Με τον έμπειρο τεχνικό να κάνει την ''ακτινογραφία'' του κυριακάτικου ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη με διακύβευμα τον τίτλο του πρωταθλητή για τους «ασπρόμαυρους» και το... γόητρο για τους «κιτρινόμαυρους».

Αρχικά ανέφερε: «Το πιο σημαντικό που πρέπει να προσμετρήσουμε είναι το κίνητρο που έχει ο ΠΑΟΚ. Παίζεται ο τίτλος και για τον Άρη είναι το γόητρο και η επιθυμία των φιλάθλων του Άρη να μην στεφθεί πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ στην έδρα τους. Ο ΠΑΟΚ έρχεται μέσα από μία στρατηγική του Λουτσέσκου, με τους παίκτες του να έρχονται φρέσκοι , ξεκούραστοι και τις ημέρες που θα μεσολαβήσουν θα μπορέσει να τους μεταφέρει το κίνητρο».

Για την εικόνα των δύο ομάδων: «Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι ο ΠΑΟΚ στην στρατηγική του, περιμένω να κάνει το build up από πίσω μεταφέροντας το παιχνίδι στο επιθετικό του μισό εκεί που επικρατεί η ατομική ενέργεια των παικτών του, ενώ ο Άκης Μάντζιος είναι ερωτηματικό το αν θα αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού του, βάζοντας πέντε αμυντικούς ή επιλέγοντας κάτι άλλο».