Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Μπερνάρ: Γι’ αυτό φεύγει - Εξτρέμ 5 εκατ. ο αντικαταστάτης!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-16 04:55:00

Γι’ αυτό φεύγει από ΠΑΟ ο Μπερνάρ - "Δεν τον αφήνουν να γυρίσει Ελλάδα" - Εξτρέμ 4 εκατ. ο αντικαταστάτης του!

του Νίκου Στεργίου

Ο ρόλος Γιοβάνοβιτς, Τερίμ και το πρώτο όνομα για καλοκαίρι! Για ποιο λόγο αποφάσισε να φύγει από το Τριφύλλι ο Βραζιλιάνος άσος; Πόσες είναι οι πιθανότητες να παραμείνει και μετά το τέλος της σεζόν και ποιον εξετάζουν οι Πράσινοι για διάδοχό του..

Ολόκληρο θέμα έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό με τις εμφανίσεις τού Βραζιλιάνου άσου στα τελευταία παιχνίδια, για την ακρίβεια από τη στιγμή που ήρθε στην ομάδα ο Φατίχ Τερίμ, με αποτέλεσμα να γίνεται κουβέντα για το πώς θα είναι η ομάδα χωρίς τον Μπερνάρ. Αλλά και για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάποια προσπάθεια για να τον διατηρήσει στο ρόστερ του και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μόνο τυχαία, άλλωστε, δεν ήταν η δήλωση του Τούρκου προπονητή μετά από τη νίκη επί της Λαμίας, που οι Πράσινοι χόρεψαν σάμπα στον ρυθμό του 31χρονου άσου, ότι δηλαδή θα ήθελε να μείνει για μία ακόμα σεζόν στο Τριφύλλι ο παίκτης. Είναι, όμως, εφικτό κάτι τέτοιο; Το sportdog έψαξε, ρώτησε κι έμαθε τα πάντα γύρω από την υπόθεση του Βραζιλιάνου άσου και σας τα παρουσιάζει.

Ποιος έφερε τον Μπερνάρ στον Παναθηναϊκό - Για αυτό είναι ανεβασμένος από τις αρχές του 2024

Ο Μπερνάρ είναι γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1992, άρα είναι 31,5 ετών, άρχισε την καριέρα του στη Βραζιλία και έφυγε για την Ευρώπη το 2013-14 ως αριστερός εξτρέμ με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο παιχνίδι του. Η Σαχτάρ, μάλιστα, είχε δώσει 25 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μινέιρο για να τον αποκτήσει, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι είναι διεθνής και με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας (έχει 14 συμμετοχές και 1 γκολ), σε μια θέση που στη χώρα του καφέ το ταλέντο είναι μαζικό.

Το καλοκαίρι τού 2022 ο Παναθηναϊκός τον είχε αποκτήσει από την Αλ Σαρίγια, για την ακρίβεια είχε έρθει ως ελεύθερος, με τεράστιο συμβόλαιο για τα μέχρι τότε δεδομένα των Πράσινων. Η έλευσή του ήταν επιλογή τού Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ήταν προπονητής στην εθνική ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και γνώριζε άριστα το υλικό του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι με τον Φατίχ Τερίμ στην άκρη τού πάγκου απελευθερώθηκε τελείως ο Βραζιλιάνος, αν και ευρύτερα τη φετινή σεζόν ήταν καλύτερος από την περσινή.

Για να μην είμαστε άδικοι με τον Γιοβάνοβιτς όμως, δεν ήταν η δική του αποχώρηση που ανέβασε τον Μπερνάρ. Αλλά η σταδιακή αναβάθμιση και στο ρόστερ της ομάδας: Είναι διαφορετικό να παίζεις με Βέρμπιτς, Κλαϊνχάιλσερ, Κουρμπέλη και άλλο πράγμα να έχεις στην ίδια 11άδα τους  Τζούρισιτς, Αράο και, πολύ περισσότερο, τον Τάσο Μπακασέτα που ήρθε μαζί με τον Τερίμ! Δεν απελευθερώθηκε, λοιπόν, τόσο ο Μπερνάρ με τον νέο προπονητή, όσο αναβαθμίστηκε η ποιότητα των παικτών που ήταν κοντά του και, άρα, άλλαξε και η δική του παρουσία.

Για αυτό δεν έκανε πρόταση ανανέωσης ο Παναθηναϊκός - "Ψάχτηκε για Βραζιλία - Επιστρέφει για οικογενειακούς λόγους"

Η κουβέντα που έχει ανοίξει αφορά το αν μπορεί να μείνει ο Μπερνάρ στην ομάδα για έναν ακόμα χρόνο αλλά και γιατί δεν του πρότεινε νέο συμβόλαιο ο Παναθηναϊκός πριν ακόμα υπογράψει με την Ατλέτικο Μινέιρο. Την ομάδα από την οποία άρχισε την καριέρα του και, μετά από 11 χρόνια μακριά από την πατρίδα του, θέλει να επιστρέψει για να αγωνιστεί.

Ο Βραζιλιάνος άσος, όμως, είχε από νωρίς ψαχτεί για να επιστρέψει στην πατρίδα του, ενδεικτικό του ότι έβλεπε το μέλλον του μακριά από την Ευρώπη. Ακόμα κι αν είχε προλάβει τις εξελίξεις με την Ατλέτικο ο Παναθηναϊκός, δύσκολα θα άλλαζε κάτι. Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννη Ντούγζο, δημοσιογράφο με απόλυτη εξειδίκευση στα θέματα του ποδοσφαίρου στη Λατινική Αμερική, για να μάθουμε τι ισχύει.

"Ο ίδιος ο Μπερνάρ ήθελε να επιστρέψει, το έψαξε για τη Βραζιλία. Στο ρεπορτάζ τής Μινέιρο δεν υπάρχει κάτι που να λέει ότι ο Μπερνάρ δεν θέλει να έρθει - Το αντίθετο, μάλιστα, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβρη υπήρχε ρεπορτάζ για επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Οπότε και ο ίδιος ήθελε να επιστρέψει;

"Σαφώς, είναι από το καλοκαίρι του 2013 μακριά από τη Βραζιλία. Είχε και οικογενειακούς λόγους δηλαδή που ήθελε να βρεθεί ξανά στην πατρίδα του".

Θα μπορούσε να βρεθεί φόρμουλα με την Ατλέτικο Μινέιρο ώστε να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ο Μπερνάρ;

"Η Μινέιρο κάνει πρωταθλητισμό και υπολογίζει πολύ τον παίκτη. Ακόμα και δική του πρωτοβουλία να μην ήταν να ψαχτεί για επιστροφή στη Βραζιλία δηλαδή, δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να προχωρήσει τέτοια λύση".

Αυτόν έχει ξεχωρίσει για αντι-Μπερνάρ ο Παναθηναϊκός - Παίκτης για top5 πρωτάθλημα στην Ευρώπη - Λύση από τη Μαν. Σίτι;

Το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού ο Ουριέλ Αντούνα, 26χρονος διεθνής Μεξικανός εξτρέμ που αγωνίζεται στην πατρίδα του με τη φανέλα τής Κρουζ Αζούλ - Είχε αρχίσει από τα τμήματα υποδομής τής Σάντος και μέσω της Μάντσεστερ Σίτι U23 είχε βρεθεί στην Γκρονινχεν, τους Los Angeles και την Τσίβας.

Φέτος, σε Apertura Clausura, έχει συνολικά σε 29 ματς 13 γκολ και 6 ασίστ (συνολικά, δηλαδή, το όνομά του βρίσκεται μέσα σε 19 γκολ της ομάδας του!) και το καλοκαίρι του 2024 μένει ελεύθερος. Το market value βρίσκεται στα 4 εκατ. ευρώ και ήδη το όνομά του συζητιέται και στην Ισπανία αλλά και στην Ιταλία. 

Παίζει τόσο στα δεξιά τής επίθεσης, όσο και στα αριστερά, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι είναι διεθνής με την εθνική ομάδα στο Μεξικό και, από το 2019 που βρέθηκε στην Ανδρών, έχει καταγράψει ήδη 60 συμμετοχές και 14 γκολ. Ο Αντούνα, προφανώς, και θέλει να κάνει το βήμα στην Ευρώπη. Είναι ελεύθερος και σε κατάλληλη ηλικία. Ο Παναθηναϊκός τον έχει στη λίστα τους, η αξία του είναι για να αντικαταστήσει επάξια τον Μπερνάρ στην 11άδα, αλλά μάλλον θα είναι υποβάθμιση για τον παίκτη αν δεν πάρει μεταγραφή σε ένα από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός τον θέλει, δηλαδή, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο (το ακριβώς αντίθετο!) για να τον ντύσει με τη φανέλα του! Παρόλα αυτά μέσω του Αντούνα, που βρέθηκε στο δίκτυο των ομάδων της Μαν. Σίτι, και με δεδομένο ότι το μανατζερικό κανάλι που τον είχε θέσει στα υπόψιν του Παναθηναϊκού είχε φέρει τους Πάλμερ Μπράουν και Βίκτορ Ούγκο στο Τριφύλλι (που επίσης βρίσκονται στο δίκτυο των ομάδων της Σίτι), μπορεί να προκύψει λύση από εκεί.

Όχι απαραίτητα παίκτη από το ρόστερ της αγγλικής ομάδας, αλλά από τις ομάδες που ανήκουν στο City Football Group, δηλαδή είναι στο όμιλο των συλλόγων που ανήκουν στην Μαν. Σίτι: Από την Παλέρμο και την Τρουά, μέχρι την Τζιρόνα και την ΝΥ Σίτυ. Μεγάλη δουλειά να διατηρήσει επαφή με αυτόν τον κολοσσό ο Παναθηναϊκός. Είτε για να φέρει αντι-Μπερνάρ είτε για να ενισχυθεί σε οποιαδήποτε άλλη θέση...  

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ούτε "γεια" με Τερίμ πρωτοκλασάτος άσος του ΠΑΟ - "Αποχή" από τις προπονήσεις - Αποφασίζει ο Αλαφούζος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags