Facebook Pixel "Καταιγίδα" ο ΠΑΟ που διέλυσε τη Λαμία
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-21 18:51:00

"Καταιγίδα" ΠΑΟ - Διέλυσε τη Λαμία με Μπακασέτα-Ιωαννίδη και τώρα ΑΕΚ (Vid)

Sportdog Team
"Καταιγίδα" ΠΑΟ - Διέλυσε τη Λαμία με Μπακασέτα-Ιωαννίδη και τώρα ΑΕΚ (Vid)

Με μεγάλους πρωταγωνιστές για ακόμα ένα παιχνίδι τους Ιωαννίδη, Μπακασέτα το Τριφύλλι πέρασε εμφατικά από την έδρα της Λαμίας και στρέφουν την προσοχή τους στο επερχόμενο ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ στην OPAP Arena την προσεχή Τετάρτη (24/4).

Λαμία – Παναθηναϊκός: Αποστολή… εξετελέσθη και μάλιστα εμφατικά για τους Πράσινους που κατάφεραν διέλυσαν με 0-5 τη Λαμία στην έδρα της, με γκολ των Βέρμπιτς και δύο από Μπακασέτα, Ιωαννίδη, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 2/2 κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας στα play off και ανέβηκαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πάντως ένα ματς παραπάνω από τους αντιπάλους τους. Οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ, παρά τις αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και παραπάνω γκολ και μετά το σημαντικό διπλό στο «Αθ. Διάκος» ετοιμάζονται για τον πρώτο… τελικό του πρωταθλήματος, την Τετάρτη (24/4) στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλό την ΑΕΚ.

Το ματς:

Ο Φατίχ Τερίμ αποφάσισε στη Λαμία να παρατάξει τους Πράσινους με αρκετές αλλαγές, όμως παρά το συγκεκριμένο γεγονός ξεκίνησαν πολύ πιεστικά το παιχνίδι και μόλις στο 4’ έχασαν την πρώτη καλή τους στιγμή. Ο Ιωαννίδης θα κάνει από δεξιά το γύρισμα, με τον Μπακασέτα να σουτάρει δυνατά, έξω από την περιοχή, τον Κοσέλεφ να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια ο Βασιλαντονόπουλος να απομακρύνει πριν φτάσει στη μπάλα ο Μπερνάρ. Πέντε λεπτά μετά θα έρθει η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων, όμως το σουτ του Τσιλούλη θα περάσει άουτ.

Το Τριφύλλι είχε τον έλεγχο της μπάλας, όμως οι παίκτες του Μάντζιου είχαν καταφέρει να ρίξουν τον ρυθμό του αγώνα, κάτι που δεν έδινε τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Κοσέλεφ. Ο Παναθηναϊκός θα δεχθεί ένα σοκ, μιας και ο Μπερνάρ θα έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο και θα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου, όμως ο Βέρμπιτς που θα τον αντικαταστήσει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα θα καταφέρει να δώσει το προβάδισμα. Πιο συγκεκριμένα στο 23’ ο Ιωαννίδης θα κάνει το γύρισμα, με τον Λημνιό να σουτάρει, αλλά την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και τον Σλοβένο σε κενή εστία να παίρνει το «ριμπάουντ» και να κάνει το 0-1.

Μετά το γκολ του Βέρμπιτς η Λαμία θα ανεβάσει την απόδοσή της προσπαθώντας να φτάσει στην ισοφάριση, όμως αυτοί που θα απειλήσουν θα είναι και πάλι οι φιλοξενούμενοι.Στο 36΄οι Πράσινοι θα έχουν ακόμα μια καλή στιγμή με τον Ιωαννίδη να βγαίνει στην κόντρα και να κάνει το σουτ, από πλάγια πολύ δύσκολη θέση, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Αυτό όμως που δεν έγινε σε αυτή τη φάση θα συμβεί ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ιωαννίδης θα κάνει φοβερή ενέργεια από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή θα γυρίσει την μπάλα στον Μπακασέτα, που με σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 0-2.

Οι Πράσινοι θα μπουν με το πόδι στο… γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα θα μετατρέψουν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο σκοράροντας τρία γκολ μέσα σε 16 λεπτά. Η αρχή θα γίνει στο 54’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης με φοβερή κεφαλιά θα κάνει το 0-3, ενώ ο δημιουργός του τρίτου γκολ του Τριφυλλιού θα γίνει για δεύτερη φορά σκόρερ τρία λεπτά μετά. Ο Βέρμπιτς θα μπει στην περιοχή, με τον Λημνιό να σουτάρει, αλλά την μπάλα να βρίσκει τα σώματα και να φτάνει στον Μπακασέτα, που θα κάνει χωρίς πρόβλημα το 0-4. Στο 59’ η Λαμία θα έχει την καλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο ευκαιρία της, με τον Λοντίγκιν όμως να αποκρούει σουτ του Τσιλούλη, ενώ δύο λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός θα κάνει το 0-5. Μετά από βαθιά μπαλιά και πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, ο Ιωαννίδης με σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 0-5.

Μετά το πέμπτο γκολ από πλευράς συνόλο του Τερίμ, ο Τούρκος τεχνικός θα προχωρήσει νέες αλλαγές στα πρόσωπα της ενδεκάδας του Τριφυλλιού, θέλοντας να ξεκουράσει τους βασικούς του, ενόψει του επερχόμενου ντέρμπι με την ΑΕΚ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι φάσεις να ελάχιστες μέχρι το τέλος και ο ρυθμός του παιχνιδιού μα πέσει σημαντικά, με τους φιλοξενούμενους πάντως να συνεχίσουν να ελέγχουν την κατάσταση. Ο Μαντσίνι στο 65', αλλά και στο 80' θα προσπαθήσει με σουτ και στις δύο περιπτώσεις να βρει για το γκολ όμως ο Κοσέλεφ θα μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Στο 83' ο Λοντίγκιν θα δηλώσει "παρών" κάνοντας φοβερή επέμβαση σε προσπάθεια του Τσιλούλη, που σούταρε μετά από γύρισμα του Τσούκαλου, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ρώσος τερματοφύλακας θα πει "όχι" και σε διαγώνιο πλασέ του Βασιλαντωνόπουλου, με το 0-5 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Σκόρερ: 23’ Βέρμπιτς, 44΄, 57΄Μπακασέτας, 54’, 61 Ιωαννίδης

Λαμία: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος (62’ Στάνκο), Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ), Τζανδάρη (62’ Κοντονίκος), Σλίβκα, Νιούνιες, Τσιλούλης, Λέικ (46’ Μαρτίνεθ), Μάλτσι (77' Τσούκαλος).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν (63’ Βιλένα), Χουάνκαρ (63’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ (21’ Βέρμπιτς), Λημνιός, Μπακασέτας (63’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (72’ Σπόραρ).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags