Ο Παναθηναϊκός εναντίον του Άρη έχει μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να γλυκάνει το κακό φινάλε της σεζόν, αλλά και για να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο που τόσο πολύ έχει ανάγκη: Για το πρεσίτζ του, για τα έσοδά του, για να καταφέρει με μεγαλύτερη ευκολία να "ψήσει" προπονητή και ποδοσφαιριστές να έρθουν στην Ελλάδα για χάρη του.

Έχετε αναρωτηθεί, όμως, τι θα γίνει αν οι Πράσινοι δεν κατακτήσουν το Κύπελλο και αυτό, τελικά, καταλήξει στον Άρη και τη Θεσσαλονίκη; Γιατί η ομάδα τού Άκη Μάντζιου βρίσκεται σε καλή κατάσταση και, προφανώς, είναι πεινασμένη για έναν τίτλο. Στους κύκλους τού Παναθηναϊκού έχει αναπτυχθεί ένα σενάριο περί αποστασιοποίησης του Γιάννη Αλαφούζου από τη δυναμική παρουσία του στα του κλαμπ τα τελευταία χρόνια!

Δεν θα τραβήξει ακριβώς την πρίζα αλλά, σαφώς, θα έχει μικρότερη ενασχόληση με την ομάδα και, μοιραία, θα δαπανήσει λιγότερο χρόνο, χρήματα κ.λπ. Κακό σενάριο, δεν επιβεβαιώνεται από κάπου αυτή την ώρα (ούτε και θα μπορούσε άλλωστε), παρόλα αυτά διακινείται στα παναθηναϊκά στέκια. Κι εμείς το σημειώνουμε.

Αυτοί που δεν έχουν μέλλον στον Παναθηναϊκό

Είτε με τον Γιάννη Αλαφούζο ενεργό όπως τώρα είτε όχι, είναι δεδομένο ότι ορισμένοι παίκτες δεν έχουν μέλλον στο ρόστερ τής ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Πριν τους δει, δηλαδή, ο νέος προπονητής, καθώς η ομάδα έχει συνέχεια, έχει τεχνικό διευθυντή, αξιολογεί τους ποδοσφαιριστές ανεξάρτητα από τις εισηγήσεις του κάθε προπονητή.

Ποιοι είναι αυτοί οι παίκτες; Ακαϊντίν και Ούγκο δεν το συζητάει κανείς ότι μπορεί να μείνουν, ενώ και τα 3,5 εκατ. ευρώ για τον Ντραγκόφσκι κρίνονται αν όχι πολλά, σίγουρα ένα ποσό με το οποίο αν το δαπανήσει ο σύλλογος μπορεί να βρει καλύτερο τερματοφύλακα.

Ο Χουάνκαρ φεύγει, ο Πάλμερ Μπράουν θα δοθεί δανεικός, ο Κώτσιρας αν μείνει θα είναι με την πρόταση που του έχει καταθέσει η ομάδα. Ο Πέρεθ κατά πάσα πιθανότητα χαιρετάει, ο Βιλένα χαιρετάει στα σίγουρα, ο Μπερνάρ χαιρετάει, ο Ζέκα κρεμάει τα παπούτσια του. Κανένα μέλλον δεν έχει στην ομάδα ούτε ο Βέρμπιτς, ενώ δύσκολα θα γίνει κίνηση για τον Παλάσιος που να τον καλύπτει. 

Κανείς δεν πρέπει να αποκλείσει την αποχώρηση και των Σπόραρ-Γερεμέγιεφ, αν και ο δεύτερος μπορεί να μείνει ως τρίτη επιλογή στην ιεραρχία των επιθετικών...