Facebook Pixel "Πάτησε" τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός - Ονειρεύεται πρωτάθλημα!
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-21 22:27:00

"Τιμώρησε" τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός - Ονειρεύεται πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
"Τιμώρησε" τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός - Ονειρεύεται πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό!

Σαφώς ανώτεροι οι Ερυθρόλευκοι, πήραν το ντέρμπι με 2-1 και παραμένουν γερά στη διεκδίκηση του τίτλου! Κίνι και Μαρτίνς πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους Ερυθρόλευκους, μείωσε στο τέλος ο Αντόνιο για τον μέτριο Δικέφαλο του Βορρά, που προβλημάτισε σε δεύτερο σερί ματς.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη με 2-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", πλησιάζοντας τον Δικέφαλο στο -1 και μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή στο -6, ενώ έχει έναν αγώνα λιγότερο (όπως και ο ΠΑΟΚ).

Παρά το γεγονός ότι έπαιξαν 120 λεπτά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε την Πέμπτη, οι Ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν πιο "φρέσκοι", με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να κάνει οκτώ αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και να δικαιώνεται. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έδειξε πολύ μέτρια εικόνα για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά από αυτό κόντρα στη Μπριζ, απειλώντας ελάχιστες φορές την αντίπαλη εστία.

Ο Κίνι άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 27' με σουτ στην επαναφορά έπειτα από εκτέλεση πέναλτι του Ποντένσε που απέκρουσε ο Κοτάρσκι. Ο Ζέλσον Μαρτίνς πέτυχε το δεύτερο γκολ των Ερυθρολεύκων στο 61', ενώ ο ΠΑΟΚ άργησε πολύ να αντιδράσει, καθώς μείωσε μεν με τον Μάρκος Αντόνιο στο 90+2', αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη ευκαιρία για το γκολ της ισοφάρισης.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Ο Τζολάκης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Ρέτσος και Άμπι συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Κίνι έπαιξε ως δεξιός μπακ, με τον Ρίτσαρντσ στα αριστερά. Τριάδα στον άξονα με Ιμπόρα, Τσικίνιο και Όρτα, ο Ναβάρο ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης και οι Ποντένσε, Μαρτίνς στα άκρα.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ήταν ο Κοτάρσκι, με τετράδα άμυνάς τούς Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα από δεξιά προς αριστερά. Οζντόεφ και Μεϊτέ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, ενώ η τριάδα Τάισον, Μουργκ και Ζίβκοβιτς πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Τόμας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, περιορίζοντας τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία για γκολ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Αντιθέτως οι Ερυθρόλευκοι έμοιαζαν πιο απειλητικοί κόντρα σε μία άμυνα του Δικεφάλου που δεν πατούσε καλά στα πρώτα λεπτά αφήνοντας αρκετά κενά.

Ο Ναβάρο έφυγε δύο φορές στην πλάτη της ασπρόμαυρης άμυνας και έστειλε ισάριθμες φορές την μπάλα στα δίχτυα, με τα γκολ του ωστόσο να ακυρώνονται ως οφσάιντ. Στο 10' η φάση ήταν ξεκάθαρη, αλλά στο 15' οριακή, συνεπώς χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR προκειμένου να διαπιστωθεί το οφσάιντ και να μην μετρήσει το τέρμα του Ισπανού επιθετικού.

Ο γρήγορος Ναβάρο συνέχισε να κινείται στο όριο του οφσάιντ και στο 25' έγινε η ζημιά για τον ΠΑΟΚ. Ο Ναβάρο έφυγε εκ νέου στην πλάτη της άμυνας και την ώρα που πατούσε στη μεγάλη περιοχή έπεσε στο χορτάρι μετά από μαρκάρισμα του Κουλιεράκη. Ο διαιτητής Νογκέιρα υπέδειξε πέναλτι για σπρώξιμο, ενώ παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ, η απόφαση ίσχυσε. Ο Ποντένσε ανέλαβε την εκτέλεση και νικήθηκε από τον Κοτάρσκι, όμως στην επαναφορά ο Κίνι πρόλαβε τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, για να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό στο 27'!

Ο Ναβάρο λίγο έλειψε να διπλασιάσει το προβάδισμα του Ολυμπιακού, όμως έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά στο 29'. Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 43', όταν οι Θεσσαλονικείς χτύπησαν στην κόντρα. Ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει και όταν το δοκίμασε μετά από διαδοχικές προσποιήσεις, ο Τσικίνιο έβαλε καθοριστική προβολή.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ναβάρο να σουτάρει άουτ από μακρινή απόσταση για τον Ολυμπιακό στο 48' και τον ΠΑΟΚ να "απαντά" με δυνατή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάισον, που είχε την ίδια κατάληξη στο 50'.

Στο 61΄ οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση και πέτυχαν το 2-0, χάρη στο παρθενικό γκολ του Ζέλσον Μαρτίνς με τη φανέλα τους. Μετά από ταχύτατη εναλλαγή της μπάλας, ο Ποντένσε πέρασε όμορφη κάθετη πάσα για τον Μαρτίνς, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Κοτάρσκι, βρήκε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Ρίτσαρντς στον Σάστρε στην αρχή της φάσης, ωστόσο το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να ελέγχει το ματς κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ χωρίς φαντασία και συνεργασίες από τη μέση και μπροστά. Περισσότερο απειλούσαν οι Πειραιώτες για δεύτερο γκολ παρά οι Θεσσαλονικείς για μείωση του σκορ. Ο Ποντένσε σούταρε ψηλά άουτ στο 68', ενώ στο 70' έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι με διαγώνιο πλασέ.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε κάποια σημάδια αφύπνισης στο 77', όταν ο Μπάμπα γύρισε την μπάλα από τα αριστέρα, αυτή βρήκε στον Ρέτσο και πήρε τροχιά προς την εστία, αναγκάζοντας τον Τζολάκη σε δύσκολη επέμβαση. Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να μειώσει στο σκορ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αντόνιο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή, έπειτα από συρτό γύρισμα του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να γεμίσει με παίκτες την περιοχή του Ολυμπιακού στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ ακόμα και ο Κοτάρσκι ανέβηκε στην επίθεση για να διεκδικήσει κεφαλιά από κόρνερ. Εντούτοις, η ερυθρόλευκη άμυνα βρήκε τον τρόπο να απομακρύνει δίχως να επιτρέψει στον Δικέφαλο τη δημιουργία καθαρής ευκαιρίας για γκολ. Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με 2-1, αποτέλεσμα που έβαλε... φωτιά στην κορυφή της Super League.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (90΄+4 Βέσο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78΄ Έσε), Ιμπόρα, Μαρτίνς (78΄ Μασούρας), Όρτα (85΄ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ναβάρο (85΄ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (78΄ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (74΄ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59΄ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79΄ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας (59΄ Σαμάτα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags