Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και πήρε το αποτέλεσμα που έψαχνε ώστε να μην μπλέξει σε περιπέτειες και σενάρια. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο εξασφαλίστηκε, με την ομάδα να πηγαίνει πλέον με καλή ψυχολογία στο μεγαλύτερο ματς της ιστορίας της. Μία σεζόν που ξεκίνησε στραβά και εξελίχθηκε... ανώμαλα, μπορεί να κλείσει με θριαμβευτικό τρόπο και την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου.

Η εικόνα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήταν εκ διαμέτρου αντίθεση από ημίχρονο σε ημίχρονο. Στο πρώτο οι Ερυθρόλευκοι προβλημάτισαν και σε αρκετές περιπτώσεις εκτέθηκαν. Η απουσία του Τσικίνιο έγινε εμφανής, αφού ο Καρβάλιο δεν μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά με τον εξαιρετικό Πορτογάλο. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη μάχη του κέντρου και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις. Όπως και να το κάνουμε, το να φεύγει δύο φορές στην πλάτη της άμυνας ο δίμετρος Γερεμέγεφ είναι ανησυχητικό σημάδι και για την άμυνα. Μία άμυνα που προβληματίστηκε παρά πολύ από την μεσοεπιθετική τετράδα του Παναθηναϊκού θέλει βελτίωση αλληλοκαλύψεις και συγκέντρωση στο 100%, με δεδομένο ότι σε λίγες μέρες θα αντιμετωπίσει Μπελότι, Μπελτράν, Γκονζάλες και άλλους τόσους παικταράδες.

Ο Ρίτσαρντς από την πλευρά του δεν τα κατάφερε κόντρα στον Μαντσίνι, παραχωρώντας μεταξύ άλλων και πέναλτι στον Αργεντίνο εξτρέμ. Δεν μπορούμε να πούμε πως ο Άγγλος "έλαμψε" κόντρα στον Παναθηναϊκό, ουσιαστικά χάνοντας ακόμα μία ευκαιρία που πήρε από τον Μεντιλίμπαρ.

 

Δεν είναι τυχαίο που ο τεχνικός του Ολυμπιακού ήταν έξαλλος και έβαλε ουκ ολίγες φορές τις φωνές στους παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο. Η είσοδος του Ιμπόρα αντί του Καρβάλιο έκανε μεγάλη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, συμμαζεύοντας την εικόνα των Πειραιωτών. Αν ο Ρίτσαρντς χάνει τις ευκαιρίες του, για τον Ιμπόρα ισχύει το ακριβώς αντίθετο, αφού ο Ισπανός έχει καταφέρει να γίνει πολύ σημαντικό γρανάζι στην ομάδα. Να δούμε αν αυτό θα μεταφραστεί και σε παραμονή του τη νέα σεζόν.

Φυσικά τίποτα δεν θα άλλαζε στο ματς χωρίς την κλάση του εκπληκτικού Ποντένσε. Μόνος του έβαλε τον Ολυμπιακό ξανά στο παιχνίδι ο Πορτογάλος, ενώ το γκολ που σημείωσε στο 73' είναι από άλλον πλανήτη. Πέντε εκατομμύρια ευρώ είναι η οψιόν αγοράς του "μικρού μάγου" από τη Γουλβς. Τιμή ευκαιρίας αν ο Ποντένσε κάνει τέτοια πράγματα στα μεγάλα ματς!

Πάντως, ο Πορτογάλος δεν το έμαθε το μάθημά του από την Τούμπα. Τότε που έμπλεξε αρκετές φορές σε καυγάδες και "μάσησε" από προκλήσεις αντιπάλων. Στο ίδιο έργο θεατές γίναμε και στη Λεωφόρο, αλλά αυτή τη φορά ο Ποντένσε δεν απέφυγε την αποβολή. Μπορεί η δεύτερη κίτρινη κάρτα που πήρε να είναι αυστηρή αλλά την πρώτη την αντίκρισε από δικό του λάθος, αφού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και "κιτρινίστηκε" σε... μανούρα. Πρέπει να βελτιωθεί οπωσδήποτε σε αυτό το κομμάτι ο Πορτογάλος, όχι μόνο εν όψει τελικού αλλά και γενικα.