Τέταρτος και καταϊδρωμένος τερμάτισε ο Παναθηναϊκός στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ και, αν δεν υπήρχε ο τελικός Κυπέλλου εναντίον του Άρη, η σεζόν θα ήταν εντελώς αποτυχημένη για τους Πράσινους.

Όμως αν το Τριφύλλι κερδίσει το Κύπελλο, αφενός θα προσθέσει στο παλμαρέ του έναν ακόμα τίτλο (που θα μετριάσει κάπως όσα συνέβησαν στο πρωτάθλημα) αλλά και θα δώσει στην ομάδα την ευκαιρία  να βρεθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κάτι που θα παίξει τον ρόλο του τόσο για τους στόχους του κλαμπ και το ύψος του μπάτζετ, όσο για το πόσο εύκολα μπορεί να προσεγγίσει παίκτες και προπονητή εγνωσμένης αξίας.

Κι αυτό το τελευταίο, ο νέος προπονητής, είναι κεντρικής σημασίας για τον Παναθηναϊκό. Για αυτό και το sportdog έψαξε λίγο το θέμα και έρχεται με φρέσκο ρεπορτάζ.

Μπορεί να συνεχίσει ο Κόντης ως πρώτος προπονητής;

Ο Χρήστος ήρθε ως υπηρεσιακός στο Τριφύλλι, μετά την αποδέσμευση του Φατίχ Τερίμ, και πραγματικά σε αυτή τη συνθήκη ήταν η καλύτερη λύση: Γιατί ήρθε με φόρα από τον Βόλο (όλοι είχαν της ομάδα... υποβιβασμένη, παρόλα αυτά την έσωσε "αέρα") στην κατάλληλη στιγμή, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την ομάδα και το ρόστερ της.

Γεννήθηκε το ερώτημα: Αν ο Κόντης κερδίσει το Κύπελλο και με δεδομένο ότι δεν έχασε στη Λεωφόρο από τον Ολυμπιακός, θα μπορούσαν να του πιστωθούν πόντοι που στο όταν γίνει η σούμα θα τον έφερναν ψηλά στις λύσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο; Η απάντηση είναι όχι! Η πρόταση που είχε γίνει στον Κόντη ήταν ξεκάθαρη και διαυγής από την πρώτη στιγμή: "Έρχεσαι τώρα ως υπηρεσιακός/πρώτος προπονητής και, αν θέλεις, από το καλοκαίρι και μετά συνεχίζεις ως βοηθός του νέου προπονητή".

Με βάση αυτή την πρόταση ήρθε ξανά στον Παναθηναϊκό ο Κόντης, με βάση αυτή την πρόταση ενημέρωσε πρώτος τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς (πριν ακόμα κυκλοφορήσει ως ρεπορτάζ ότι επιστρέφει), για να μην το μάθει από τον Τύπο ο πρώην προπονητής των Πράσινων, αλλά και συνεργάτης του τα τελευταία χρόνια.

Οι προτάσεις για τον πάγκο που αξιολογούνται

Ποιο είναι το προφίλ τού προπονητή που κοιτάζει ο Παναθηναϊκός αυτό το διάστημα; Να έχει καλό βιογραφικό, να προέρχεται από σεζόν που ήταν σε ομάδα (ή έστω που άρχισε την αγωνιστική περίοδο στον πάγκο κάποιας ομάδας), να μπορεί με την παρουσία του να εξασφαλίσει ότι θα έρθουν επιτυχίες.

Περιμένουμε κάτι άμεσα στο θέμα του νέου προπονητή; Για την ώρα όχι, και σε αυτό παίζει ρόλο και ο τελικός του Κυπελλου - Είναι διαφορετικό να ζητήσεις σε έναν τεχνικό να αναλάβει μια ομάδα που έχει συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (ιδιαίτερα σε μια σεζόν που ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στον τελικό του Conference League!). Δεν περιμένουμε άμεσα κάτι.

Υπάρχουν ονόματα που απασχολούν; Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποδείξει ότι είναι παράγοντας των εκπλήξεων! Αυτό που μπορούμε να πούμε, για την ώρα, είναι ότι οι προτάσεις που υπάρχουν είναι, κυρίως, από Ισπανία και Πορτογαλία. Τα ονόματα που έχουν γραφτεί μέχρι στιγμής είναι, λίγο-πολύ, γνωστά και αναφερόμαστε στον παλαίμαχο παίκτη του Παναθηναϊκού, Πάουλο Σόουζα, και τον παλαίμαχο του Ολυμπιακού, Ερόλ Μπουλούτ.

Προφανώς η λίστα είναι μεγάλη αλλά, όπως είπαμε, χρειάζεται υπομονή. Γιατί είναι διαφορετικό πράγμα να έχει κατακτήσει η ομάδα το Κύπελλο και, άρα, να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και διαφορετικό να είναι εκτός...