Facebook Pixel Ολυμπιακός: Φεύγουν 10 παίκτες - Νέα deals για Αλεξανδρόπουλο, Όρτα, Κάρμο
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-13 21:21:00

"Σκούπα" Μεντιλίμπαρ, φεύγουν 8+2 παίκτες στον Ολυμπιακό - Νέα deals για Αλεξανδρόπουλο, Όρτα και Κάρμο!

του Παναγιώτη Νικολάου

Η... μαύρη λίστα του Βάσκου και οι ανανεώσεις των Ελλήνων. Τι συμβαίνει με τους Μασούρα, Φορτούνη, Τζολάκη, ποιοι δεν υπολογίζονται από τον κόουτς και οι συζητήσεις για τους δανεικούς

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει βρει επιτέλους σταθερές που τον οδηγούν σε εμφανή αγωνιστική πρόοδο επί Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το καλοκαίρι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ. Σαφώς θα γίνουν μεταγραφές, αλλά εξίσου σημαντική θεωρείται η αξιολόγηση του υπάρχοντος δυναμικού, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιοι παίκτες θα παραμείνουν και ποιοι όχι.

Τεράστια σημασία έχουν οι υποθέσεις των Φορτούνη και Μασούρα, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι. Πρόκειται για δύο ζητήματα που "σέρνονται" εδώ και καιρό δίχως να έχει προκύψει ενημέρωση για κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Σίγουρα πάντως οι δύο Έλληνες άσοι αποτελούν την προτεραιότητα της ερυθρόλευκης διοίκησης. Με βάση το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με δύο από τους "πυλώνες" της ομάδας, άλλωστε, θα καθοριστεί το μεταγραφικό πλάνο.

Ανάλογα είναι τα δεδομένα και για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, τον οποίο ο Ολυμπιακός θέλει δεδομένα να κρατήσει. Για το νεαρό γκολκίπερ αναμένεται να σημειωθούν εξελίξεις το επόμενο διάστημα, μιάς και ο σύλλογος θα του καταθέσει πρόταση για ανανέωση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.



Πρέπει επίσης οι φίλοι των Πειραιωτών να κάνουν υπομονή για να μάθουν τι θα γίνει με τους δανεικούς της ομάδας. Ποντένσε, Όρτα και Κάρμο βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, καθώς κάνουν τη διαφορά και είναι δεδομένο πως ο Μεντιλίμπαρ επιθυμεί την παραμονή τους. Τα δεδομένα για κάθε έναν από τους τρεις Πορτογάλους είναι διαφορετικά, με τον Κάρμο να έχει τεράστια οψιόν αγοράς (17,5 εκατ. ευρώ), την ώρα που το buy-out των άλλων δύο κυμαίνεται σε πιο χαμηλά επίπεδα (5 εκατ. για Ποντένσε, 4,5 εκατ. για Όρτα). Εντούτοις, όπως σας έχουμε ξαναγράψει, ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ξεκινήσεις διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση σε τουλάχιστον μία από τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, ώστε να πετύχει πιο συμφέρουσα συμφωνία.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, στον οποίο ο Ολυμπιακός θέλει να επενδύσει για τα επόμενα χρόνια μεν, πολλά θα κριθούν από τη στάση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας δε. Στη συμφωνία για δανεισμό προβλέπεται οψιόν αγοράς 4 εκατ. ευρώ. Δύσκολα θα εξασκηθεί, όμως οι Ερυθρόλευκοι θα κινηθούν πιθανότατα για τον εκ νέου δανεισμό του διεθνούς μέσου.



Η οψιόν ανανέωσης στο συμβόλαιο (1+1) του Ελ Κααμπί θεωρείται δεδομένο πως θα ενεργοποιηθεί, αρκετά αυξημένες πιθανότητες παραμονής μοιάζει πλέον να έχει ο Γιόβετιτς, ενώ θετικά είναι τα μήνυμα και για τον Άμπι (το συμβόλαιο του νεαρού Άγγλου τελειώνει το καλοκαίρι, όπως και του Μαυροβούνιου επιθετικού). Υπάρχει ερωτηματικό για το μέλλον του Μαρτίνς, παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο έως το 2026, και πολλά αναμένεται να κριθούν από την εικόνα του Πορτογάλου εξτρέμ στο τελικό στάδιο της σεζόν. Αναφορικά με τον Ρίτσαρντς, είναι μεν δανεικός, αλλά από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, γεγονός που απλοποιεί τα πράγματα στην περίπτωσή του. Αν ο Ολυμπιακός τον θέλει, θα φορά τα ερυθρόλευκα και τη νέα σεζόν.

Όσο για τους "σίγουρους" προς αποχώρηση; Ο Καμαρά είναι... τελειωμένος εδώ και καιρό, οι Ιμπόρα, Κίνι, Μπιανκόν, Ναβάρο, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, ενώ πολύ δύσκολα δεν θα έχει την ίδια μοίρα ο δανεικός Καμπράλ (από Σπόρτινγκ με οψιόν αγοράς 3 εκατ.). Δεν αποκλείεται να τεθεί επίσης θέμα για Βέζο και Ντόη, εφόσον εξακολουθήσουν να μην υπολογίζονται από τον Μεντιλίμπαρ!

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος… Χάμες για Ολυμπιακό - 68 ματς σε Εθνική Βραζιλίας, 21 γκολ - Απόφαση Μεντιλίμπαρ για Φορτούνη! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags