Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτισε και τυπικά το πρωτάθλημα το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ δεν τον… πάτησε, αλλά νίκησε πολύ εύκολα με 2-0 και τον έβγαλε εκτός διεκδίκησης. Οι Πειραιώτες για ένα ημίχρονο ήταν καλοί, χωρίς όμως να κάνουν το κάτι παραπάνω, ωστόσο μετά το 1-0 δεν έβγαλαν κάποια σοβαρή αντίδραση, ως όφειλαν για τον πρώτο… τελικό.

Οι παίκτες των Ερυθρολεύκων έμοιαζαν κουρασμένοι, αν και οι περισσότεροι δεν ήταν βασικοί κόντρα στην Άστον Βίλα πριν λίγα 24ωρα, ενώ ακόμα και όσοι πέρασαν αλλαγή, δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά. Ίσως το μυαλό όλων να ήταν από τώρα στην Φιορεντίνα, ωστόσο με την εικόνα τους… διέψευσαν τους εαυτούς τους. Μετά το έπος άλλωστε απέναντι στη Βίλα και την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League, σχεδόν όλοι οι παίκτες αναφέρθηκαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στο πόσο σημαντικό είναι να νικήσουν.

Ο Ολυμπιακός όμως παρουσιάστηκε χωρίς πάθος, χωρίς συγκέντρωση και χωρίς ανάσες. Το ροτέισον του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν απέδωσε και μάλιστα ήταν πολύ προβληματισμένος και ο ίδιος, καθώς είδε τους Φραν Ναβάρο και Γιώργο Μασούρα να είναι απογοητευτικοί. Ο Ισπανός ήταν… άφαντος και ο Έλληνας εξτρέμ αν και προσπαθούσε, έτρεχε, μάρκαρε, είχε κάκιστες επιλογές στην τελική προσπάθεια. Ίσως δεν είναι τυχαίο πως και οι δύο παίκτες εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκονται εκτός Ρέντη σε έναν μήνα. Ο πρώτος επιστρέφει στην Πόρτο και ο Μασούρας θα φύγει ως ελεύθερος σε ομάδα του εξωτερικού, που του δίνει συμβόλαιο εκατομμυρίου.

Από εκεί και πέρα όμως, ούτε οι… βασικοί που μπήκαν έκαναν κάτι ιδιαίτερο, ενώ σε κακό βράδυ βρέθηκε ακόμα και ο Νταβίντ Κάρμο. Μέχρι και ο Ροντινέι  κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά, καθώς επιθετικά ήταν κακός, ενώ αμυντικά υπήρξαν φάσεις που τον πέρασε στο τρέξιμο ο 38χρονος Τάισον!

Ο μόνος ίσως που ξεχώρισε και έκανε κάποιες παραπάνω ενέργειες, ήταν ο Αντρέ Όρτα. Ο Πορτογάλος χαφ ήταν δραστήριος, αλλά μόνος του, αφού οι Τσικίνιο και Έσε ήταν σε… άλλο γήπεδο. Ο 27χρονος χαφ, που είναι δανεικός από την Μπράγκα στο Λιμάνι πάντως, συνολικά έχει καλή εικόνα και μάλλον αξίζει το ρίσκο να αγοραστούν τα δικαιώματά του. Άλλωστε και ο ίδιος μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε πως θέλει να παραμείνει…


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κατσάδα" Μεντιλίμπαρ σε Κάρμο - "Απαράδεκτος" Ποντένσε... άφαντος Ναβάρο