της ΑΕΚ, έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2!

Στο 90+4' ο Οζντόεφ πήρε κεφαλιά στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 90+5' κανείς παίκτης της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα έπειτα από εκτέλεση  κόρνερ, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει παράλληλα από την αντίπαλη εστία. Τέλος στο 90+8' ο Γιόνσον σούταρε άουτ με δυνατό σουτ στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και το 2-2 διατηρήθηκε έως το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα (79' Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ (73' Γιόνσον), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Ελίασον – Γκαρσία (46' Πόνσε), Πινέδα (86' Μάνταλος).

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Ότο (59' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μεϊτέ, Σβαμπ (66' Οζντόεφ) – Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας – Τόμας (59' Σαμάτα).

Διαιτητής: Τόμπιας Στίλερ (Γερμανία)

 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags