Δύσκολα τα πράγματα, πλέον, για την ΑΕΚ σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του τίτλου και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό ο Ματίας Αλμέιδα είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι απόψε δεν θα κοιμηθεί.

Παράλληλα, ο Αργεντινός τεχνικός παραδέχθηκε ότι το αρνητικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ήρθε δίκαια για την ομάδα του.

Αναλυτικά, ο Αλμέιδα δήλωσε:

Για το τι έφταιξε για την ήττα: «Καλησπέρα. Τα παιχνίδια που έπαιξε η ΑΕΚ με τον δικό της τρόπο ήταν αυτά που είχε τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει. Σήμερα δεν ήμασταν σε αυτό το επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά και εμείς όχι. Εδώ δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο Νο1 υπεύθυνος είμαι εγώ».

Για την πίεση του Ολυμπιακού: «Είναι καλή η παρατήρησή σας. Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ έχουν διαφορετικά συστήματα. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά σήμερα με τους επιθετικούς και τους μέσους του. Με μία γραμμή των τεσσάρων που ήταν σε ζώνη. Τα αναλύσαμε αυτά. Τα είχαμε κάνει στην προπόνηση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαμε έξι διαφορετικούς τρόπους για να σπάσουμε την πίεση. Μερικές φορές δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τη λειτουργία του Ολυμπιακού, αλλά το γνωρίζαμε ότι θα ήταν έτσι».

Για το εάν ελπίζει για τον τίτλο: «Εάν πρέπει να μιλήσω με την καρδιά μου δεν είμαι ευτυχής το να περιμένω άλλον αντίπαλο να μας “βοηθήσει” για το αποτέλεσμα. Είχαμε την ευκαιρία να το τελειώσουμε. Όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα το παλεύουμε. Υπάρχουν στιγμές που οι ομάδες δεν πρέπει να συγχωρούν. Όταν γίνονται λάθη και παραμένεις πρώτος, έχεις πιθανότητες. Σήμερα στο α' μέρος παίζαμε άσχημα, αλλά είχαμε φάσεις. Εάν σήμερα μπορούσαμε να σκοράρουμε με Γκαρσία και Ελίασον θα ήταν αλλιώς. Σήμερα ήταν το χειρότερο παιχνίδι με μένα στην ΑΕΚ. Όπως αναγνωρίζω όταν παίζουμε καλά, σήμερα θα αναγνωρίσω πως παίξαμε άσχημα».

Για το εάν είναι δίκαιη η βαθμολογία: «Δεν ξέρω τι είναι δίκαιο ή άδικο. Κάθε προπονητής και κάθε παίκτης παίζει για τη νίκη. Εάν στο ποδόσφαιρο πας να αρπάξεις την μπάλα και μπει γκολ είναι μείον 2 βαθμοί. Για μένα ένας επιθετικός είναι να στρώσει την μπάλα και να τη βάλει μέσα. Με βάση τη στατιστική κανείς δεν είναι πρωταθλητής. Εμείς δουλεύουμε πολύ, αναλύουμε τους αντιπάλους και ο Κύριος ψηλά αποφασίζει. Εάν υπήρχε το απόλυτο φάρμακο της επιτυχίας θα το αγόραζε κάποιος. Μέσα από τον πόνο που έχω δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι πάντα ήταν ένας πρωταθλητής μία ομάδα. Οπότε αισθάνομαι ευτυχής σε ένα ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό. Και μία ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός, να είναι στον τελικό του Conference. Υπάρχει βελτίωση. Σήμερα δεν θα κοιμηθώ».

Για το ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός φάνηκε να είχε παραπάνω δυνάμεις: «Δεν μπορείς να τα εξηγήσεις όλα στο ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον εγώ που έχω παίξει ποδόσφαιρο κάποιες φορές ήθελα να μου βγουν, αλλά ήταν όλα χάλια. Έχετε δει ποτέ έναν κλέφτη που να τον κυνηγά η αστυνομία να κουράζεται; Όχι. Έχει να κάνει με το μυαλό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Χάσαμε και χάσαμε με σωστό τρόπο».