Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Χαρακίρι ΠΑΟ και… αντίο τίτλος
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-28 22:27:00

Χαρακίρι ΠΑΟ και… αντίο τίτλος - Έστειλε μήνυμα για Κύπελλο ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαρακίρι ΠΑΟ και… αντίο τίτλος - Έστειλε μήνυμα για Κύπελλο ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Κίτρινοι έστειλαν… μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει του τελικού Κυπέλλου νικώντας τους Πράσινους στη Λεωφόρο, την ίδια στιγμή που το Τριφύλλι προχώρησε σε ακόμα μια… αυτοκτονία τη φετινή σεζόν κάνοντας την υπόθεση πρωτάθλημα… όνειρο.

Παναθηναϊκός – Άρης: Ιδανικοί… αυτόχειρες οι Πράσινοι που κατάφεραν μετά την ΑΕΚ να γνωρίσουν την ήττα, εντός έδρας αυτή τη φορά από τους Κίτρινους της Θεσσαλονίκης με 0-1, με γκολ του Ζαμόρα και κάπως έτσι να αποχαιρετήσουν το πρωτάθλημα, μην παίρνοντας το… δώρο από τη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ένωση. Το σύνολο του Τερίμ ήταν για ακόμα μια φορά φλύαρο χάνοντας πολλές ευκαιρίες, με τον Άρη πάντως να είναι αυτός που βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ, μιας και είχε δοκάρι με τον Κοσταρικανό σκόρερ του, ενώ παράλληλα με την εμφάνιση που έκανε στη Λεωφόρο έστειλε… μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει του τελικού Κυπέλλου.

Το ματς:

Ο αγώνας στη Λεωφόρο θα ξεκινήσει με τους Κίτρινους να… σοκάρουν με το «καλημέρα» το σύνολο του Τερίμ. Πιο συγκεκριμένα μόλις στο 2’ ο Σουλεϊμάνοφ θα βρει τον Μανού Γκαρθία, που θα κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Σαμόρα με κεφαλιά να νικάει τον Νταγκόφσκι, σημειώνοντας το 0-1. Μετά το γκολ του Κοσταρικανού οι Πράσινοι θα προσπαθήσουν να αντιδράσουν και θα χάσουν τρεις καλές ευκαιρίες για να το κάνουν. Αρχικά στο 8’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ούγκο θα πάρει την κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα θα αποκρούσει εντυπωσιακά, ενώ δύο λεπτά μετά ο Λημνιός δεν θα προλάβει να στείλει την μπάλα σε κενή εστία, μετά από γύρισμα του Βέρμπιτς. Η τρίτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους θα έρθει στο 11’ όταν μετά από ωραία ενέργεια ο Τσέριν θα κάνει το πλασέ, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ.

Το Τριφύλλι θα συνεχίσει να πιέζει για να φτάσει στην ισοφάριση και στο 19’ θα χάσει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να βρει δίχτυα, όμως ο μετά την εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ούγκο, ο Μπράμπετς θα διώξει πάνω στη γραμμή κρατώντας το 0-1. Παρά όμως τη μορφή του παιχνιδιού αυτοί που φτάσουν μια… ανάσα από το γκολ θα είναι οι φιλοξενούμενοι. Στο 23’ ο Ντραγκόφσκι θα κάνει λάθος υπολογισμό, με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του και τον Ζαμόρα να την κλέβει, όμως ο Ούγκο θα είναι αυτός που θα αποκρούσει την τελευταία στιγμή την προσπάθεια του Κοσταρικανού. Οι ποδοσφαιριστές του Τερίμ θα συνεχίσουν να είναι καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, όμως παρά την κατοχή της μπάλας, δεν θα καταφέρνουν να απειλήσουν ιδιαίτερα τον Κουέστα, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να κλείνουν τους χώρους.

Η αλλαγή συστήματος, με τους Σπόραρ, Μαντσίνι να περνάνε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και η είδηση της ήττας της ΑΕΚ στην Τούμπα θα κάνει τους Πράσινους να μπουν πολύ επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και στα τρία πρώτα λεπτά θα έχουν δύο καλές στιγμές, όμως τα σουτ από τον Σλοβένο επιθετικό και τον Βιλένα δεν θα ανησυχούν τον Κουέστα. Οι Κίτρινοι όμως ήταν αυτοί που λίγο έλλειψε να «κλειδώσουν» το ματς, μιας και στο 52’ ένα σουτ του Ζαμόρα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι του Ντραγκόφσκι, ενώ στη συνέχεια το πλασέ του Μανού Γκαρθία θα περάσει άουτ! Δύο λεπτά μετά θα είναι η σειρά των Πρασίνων να «αγγίξουν» το γκολ όταν ο Μλαντένοβιτς θα κάνει το γύρισμα από αριστερά, ο Σπόραρ θα προλάβει τον Κουέστα, αλλά το πλασέ του από κοντά δεν θα βρει στόχο.

Οι Πράσινοι θα γίνουν ακόμα πιο επιθετικοί με τον Τερίμ να αποφασίζει να περάσει στον αγωνιστικό χώρο και τον Γερεμέγιεφ στη θέση του Βιλένα, γυρνώντας παράλληλα σε τριάδα στην άμυνα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να φτάσουν στην ανατροπή. Στο 68’ το Τριφύλλι θα έχει ακόμα μια καλή στιγμή, όμως ο Κουέστα θα αποκρούσει το σουτ του Μπακασέτα, ενώ στη συνέχεια η προσπάθεια του Κώτσιρα θα περάσει άουτ. Οι γηπεδούχοι θα συνεχίσουν να πιέζουν, όμως χωρίς να έχουν τη μεγάλη στιγμή μέχρι το 86' όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα θα φτάσει στον Ιωαννίδη, που θα σουτάρει μέσα από την μαγάλη περιοχή, αλλά τον τερματοφύλακα του Άρη να αποκρούει και πάλι. Οι παίκτες του Τερίμ θα προσπαθήσουν στα τελευταία λεπτά να φέρουν στην μπάλα στην άμυνα των Κίτρινων με μεγάλες μπαλιές, κάτι που δεν δημιουργούσε πρόβλημα στους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα το να κρατήσουν το 0-1 μέχρι το τέλος φεύγοντας μετά από καιρό με τη νίκη από τη Λεωφόρο.

Σκόρερ: 2’ Ζαμόρα.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79' Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79' Τζούρισιτς), Βιλένα (63’ Γερεμέγιεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ζουλ (72’ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (72’ Φετφατζίδης), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ), Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Ζαμόρα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags