"Καλή κίνηση είναι η μεταγραφή του Άμπι στον Ολυμπιακό. Τον ήθελε ήδη η Λούτον, που είναι στην Premier League, αλλά αρνήθηκε να πάει εκεί. Για αυτό ήρθε στον Ολυμπιακό. 15 εκατ. ευρώ εύκολα. Με αυτό το νούμερο θα τον πουλήσει.

Αν όχι 15 εκατ. ευρώ, σίγουρα 10 εκατ. με τα χέρια κάτω στην Αγγλία. Ήρθε για να επιστρέψει ο Άμπι, είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας και μπορεί να παίξει στον τελικό του Conference League. Τι άλλο χρειάζεται δηλαδή για να ανεβάσει την αξία του;

Εμπορικά είναι έξυπνη κίνηση, καθώς η Ρέντινγκ είναι χρεοκοπημένη και πουλάει ακόμα και τους καναπέδες. Ο Κινέζος ιδιοκτήτης, μάλιστα, θέλει να φύγει".

Αυτά είχε πει στο sportdog πηγή από τη μανατζερική πιάτσα, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Αγγλία, στα τέλη του περασμένου Γενάρη που ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Νέλσον Άμπι και όλοι ψαχνόντουσαν για το ποιος είναι. Θυμηθήκαμε αυτά τα λόγια με αφορμή τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Daily Mail, για θέματα της Νότιγχαμ Φόρεστ, όταν μέσα στους καλούς νεαρούς παίκτες που έχουν αποκτηθεί για τη Φόρεστ, ανέφερε και τον Άμπι για τον Ολυμπιακό.

Η Ρέντινγκ, ιστορική αγγλική ομάδα αγωνίζεται στη League One (τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου) και απέφυγε σχετικά εύκολα τον υποβιβασμό. Παρόλα αυτά συνεχίζει να ξεπουλάει ο,τι καλύτερο έχει και, φυσικά, έχει κι άλλους παίκτες όπως ο Άμπι. Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κοιτάξει ξανά στο ρόστερ της, όπως και η Νότιγχαμ φυσικά, προκειμένου να βρει λύσεις με προοπτική; Εννοείται! Να δούμε ποιες μπορεί να είναι αυτές οι λύσεις:

ΤΟΜ ΧΟΛΜΣ: Η Λούτον ήθελε τον Άμπι αλλά, τελικά, απέκτησε τον 24χρονο Άγγλο στόπερ. Τον άφησε, όμως, με τη μορφή δανεισμού στη Λούτον. Μπορεί να απασχολήσει τον Ολυμπιακό; Προφανώς, καθώς η Λούτον δύσκολα θα "σώσει" την κατηγορία και, λογικά, θα είναι διαθέσιμος για αποχώρηση. Στόπερ υψηλού επιπέδου.

ΜΠΕΝΓΚΕ: 22χρονος δεξιός μπακ από τη Σενεγάλη, διεθνής, παίζει και ως στόπερ αλλά είναι κρίμα τέτοια ταχύτητα να μην βρίσκεται στα πλάγια. Σημαντικό potential!

ΣΑΒΑΤΖ: διεθνής Ουαλός αμυντικός χαφ, 21 ετών, 6άρι που οργώνει το γήπεδο. προφανώς και αξίζει μια ευκαιρία σε υψηλότερο επίπεδο.

ΕΛΙΟΤ: O Mπεν ήρθε στη Ρέντινγκ από την U23 της Τσέλσι, 8άρι κυρίως, με εκτόπισμα στα χαφ, πολύ καλή λύση στα 21 του χρόνια.

ΣΜΙΘ: Ο 26χρονος επιθετικός δεν είναι στη λογική των προηγουμενων λύσεων, λόγω ηλικίας, αλλά φέτος είχε 16 γκολ στη Ligue One. Με ομάδα που, κυρίως, έπαιζε άμυνα, δεν το λες και άσχημη λύση για 3ο-4ος φορ.