"Πρώτα απ’ όλα λέω ότι είναι ένας σπουδαίος εργάτης. Σοβαρός άνθρωπος και σπουδαίος επαγγελματίας. Δεν είναι στατικός παίκτης και βοηθάει πολύ την ομάδα. Είναι ένας επιθετικός που σκοράρει πολύ και αυτή η πτυχή είναι σημαντική για κάθε επιθετικό. Κι αν φοβόμαστε μην τον χάσουμε το καλοκαίρι σε περίπτωση σημαντικών προσφορών; Όχι, έχει συμβόλαιο μαζί μας και είναι χαρούμενος στον Ολυμπιακό". Τάδε έφη Ντάρκο Κοβάσεβιτς για το μέλλον του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Αυτά είπε, δηλαδή, ο καθ' ύλην αρμόδιος στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς από τη θέση τού αθλητικού διευθυντή δικαιούται να ξέρει κάτι παραπάνω για το θέμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν τακτικές αναφορές στο αραβικό ποδόσφαιρο για τον άσο των Πειραιωτών, δεδομένου ότι έχει πραγματοποιήσει φέτος την καλύτερη σεζόν τής καριέρας του και το όνομά του δεν έχει φύγει ποτέ από τα μπλοκάκια των συλλόγων εκεί.

Το sportdog έψαξε λίγο το θέμα, πάντα με βοήθεια του καλού συναδελφου Δημήτρη Σιώρη, του μοναδικού δημοσιογράφου στην Ελλάδα με τόσο βαθιά κατάρτιση στο αραβικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μάθουμε αν όντως όλες αυτές οι Σειρήνες μπορεί να προκαλέσουν θέμα με την παραμονή του Κααμπί στο Λιμάνι.



Αρχικά πρέπει να πούμε ότι με τον άσο τού Ολυμπιακου συνδέεται τόσο η Αλ Σαντ όσο και η Αλ Σαμπάμπ. Η πρώτη γιατί θα χάσει τον Μπουνετζάχ και η δεύτερη γιατί ψάχνει, επίσης, για επιθετικό. Μόνο που το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η ο Μπουνετζάχ (που φεύγει από την Αλ Σαντ) το πιθανότερο σενάριο είναι να καταλήξει στην Αλ Σαμπάμπ - Μιλάμε για επιθετικό που μέχρι σήμερα στην καριέρα του έχει πετύχει 235 γκολ και 84 ασίστ (δηλαδή έχει συμμετοχή σε 300+ γκολ!), σε 307 παιχνίδια και κάποτε τον ήθελε ο Τσάβι στην Μπαρτσελόνα. Άρα, τυπικά, η Αλ Σαμπάμπ βγαίνει εκτός, αφού θα καλύψει τις ανάγκες της στην επίθεση.

Μπορεί να γίνει κάτι με την Αλ Σαντ και τον Ελ Κααμπί; Μα εδώ, με βάση τη λογική πια και όχι την πληροφορία, δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή και παραμονή τελικά του Μπουνετζάχ, καθώς άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν αποκλείεται η Αλ Σαμπάμπ να υπογράψει τελικά με τον Ράφα Σίλβα, της Μπενφίκα - Λέγεται, μάλιστα, ότι μπορεί ήδη να έχουν πέσει υπογραφές μέχρι το 2027! Μάλιστα, υπάρχει σενάριο και για τον Ντιμπαλά στην Αλ Σαμπάμπ, που περιορίζει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για την επιθετική γραμμή.

Η Αλ Αχλί, που επίσης είναι στις ενδιαφερόμενες ομάδες για τον Μαρονικό άσο του Ολυμπιακού, κατά πάσα πιθανότητα θα πάρει τον Μπραχίμι απο την Αλ Γκαράφα, οπότε πιάνεται και η μία θέση ξένου που είχε να δώσει η ομάδα - Πολύ σημαντικό αυτό με τις θέσεις ξένων!

Με λίγα λόγια ναι μεν δεν έχουν σβήσει το όνομα του Κααμπί από τις λίστες τους οι άνθρωποι του αραβικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να επιστρέψει: Και γιατί υπάρχουν κι άλλες πολύ δυνατές λύσεις για την επιθετική γραμμή, αλλά και γιατί είναι περιορισμένες οι θέσεις των ξένων.

"Τον πληρώνουν και κάθεται - Εύκολα συμβόλαιο ο Κααμπί - 3-4 εκατ. ευρώ"

Το sportdog ζήτησε από τον Δημήτρη Σιώρη την εκτίμησή του για όσα διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες για τον Κααμπί και την πιθανότητα να επιστρέψει στο αραβικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να σχηματίσουμε ακόμα καλύτερη εικόνα.

"Αρχικά, δεν ξέρουμε το κατά πόσο ισχύουν τα δημοσιεύματα περί των έξι εκ. ευρώ που προφέρουν. Βλέπουμε ότι η Αλ Αχλί κλείνει ήδη μία θέση ξένου με την προσθήκη του παικταρά Μπραχίμι και παράλληλα αφήνει ελεύθερο τον Αλιόσκι που ούτως ή άλλως είναι εκτός ομάδας όλη τη φετινή σεζόν λόγω περιορισμών. Δηλαδή κάθεται και τον πληρώνουν", ανέφερε αρχικά ο εξαιρετικός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

Τώρα αναφορικά με το αν θεωρώ ότι μπορεί να βρει εύκολα μεγάλο συμβόλαιο η απάντηση είναι: Ναι εξαργυρώνοντας τη χρονιά της ζωής του. Εδώ βρήκε συμβόλαιο ο Γκρέι που έπαιζε στον Άρη. Θεωρώ ότι θα βρει ένα συμβόλαιο γύρω στα 3-4 εκ. ευρώ. Ταιριάζει και σαν μουσουλμάνος στην κουλτούρα της χώρας".