Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Απόφαση Αλαφούζου για Ιωαννίδη
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-17 22:50:00

Απόφαση Αλαφούζου για Ιωαννίδη, "διώχνει" Βιλένα - Ανατροπή με Τζολάκη!

του Νίκου Στεργίου

Η εισήγηση του Μεντιλίμπαρ και η... εκκαθάριση ρόστερ στο Τριφύλλι. Πώς αναμένεται οι Πράσινοι να "ελαφρύνουν" το μπάτζετ, τι γίνεται με τον νεαρό τερματοφύλακα στο Λιμάνι και ποιος παίκτης είναι προς πώληση στον ΠΑΟΚ;

Μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα υπάρχουν στο ρεπορτάζ των μεγάλων ομάδων το τελευταίο διάστημα και εδώ θα αναλύσουμε πραγματάκια που δεν τα έχετε διαβάσει αλλού, για να είστε καλά ενημερωμένοι για αυτά που έρχονται.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πρόσωπο της σεζόν και όχι των ημερών ο Φώτης Ιωαννίδης, εσχάτως συνδέθηκε και με τη Γουέστ Χαμ. Εκτός δηλαδή από τις Λανς, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σεβίλλη, Αταλάντα, Μίλαν, Γιουβέντους, τώρα και μία αγγλική ομάδα ενδιαφέρεται για εκείνον. Για την ακρίβεια ενδιαφέρεται το σύστημα που υπάρχει τώρα στην ομάδα, ο προπονητής Ντέιβιντ Μόγες και οι συνεργάτες του. Αλλά από το Νησί προκύπτει ότι ο Μόγιες θα φύγει το προσεχές καλοκαίρι και, ίσως, αποσυρθεί από την ενεργό δράση - Μάλιστα ήδη το όνομα του Πάολο Φονσέκα έχει κάνει την εμφάνισή του στο ρεπορτάζ τού αγγλικού κλαμπ. Πώς είμαστε σίγουροι ότι θα είναι θετικός για τον Φώτη και ο νέος προπονητής με το επιτελείο του;

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ/1: Εκτός από αυτό, όμως, θα αποκαλύψουμε και κάτι ακόμα για τον Φώτη και την πιθανότητα να παίξει στην Αγγλία: Πλην της Γουέστ Χαμ είναι και η Φούλαμ που ενδιαφέρεται για την περίπτωσή του! Αν και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο "αλλά", καθώς η τελευταία φορά που η Φούλαμ αγόρασε επιθετικό από την Ελλάδα, ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Που δεν είχε "πιάσει" καθόλου στο Νησί. Κι αυτή την αρνητική προϊστορία την μετρούν πολύ να ξέρετε οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου... 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ/2: Μην δέσετε σκοινί-κορδόνι, πάντως, ότι ο Αλαφούζος θα πουλήσει τον Ιωαννίδη το προσεχές καλοκαίρι αν δεν βρεθεί κάποια σούπερ πρόταση. Υπάρχουν πηγές που αναφέρουν ότι σούπερ μπορεί να θεωρεί τις προτάσεις που θα είναι 30+ εκατ. ευρώ. Και μην βιαστείτε να πείτε ότι αν δεν βγει στα προκριματικά τού Champions League η ομάδα χρειάζεται έσοδα από πωλήσεις. Γιατί λεφτά το προσεχές καλοκαίρι θα έρθουν! Γιατί την ακρίβεια, θα "ανοίξει" χώρος στο μπάτζετ! Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πλην του Μπερνάρ (2,5 εκατ. ευρώ), δεν έχουν μέλλον στο Τριφύλλι ούτε οι Παλάσιος (800.000+ ευρώ), Σένκεφελντ (650.000 ευρώ), Ρούμπεν Πέρεθ (550.000 ευρώ), Χουανκάρ (450.000 ευρώ). Δηλαδή θα ανοίξει το μπάτζετ κατά 5 εκατ. ευρώ συνολικά. Αν σε αυτά τα χρήματα προσθέσουμε και τις 300.000 ευρω του Μπρινιόλι αλλά και τη πιθανότητα να βρεθεί λύση και να αποχωρησει ο Βιλένα, που φτάνει το 1,3 εκατ. ευρώ το κασε του, αμέσως μιλάμε για 1,5 εκατ. ευρώ ακόμα, τυπικά δηλαδή μαζί με την Εφορία μιλάμε για ποσό κοντά στα 8 εκατ. ευρώ. Δεν θα έλεγε κάποιος, δηλαδή, ότι καίγεται κιόλας το Τριφύλλι για να πουλήσει παίκτη.

ΠΑΟΚ: Καίγεται ο Δικέφαλος για να πουλήσει παίκτη; Το ρεπορτάζ από τη Γερμανία κάνει λόγο για συμφωνία με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για παραχώρηση του Κουλιεράκη στα 13 εκατ. ευρώ. Αν τυχόν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, θα είναι εξαιρετικό deal για όλες τις πλευρές. Μόνο που δεν αποκλείεται να μην είναι το μοναδικό που θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Και δεν αναφερόμαστε στον Κωνσταντέλια - Αυτός θα φύγει, λογικά, το καλοκαίρι του 2025, εκτός αν βρεθεί κάποια εντελώς εξαιρετική πρόταση φέτος. Στον Κοτάρσκι αναφερόμαστε, που μπορεί κι αυτός να φέρει πρόταση 12+ εκατ. ευρώ και τότε, φυσικά, ο Δικέφαλος θα του βάλει κορδέλα. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μια και είμαστε σε τερματοφύλακες, να πούμε δύο πράγματα και για τον Τζολάκη. Που για μια ακόμα χρονιά έχει ρόλο στα πλέι οφ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά το συμβόλαιό του εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι. Η Ουνιόν Βερολίνου, που φέτος δεν διανύει την εξαιρετική περσινή σεζόν της, δεν έχει σβήσει το όνομά του από το μπλοκάκι της. Μάλιστα, τυπικά, αυτή τη στιγμή δεν έχει καν τρίτο τερματοφύλακα στο ρόστερ της. Και ο Τζολάκης είναι μόλις 21 ετών, σε λίγο καιρό ελεύθερος και με παρουσία σε μεγάλη ομάδα εδώ κάμποσα χρόνια. Το γραφείο μάνατζέρ που συνεργάζεται έχει τεράστιες άκρες στο γερμανικό ποδόσφαιρο (και όχι μόνο!). Πάντως, ο Έλληνας άσος δύσκολα θα αποφασίσει να φύγει από το Λιμάνι για μία τέτοια ομάδα, χωρίς εγγυημένο χρόνο. Άλλωστε, τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη φημολογία πως μετά από εισήγηση Μεντιλίμπαρ, οι Πειραιώτες θα κάνουν νέα πρόταση στον νεαρό κίπερ, με τις αποδοχές και τις εγγυήσεις πλέον που θέλει για να υπογράψει!

«Δεν είναι… απαγορευτικό ποσό τα 20 εκατ. για Ιωαννίδη!

Στον αστερισμό τού Φώτη Ιωαννίδη κινείται τη φετινή αγωνιστική περίοδος ο Παναθηναϊκός, καθώς διανύει την καλύτερη σεζόν μέχρι στιγμής στην καριέρα του.

Άρχισε από τη θέση του Νο2 στους επιθετικούς των Πράσινων στα πρώτα επίσημα παιχνίδια, προσπέρασε έναν φορ με την αξία και την εμπειρία του Αντράζ Σπόραρ, έχει πετύχει μέχρι στιγμής 21 γκολ και έχει μοιράσει 8 ασίστ σε 40 εμφανίσεις, έχει ανεβάσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο από τα 3,5 εκατ. ευρώ στα 10 - Αναμένεται να ανέβει κι άλλο μέσα στο επόμενο διάστημα!

Μοιραία έχει εκτοξευτεί το ενδιαφέρον γύρω από την περίπτωσή του, καθώς είναι 24 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του (ειδικά μετά και τη φετινή σεζόν, που έπαιξε και διακρίθηκε και στην Ευρώπη), με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδιαφέρον από τα μεγάλα πρωταθλήματα για την περίπτωσή του - Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες όπως η Λανς, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας,  η Σεβίλλη, η Αταλάντα, η Μίλαν.

Εσχάτως και η Γιουβέντους (που μάλιστα έχει τεράστιο πορτοφόλι) μάρκαρε την περίπτωσή του, ενώ αυτές τις ημέρες έγινε γνωστό το ενδιαφέρον και από την Αγγλία, καθώς η Γουέστ Xαμ έχει στη λίστα της τον Έλληνα άσο του Παναθηναϊκού.

Κι εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα τού Ντέιβιντ Μόγιες ευρύτερα έχει στραμμένη την προσοχή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεδομένου ότι και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας βρίσκεται υπό παρακολούθηση. To sportdog επικοινώνησε με τον Αντωνη Τσούτη, δημοσιογράφο που γνωρίζει πολύ καλά το ρεπορτάζ ποδοσφαίρου στην Αγγλία, για να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες που θα εμπλουτίσουν το ρεπορτάζ.

" Ολλανδία αντί για Αγγλία ο Ιωαννίδης - Έτσι μπορεί να ενδιαφέρει και για Κωνσταντέλια"

"Μεταγραφικά δεν ασχολούνται αυτή την περίοδο, είναι μηδέν. Αλλά η Γουέστ Χαμ θα μπορούσε να ενδιαφερθεί για τον Ιωαννίδη, καθώς δεν έχουν επιθετικούς. Υπάρχει θέμα σε αυτή τη θέση και το καλοκαίρι θα την ενισχύσουν", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Σίγουρα θα ψαχτούν για επιθετικό το καλοκαίρι. Τα 20 εκατ. ευρώ που φέρεται να ζητάει ο Παναθηναϊκός, αν είναι τελικά αυτό το ποσό, δεν θα τους απαγορεύσουν να κάνουν κάτι. Αλλά ίσως το καλοκαίρι να αλλάξουν τα πλάνα τους".

Θεωρείς ότι μπορεί ο Ιωαννίδης να σταθεί στο επίπεδο της Premier League;

"Έχει δυναμώσει πολύ, μπορεί να το κάνει. Η ταχυδύναμή του μπορεί να του δώσει ώθηση, εδώ παίζουν στο Νησί άλλοι φορ που δεν είναι για το επίπεδο. Αλλά θεωρώ ότι θα του ταίριαζε να πήγαινε πρώτα στην Ολλανδία και όχι στην Αγγλία για να παίξει ποδόσφαιρο".

Πλην του Ιωαννίδη και ο Κωνσταντέλιας φαίνεται ότι απασχολεί την αγγλική ομάδα.

"Έχουν παίκτες στη θέση του, πόσους θα πάρουν εκεί; Εκτός αν πουλήσουν τον Mπόουεν και ψαχτούν για αντικαταστάτη του".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απάντηση Θωμαΐδη στη διάψευση για τον "ντοπέ" Έλληνα: "Στανοζολόλη"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags