Facebook Pixel Χρήστος Τζόλης: "Καψούρα" για μεγάλη ελληνική ομάδα - Δεν πληρώνει ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-11 10:00:00

"Καψούρα" για μεγάλη ελληνική ομάδα ο Τζόλης - "Γυρίζει να κάνει τη διαφορά" - Τρικ για να μη πληρωθεί ο ΠΑΟΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη

Οι εξωφρενικές απαιτήσεις της Νόριτς και τα 20 γκολ! Ο Έλληνας άσος κάνει μαγική σεζόν και ήδη τον... βλέπουν ζεστά ενόψει καλοκαιριού σε Ελλάδα και Γερμανία. Γιατί όμως ο Δικέφαλος περιμένει πολλά χρήματα από την επικείμενη πώλησή του;

Με τον Ολυμπιακό έχει συνδεθεί το όνομα του Χρήστου Τζόλη τις τελευταίες ημέρες (και όχι μόνο από Ελλάδα!).

Ο Έλληνας άσος διανύει εξαιρετική σεζόν, έχει γίνει ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας και με 20 γκολ και 8 ασίστ σε συνολικά 30 εμφανίσεις.  είναι ο πιο παραγωγικός παίκτης της Bundesliga 2 - Συμβάλλει καταλυτικά στην προσπάθεια του κλαμπ για άνοδο στην πρώτη εθνική κατηγορία της Γερμανίας.

Θα μπορούσε να απασχολήσει στα σοβαρά τον Ολυμπιακό και να επιδιώξουν οι Πειραιώτες να τον ντύσουν με τη φανέλα τους;

"Ο Τζόλης θα κάνει τη διαφορά σε όλες τις ομάδες του Big4 - 11 εκατ. ευρώ τον πουλάει η Νόριτς"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γερμανία, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ...

"Εντυπωσιακή σεζόν κάνει φέτος στην Τσβάιτε. Ουσιαστικά είναι ο λόγος που μπορεί η Φορτούνα να ανέβει φέτος κατηγορία ή έστω να διεκδικήσει την άνοδο μέσω του μπαράζ. Έχει εξελιχθεί σε ηγέτης της ομάδας", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Πως τον αξιοποιούν και είναι τόσο παραγωγικός φέτος;

"Κυρίως παίζει ως αριστερός εξτρέμ.20 γκολ (δεύτερος σκόρερ της κατηγορίας). 8 ασίστ (7ος πασέρ της κατηγορίας). Έχει βρει τον εαυτό του και ήδη ακούγεται για ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Πολύ δύσκολα θα τον κρατήσει η Φορτούνα αν δεν ανέβει κατηγορία".

Υπάρχει ρεπορτάζ που τον συνδέει με τον Ολυμπιακό - Θα μπορούσε να έρθει το καλοκαίρι και να κάνει τη διαφορά;

"Έλληνας παίκτης, σε τέτοια ηλικία, με τα προσόντα του Τζόλη και τις τεράστιες δυνατότητες εξέλιξης που έχει, όχι μόνο στέκεται, αλλά μπορεί να κάνει και τη διαφορά αν δουλευτεί και αξιοποιηθεί σωστά, σε οποιαδήποτε ομάδα του Top4".

Χρήματα;

"5 εκατομμύρια ευρώ είναι η ρήτρα του για να τον αγοράσει η Φορτούνα. Σε αυτά τα χρήματα θα μιλούσαμε για κοψοχρονιά. Η Ντίσελεντορφ δεν έχει αυτά τα χρήματα, αν δεν ανέβει κατηγορία. Η Νόριτς βέβαια, αποκλείεται να τον πουλήσει αυτή τη στιγμή σε άλλη ομάδα με τόσο χαμηλό ποσό, καθώς ο παίκτης έχει ανακτήσει τη χαμένη του χρηματιστηριακή αξία με τη χρονιά που κάνει. Λογικά θα προσπαθήσει να πλησιάσει τα 11 εκατ. που τον είχε αγοράσει από τον ΠΑΟΚ".

Πληρώνεται και ο ΠΑΟΚ για Τζόλη!

Εδώ ακριβώς, όμως, είναι που εμπλέκεται και ο ΠΑΟΚ. Όταν τον αγόρασε από τον «Δικέφαλο του Βορρά», η Νόριτς τα είχε δώσει όλα για όλα προκειμένου να κάνει δικό της τον παίκτη. Οι Θεσσαλονικείς δεν της χαρίστηκαν και από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, προέκυψε το big deal με στάνταρ 11 εκατ. ευρώ, συν 2.5 εκατ. ευρώ bonus και 17,5% ποσοστό μεταπώλησης.

Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι από την ενδεχόμενη μεταγραφή του Τζόλη από τη Νόριτς στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ο ΠΑΟΚ θα ωφεληθεί οικονομικά και θα βάλει στα ταμεία του σχεδόν το 20% του τελικού ποσού! Ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο οι «ασπρόμαυροι» ήθελαν να εξασφαλίσουν, ότι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα τους δεν θα κατέληγε σε άλλη ελληνική ομάδα.

 Και η αλήθεια είναι πως αν η τιμή φτάσει στα 11 εκατομμύρια, όπως σας έχει γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ και ο Ευάγγελος Μίχος, κανείς από την Ελλάδα δεν μπορεί να ασχοληθεί. Μέχρι 6 εκατομμύρια και υπό προϋποθέσεις, δηλαδή να βρεθεί τρόπος να… μην πληρωθεί ο Δικέφαλος του Βορρά, τότε ίσως γινόταν συζήτηση!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ένοχος ο Γεωργέας για το... Ολυμπιακός-Βέροια 3-0! Τιμωρήθηκε με έξι μήνες φυλάκιση"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags