Άρης: Η επική ανατροπή στη Λαμία είναι προϊόν της αντίδρασης που έβγαλε ο Αρης στο β’ ημίχρονο, γιατί κακά τα ψέμματα η εικόνα της ομάδας στο πρώτο 45άλεπτο ήταν απογοητευτική. Καμία συνεργασία στην επίθεση, ανισορροπία στην άμυνα και γενικώς καμία σύνδεση μετάξυ των γραμμών και το 2-0, με το οποίο προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι, ήταν απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο γήπεδο.

Το σημαντικό για τον Αρη στο χθεσινό ματς δεν είναι οι τρεις βαθμοί, ούτε ότι πέτυχε τέσσερα γκολ. Αυτά είναι αριθμοί και στην παρούσα φάση ο Αρης δεν… καίγεται για τους αριθμούς. Το χθεσινό παιχνίδι άλλωστε ήταν αδιάφορα σε αυτό το κομμάτι και για τους δύο. Το σημαντικότερο κέρδος, σε ομαδικό επίπεδο, είναι η αντίδραση που βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο από την ομάδα του Άκη Μάντζιου. Λες και στα αποδυτήρια υπήρχε ένας διακόπτης και πήγαν ο Κιτρινόμαυροι και τον γύρισαν. Προφανώς το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το δεύτερο.

Πολλά λάθη σε αμυνα και επίθεση, καμία συνεργασία και παίκτες κομβικοί εκτός… παιχνιδιού. Ο Αρης όμως βγήκε αποφασισμένος στο δεύτερο να κερδίσει το ματς, να πάρει ψυχολογία και να δείξει (για πολλοστή φορά) ότι είναι ομάδα με χαρακτήρα, νοοτροπία και προσωπικότητα. Πέραν της ποιότητας φυσικά. Για ένα ημίχρονο έκανε εμφάνιση κοντά στα στάνταρ (αγωνιστικά) που πρέπει να εμφανίσει στον τελικό του Κυπέλλου, στο ματς της χρονιάς.

Ανέβασε ένταση, ο Μορόν που για ένα 45άλεπτο ήταν άφαντος βγήκε σαν… ταύρος μαινόμενος στο γήπεδο, πέτυχε ένα γκολ για highlights της σεζόν, πέτυχε και ένα δεύτερο λίγο προτού γίνει αλλαγή και έτσι έφτασε τα 19 στο Πρωτάθλημα παίρνοντας προβάδισμα έναντι του Ελ Καμπί για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Παιχνίδι καριέρας έκανε και ο Φατόρε. Δύο ασίστ και ένα γκολ από τον Αργεντίνο μπακ, που όποτε έχει κληθεί από τον Μάντζιο ανταποκρίνεται και ο δίνει όσα περισσότερα μπορεί. Ίσως και περισσότερα από αυτά που θα περίμενε ο προπονητής.

Αμυντικά, συγκρίνοντας τα δύο ημίχρονο, η είσοδος του Μοντόγια αντί του Φεράρι έφερε ισορροπία, όπως και η αλλαγή στις πλευρές της επίθεσης καθώς ο Σουλεϊμανοφ ήταν εκτός παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Γενικώς οι αλλαγές του Μάντζιου λειτούργησαν προς τον στόχο της ανατροπής, αλλά εκείνο που έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο ήταν ο χαρακτήρας της ομάδας. Χαρακτήρα και νοοτροπία που χρειάζεται να διατηρήσει μέχρι το μεγάλο ραντεβού που έχει με την ιστορία την επόμενη εβδομάδα στον τελικό του Κυπέλλου. Κι αν μη τι άλλο τέτοιες ανατροπές όπως η χθεσινή στη Λαμία είναι που βοηθάνε στις σημαντικές στιγμές μίας ομάδας και “τρέφουν” τον ποδοσφαιριστή με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη κίνηση μετά την ΑΕΚ;10άρι top class για Ολυμπιακό! "Καψούρα" Μαρινάκη