Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο Τερίμ αποδείχθηκε... Καρβαλιάλ και όχι Μεντιλίμπαρ για τον Παναθηναϊκό και ο Αλαφούζος αναγκάστηκε έστω και καθυστερημένα να πληρώσει το εκατομμύριο αποζημίωση στον Τούρκο και να κλείσει την σεζόν με τρίτο προπονητή στον πάγκο μπας και... σώσει την Ευρώπη. 

Βέβαια ο κατά τα άλλα ικανότατος κόουτς Χρήστος Κόντης, ουσιαστικά δέχτηκε να αναλάβει... αποστολή κασκαντέρ αφού καλείται μέσα σε ένα (σκάρτο) 10ημερο όχι απλώς να βγάλει το τριφύλλι από την "εντατική" που το έβαλε ο παλαίμαχος Τούρκος προπονητής αλλά να κερδίσει τον Ολυμπιακό εξασφαλίζοντας την 3η θέση/Ευρώπη και μετά να πάρει το Κύπελλο Ελλάδας στον Τελικό κόντρα στον Άρη. Παρεμπιπτόντως ο Κόντης ήταν μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία οι δυο βασικοί υποψήφιοι για να "πιλοτάρουν" τον Ατρόμητο της νέας σεζόν....

Το μεγάλο μείον /λάθος του Τερίμ, μετά τον ... πρώτο του μήνα του μέλιτος στον Παναθηναϊκό7, ήταν πως "ακύρωσε-απαξίωσε" μεγάλο μέρος του ρόστερ. Είτε γιατί δεν του έκαναν αγωνιστικά, είτε γιατί δεν είχε χημεία μαζί τους, είτε γιατί δεν "σεβόντουσαν" τις ιδέες, τον τρόπο, τις ... "παραξενιές" του και του το έδειχναν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Ο Τερίμ που ήρθε... πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αιτόρ σε μια προπόνηση μετά τον Άρη, που είχε... έρθει σε ρήξεις με τον Τζούρισιτς, τον Πέρεθ, τον Μαντσίνι, τον Παλάσιος, που δεν γούσταρε τον Σέκεφελντ, που "έκαψε" κάποια στιγμή Ιωαννίδη & Τσέριν βάζοντας τους να παίζουν τραυματισμένοι , αν έμενε και την νέα σεζόν θα άλλαζε το μισό ρόστερ του Παναθηναικού. Κι αυτό είτε το ήξεραν/καταλάβαιναν ήδη οι παίκτες, είτε άλλοι ξενερωμένοι ήδη έκαναν σκέψεις ή συζητήσεις αποχώρησης κι ενώ η τρέχουσα σεζόν βρισκόταν στην κορύφωσή της! Με Τερίμ πλέον η κατάσταση είχε γίνει ανεξέλεγκτη, είχε καταλήξει σε ένα πραγματικό χάος...

Σε αντίθεση δηλαδή με τους Λουτσέσκου/Αλμέιδα αλλά και τον Μεντιλίμπαρ που πήγε τον Φεβρουάριο στον Ολυμπιακό και οι τρεις αυτοί προπονητές των ανταγωνιστών μπορούσαν να εμπνεύσουν τους δικούς τους παίκτες, να τους κάνουν σχεδόν όλους να νιώθουν σημαντικοί ή έστω χρήσιμοι!!

Προσοχή όλο το παραπάνω σκηνικό δεν σημαίνει πως στον Οργανισμό δεν ασχολούνταν και δεν προχωρούσαν τον προγραμματισμό της... επόμενης ημέρας. Έχουν δηλαδή πληρωθεί τα πρώτα σημαντικά χρήματα για τον παικταρά Μαξίμοβιτς, ο οποίος δεδομένα θα αλλάξει επίπεδο την πράσινη μεσαία γραμμή. Έκλεισε τον Πρεμιερλιγκάτο δεξιό μπακ της Εθνικής Ελλάδας Μπάλντοκ, που ήθελε και η ΑΕΚ, ανεξάρτητα από το αν ανανεώσει τον Κοτσίρα και πουλήσει ή όχι το καλοκαίρι τον Βαγιαννίδη. Και έχει προχωρήσει τις επαφές για ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου του ρόστερ με εν ενεργεία διεθνείς και συμπαίκτες του κάπταιν της γαλανόλευκης Τάσου Μπακασέτα (όχι τυχαία η αναφορά του αφού ο τελευταίος βοηθάει, βάζει το χεράκι του και προς αυτή την κατεύθυνση).

Πάμε τώρα και σε αυτά, τα μεταγραφικά, που κυκλοφορούσαν στην πιάτσα agents, πριν τις τελευταίες εξελίξεις με τον Τερίμ. Συγκεκριμένα, πως ο Μπάλντοκ είναι ο πρώτος από τους... ΝΕΟΥΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΕΣ, με τους οποίους θέλουν στον Παναθηναικό να στελεχώσουν το ροστερ της επόμενης σεζόν. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι στόχοι; Χατζηδιάκος - Γιαννούλης - Πέλκας και τον τελευταίο μήνα ο Μασούρας!!!

Ειδικότερα για τον εξτρέμ του Ολυμπιακού, όλα δείχνουν πως ο τελικός του Conference League θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους". Πολύ δύσκολα θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του, ειδικά στα ποσά που θέλει ο Έλληνας διεθνής. Αποκαλύψαμε το επίσημο ενδιαφέρον των Μπασάκσεχίρ και Μπόχουμ για τον Μασούρα. Εσχάτως όμως, διέρρευσε στην ελληνική πιάτσα agents και μάλιστα από πηγή που θεωρείται αξιόπιστη γιατί είναι κοντά στο περιβάλλον του άσου, πως... εκδηλώθηκε και το ενδιαφέρον Μπιγκφοράτης ομάδας,.

Πρόκειται για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος φέρεται να έχει προσεγγίσει την πλευρά Μασούρα, προκειμένου να... βολιδοσκοπήσει προθέσεις και απαιτήσεις. Η δική μας εκτίμηση δεν θεωρεί απαγορευτικό το σενάριο να πάει στον Παναθηναϊκό ο Μασούρας, επειδή έπαιζε τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει όμως, η πρόταση να είναι δελεαστική, δηλαδη με ετήσιες καθαρές αποδοχές plus του εκατομμυρίου.