Στην επικαιρότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει επιστρέψει το όνομα του Χουλιάν Καράνσα, καθώς ο 23χρονος επιθετικός (γεννημένος τον Μάη του 2000) ενδιαφέρει και άλλη μεγάλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού.

Ο καλός συνάδελφος φωτογραφίζει ποιο ελληνικό κλαμπ ενδιαφέρει ο Αργεντινός άσος, διεθνής με τις U21 και U23 της εθνικής του ομάδας, καθώς είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά στο MLS και φαίνεται ότι αξίζει κάποιο κλαμπ να επενδύσει πάνω του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπήρχε το περασμένο καλοκαίρι, οι Ερυθρόλευκοι πρόσφεραν στην ομάδα του, τη Φιλαδέλφεια, 6 εκατ. ευρώ για να τον φέρουν στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά ο αμερικανικός σύλλογος ήταν αρνητικός για την παραχώρησή του, καθώς ζητούσαν 1-2 εκατ. ευρώ περισσότερα.

Το market value τού παίκτη στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ, έχει συμβόλαιο με την Φιλαδέλφεια, και στον βαθμό που υπάρχει κι άλλη ελληνική ομάδα που ενδιαφέρεται, φαίνεται ότι ο Καράνσα συγκεντρώνει πιθανότητες για να έρθει στη χώρα μας και να αγωνιστεί. 

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο σε Λατινική Αμερική και MLS, για να συλλέξουμε πληροφορίες.

"Κάθε χρονιά είναι και καλύτερος ο Καράνσα - Για αυτό κάνει τη διαφορά στο MLS - Θυμίζει Σαβιόλα"

"Τον είχε πάρει από την Μπάνφιλντ με 5,5 εκατ. ευρώ η Ίντερ Μαϊάμι και ήταν από τις πρώτες κινήσεις που έκαναν προς τη Νότια Αμερική από το MLS. Στην πρώτη του χρονιά στην Ίντερ Μαϊάμι ήταν αναπληρωματικός, ο Καράνσα είχε αρκετές συμμετοχές αλλά όχι ως βασικός. Στη Φιλαδέλφεια του έδωσαν χρόνο συμμετοχής και ανταποκριθηκε - Κάθε χρόνια γίνεται και καλύτερος", ανέφερε αρχικά ο Γ. Ντούζγος.

Ποια είναι η θέση του στο γήπεδο;

"Είναι επιθετικός περιοχής - Παρότι δεν είναι θηρίο μέσα στην περιοχή αλλά είναι γρήγορος. Και στις άμυνες του MLS που τακτικά δεν είναι καλές, κάνει τη διαφορά".

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του;

"Στο στιλ του Σαβιόλα παίζει, λόγω ταχύτητας μπορεί και κάνει εύκολα τη διαφορά. Είναι καλός και στα τελειώματα,  κρατάει μπάλα, ανοίγει χώρους, τακτικά βοηθάει πολύ δηλαδή. "Μεγάλωσε" στο MLS, στη Φιλαδέλφεια ανταποκρίθηκε και έδειξε καλά στοιχεία".

"Για αυτό δεν ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι - Πρώτη επιλογή Ισπανία και Ιταλία"

Ο Ολυμπιακός είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι.

"Δεν ξέρω αν ήθελε να τον δώσει η Φιλαδέλφεια, γιατί είναι παίκτης με περιθώρια βελτίωσης. Λόγω της παρουσίας τού Μέσι στις ΗΠΑ, που έχει προκαλέσει ενδιαφέρον και παρακολουθούν το πρωτάθλημα, οι ομάδες σκέφτονται διαφορετικά - Μπορεί να προκύψει ενδιαφέρον και από πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα για την παραχώρησή του δηλαδή".

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν ένας καλός προορισμός για εκείνον; Γιατί πλην του Ολυμπιακού ακούγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλη ομάδα;

"Οι Αργεντινοί κοιτάζουν ως πρώτη επιλογή την Ιταλία και την Ισπανία. Θα έκανε τη διαφορά στη Ελλάδα και θα μπορούσε να πουληθεί στη συνέχεια πια ακριβά. Γιατί και στη Φιλαδέλφεια φάνηκε ότι έχει υψηλή τακτική αντίληψη και ικανότητα στο σκοράρισμα".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr