Μια ενδιαφέρουσα περίπτωση από την περσινή μεταγραφική λίστα φαίνεται ότι έχουν ξανά στα χέρια τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, καθώς στην τούρλα τού Σαββάτου το περασμένο καλοκαίρι (που αποχώρησαν δεκάδες ποδοσφαιριστές και ήρθαν άλλοι τόσοι), δεν είχε προχωρήσει η περίπτωσή του.

Το σενάριο από την πλευρά των ατζέντηδων αναφέρει ότι οι Πειραιώτες έχουν ξεσκονίσει, ξανά, την περίπτωση του Ζαν Πιέρ Ενσαμέ, Καμερουνεζο-Γάλλου επιθετικού της Κόμο, που είναι μια πραγματική μηχανή των γκολ: Με τη Γιούνγκ Μπόις, την ομάδα που έχει κάνει καριέρα δηλαδή στην Ευρώπη, έχει πιστωθεί 140 γκολ και 39 ασίστ σε 242 ματς, ενώ μόλις στο πρώτο μισό της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είχε 12 γκολ και 4 ασίστ (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Τον περασμένο Γενάρη η ιταλική Κόμο, που είναι με το 1,5 πόδι στη Serie A και ήθελε να αυξήσει τις πιθανότητες ανόδου, τον απέκτησε με 500.000 ευρώ και συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Όμως στην Ιταλία πήγε σε μια έτοιμη ομάδα που απλά ήθελε να ενισχύθει επιθετικά στη μάχη της ανόδου, με αποτελεσμα να βρει κλειστή 11άδα και σε 4 ματς που πήρε την ευκαιρία, να μην σκοράρει.

Η πληροφορία που υπάρχει αναφέρει ότι στον Ολυμπιακό δεν είναι αρνητικοί για να έρθει ως τρίτος στην ιεραρχία επιθετικός, καθώς δεδομένα θα αποκτηθεί ένας ακόμα επιθετικός και θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.Ο Μαροκινός κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και, μετά από 3 γκολ που πέτυχε στην Αγγλία εναντίον της Άστον Βίλα, έχει φτάσει ηδη τα 30!

Το συμβόλαιο του Κααμπί θα ανανεωθεί και θα γινει κίνηση για να έρθει ενας γκολεαδόρ σε πολύ καλή ηλικία, κάτω από τα 25 αλλά σεσημασμένος για το σκοράρισμα. Και μπαλαντερ σε αυτό να είναι ο Ενσαμέ - Φυσικά παραμείνει ανοιχτό να συνεχίσει και ο Γιόβετιτς. Κι αυτό έχει σημασία που το λέμε.

Γιατί έχει σημασία; Ο λόγος που "κόπηκε" το περασμένο καλοκαίρι ο Ενσαμέ, είναι το γεγονός ότι ήταν 30 ετων - Ο Ολυμπιακός είχε, ήδη, τον 37χρονο Ελ Αραμπί στο ρόστερ του αλλά και τον 30χρονο Ελ Κααμπί. Και ο Αντόνιο Κορδόν δεν ήθελε να έρθει κι άλλος 30άρης στην ομάδα. Τελικά μέσα στην τούρλα τού Σαββάτου που γράψαμε νωρίτερα, και ο Ενσαμέ δεν ήρθε και στο τέλος υπέγραψε συμβόλαιο ο 33χρονος Γιόβετιτς.

Αν, λοιπόν, ο Στεφάν "έφαγε" τη θεση του Ενσαμέ το περασμένο καλοκαίρι, μην αποκλείσετε φέτος να γίνει το αντίθετο. Η Κόμο, άλλωστε έδωσε μόλις 500.000 ευρώ για να τον αποκτήσει (γιατί το συμβόλαιό του με τη Γιουνγκ Μπόις έληγε το καλοκαίρι του 2024) και μπορεί να τον πουλήσει με το ίδιο ποσό ή ακόμα και να τον παραχωρήσει δωρεάν, με οψιόν για τη αγορά το καλοκαίρι του 2025.

Στην περίπτωση του Ενσαμέ, που έγινε 31 ετων την 1η Μαΐου και είναι θωρηκτό τύπου Ντάρκο Κοβάσεβιτς με συχνότητα στο σκοράρισμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αν το αποφασίσει ο Ολυμπιακός μπορεί να έρθει εύκολα...

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φαβορί ο Ολυμπιακός στο δικό του… Γουέμπλεϊ - Μάθημα στις ελληνικές ομάδες!