Facebook Pixel Έσβησε... κεράκια με Πόνσε! Έπιασε ξανά κορυφή η ΑΕΚ στα 100α γενέθλιά της
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-14 22:25:00

Έσβησε... κεράκια με Πόνσε! Έπιασε ξανά κορυφή η ΑΕΚ στα 100α γενέθλιά της (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έσβησε... κεράκια με Πόνσε! Έπιασε ξανά κορυφή η ΑΕΚ στα 100α γενέθλιά της (ΒΙΝΤΕΟ)

Με δύο γκολ του Αργεντινού, η Ένωση επικράτησε 2-0 του Άρη για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Με πρωταγωνιστή τον Εζέκιελ Πόνσε που σκόραρε δύο γκολ, η Ένωση έκανε πάρτι την περίοδο που εορτάζει τα 100α γενέθλιά της και επικράτησε 2-0 του Άρη στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Έτσι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού πέρασε στην κορυφή με 69 βαθμούς, έχοντας παιχνίδι περισσότερο αφού το ΠΑΟΚ-Ολυμπιαλός αναβλήθηκε λόγω της παρουσίας των δύο ελληνικών ομάδων στα προημιτελικά του Europa Conference League. Ο Άρης παρέμεινε σταθερά 5ος με 48.

Αλλαγές από Αλμέιδα-Μάντζιο

Με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ παρέταξε ο Ματίας Αλμέιδα την ΑΕΚ εναντίον του Άρη, όπου δεν υπολογιζόταν ο τραυματίας Λιβάι Γκαρσία και ο τιμωρημένος Σιμάνσκι. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αθανασιάδης με τους Ρότα, Βίντα, Κάλενς και Χατζισαφί να αποτελούν την τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Στον άξονα τοποθετήθηκαν Γιόνσον και Πινέδα με τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς να είναι στις πτέρυγες και τον Τσούμπερ να κινείται πίσω από τον φορ που είναι ο Πόνσε.

Αλλαγές επεφύλαξε και ο Άκης Μάντζιος σε σχέση με το ματς με τον Παναθηναϊκό, μιας και Φεράρι-Φαμπιάνο ήταν νοκ άουτ, ενώ προέκυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, αφού Σουλεϊμάνοφ ταλαιπωρείται με ίωση και τέθηκε εκτός αποστολής. Ο Κουέστα υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα ο Μοντόγια έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ρόουζ δίπλα στον Μπράμπετς με τον Οντουμπάτζο να παραμένει στο δεξί.  Στη μεσαία γραμμή, ο Έλληνας τεχνικός έδωσε  ανάσες στον Νταρίντα επιλέγοντας ως δίδυμο τους Ζουλ και Βερστράτε με τον Φετφατζίδη σε ρόλο επιτελικού μέσου. Στην επίθεση, ο Μορόν έμεινε στον πάγκο και στην κορυφή αγωνίστηκε ο Ανσαριφάρντ με τους Σαβέριο και Παναγίδη στις πτέρυγες.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (77’ Μάνταλος), Ελίασον (77’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (69’ Λιούμπισιτς), Τσούμπερ (69’ Αραούχο), Πόνσε

Άρης: Κουέστα, Οντουνπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια (46’ Φατόρε), Ζουλ (46’ Νταρίντα), Βερστράτε, Φετφατζίδη, Σαβέριο, Παναγίδης

Δύο γρήγορα γκολ από Πόνσε

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, βγάζοντας τα γνώριμα χαρακτηριστικά της, αυτό της πίεσης με τη γρήγορη κυκλοφορίας της μπάλας και του passing game, με τον Ορμπελίν Πινέδα οργανωτή των προσπαθειών της ομάδας του «Δικέφαλου», η οποία κατάφερε να βρει γρήγορα γκολ και να αποβάλλει μια και καλή το άγχος. Στο 9’ Γιόνσον και Χατζισαφί συνδυάστηκαν από αριστερά, με τον Ιρανό να σεντράρει και τον Πόνσε να ανοίγει το σκορ με προβολή, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Αργεντινός έκανε το 2-0 από γέμισμα του Ελίασον σε εκτέλεση φάουλ.

Ο Άρης που δεν έδειξε καλό πρόσωπο, αδυνατούσε να χτίσει επιθέσεις και με δυσκολία έβγαινε από το γήπεδό του. Ο Φετφατζίδης ήταν αποκλεισμός και ο νεαρός Παναγίδης δεν αξιοποιήθηκε. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν όμως να καταγράψουν μία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σαβέριο, παρότι βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής και έπιασε πολύ καλό σουτ, δεν κατάφερε να νικήσει τον Αθανασιάδη που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί και να ψάχνει το τρίτο γκολ, ενώ ο Άρης παρά τις γρήγορες κινήσεις του Μάντζιου από τον πάγκο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους στην περιοχή του Αθανασιάδη. Η μοναδική τελική καταγράφηκε στο 50’ σε σουτ του Πόνσε που μπλόκαρε ο Κουέστα. Από εκεί και πέρα οι αλλαγές έριξαν και άλλο τον ρυθμό του αγώνα παρά βοήθησαν στην ανανέωση του ενδιαφέροντος.

Έτσι παρέμεινε το 2-0 με την ΑΕΚ να επιστρέφει στις νίκες στα πλέι οφ.

Σφυρίγματα

Την αναμέτρηση διηύθυνε ο Μανούχος με βοηθούς τους Μεϊντάνα-Φωτόπουλο και τέταρτο τον Βεργέτη. Στο VAR ορίστηκε ο Ολλανδός Μπλανκ.

Στο 33’ υπήρξαν φωνές για πέναλτι και συγκεκριμένα για ένα μαρκάρισμα του Μοντόγια στον Ελίασον, όπως και για του Ρόουζ στον Πινέδα στο 34’.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags