Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις των αναμετρήσεων ΑΕΚ - Άρης και Παναθηναϊκός - Λαμία, τονίζοντας ότι η βραδιά ήταν ήρεμη, χωρίς πολλά λάθη από τους διαιτητές.

Αναφορικά με το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο παλαίμαχος διαιτητής συμφώνησε με τις αποφάσεις του ρέφερι Μανούχου και του Ολλανδού VAR. Τόνισε ότι ορθώς δεν σφυρίχθηκε πέναλτι υπέρ τηςε ΑΕΚ σε περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο. Στη φάση του 33' ο Ελίασον και ο Μοντόγια κάνουν την ίδια κίνηση απώθησης με το χέρι, ενώ σε αυτή του 34' ο Ρόουζ πρώτα διώχνει την μπάλα και μετά τον Πινέδα.

 
 

Αντίστοιχα, υποστήριξε πως το σκληρό φάουλ του Οντουμπάτζο στον Ρότα τιμωρήθηκε σωστά με κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα. Όπως είπε, ο αμυντικός του Άρη τη γλίτωσε επειδή διεκδίκησε την μπάλα και δεν πήγε αποκλειστικά για τα πόδια του αντιπάλου.

 

Παναθηναϊκός - Λαμία

Δύο περιπτώσεις για πέναλτι συζητήθηκαν από την αναμέτρηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με τον Παναγιώτη Βαρούχα να επισημαίνει πάντως ότι ορθώς δεν υποδείχθηκαν.

Αρχικά, ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Σιμόν στη μεγάλη περιοχή της Λαμίας, αλλά ο καθηγητής διαιτησίας ξεκαθάρισε πως ναι μεν η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Ισπανού αμυντικού, αλλά αυτό είναι σε φυσική θέση. Το ίδιο ισχύει και σε μία περίπτωση που η Λαμία διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Ναι μεν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γεντβάι, αλλά σε φυσική θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άλλη φάση με Άρη! Ξεπέρασε Λιβάι ο Πόνσε, ξύπνησε ο Πινέδα - Ευλογημένη γενιά ΑΕΚτζήδων