Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε παρόμοιο ρεπορτάζ, καθώς και πριν από 1,5-2 μήνες είχε υπάρξει κινητικότητα γύρω από το ίδιο θέμα, με τους ίδιους εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα τη δημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ και τότε.

Ξεκάθαρα: Υπάρχει παίκτης τού Δικέφαλου που θέλει ο Ολυμπιακός; Ναι, υπάρχει. Υπάρχει προοπτική για να τον αποκτήσει; Ναι, υπάρχει. Μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομα αυτού του παίκτη; Είναι ο Σουαλιό Μεϊτέ, ο 30χρονος Γάλλος αμυντικός μέσος που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα και έχει βγάλει μάτια φέτος!

Γεμίζει τον χώρο του κέντρου, μαρκάρει, τρέχει (αν και δεν το κάνει πολύ γρήγορα!), δίχως άλλο θα μπορούσε μαζί με τους Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, αν τελικά αποκτηθεί, να συμπληρώσει με την παρουσία του μια εξαιρετική τετράδα στον χώρο της μεσαία γραμμής.

Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και ο Δικέφαλος που είχε προβλέψει να βάλει οψιόν για την αγορά του, πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με το μέλλον του. Γιατί ο Μεϊτέ είναι, μεν, μια πολύ-πολύ καλή λύση στα χαφ, με 40+ παιχνίδια φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, βοήθησε τα μέγιστα για να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα, αλλά δεν παύει να είναι 30 ετών. Και τα 4-4,5 εκατ. ευρώ που προβλέψει η οψιόν για την αγορά του αντικατοπτρίζουν μεν την αξία του, αλλά δεν είναι συνηθισμένο να τα δίνει μια ελληνική ομάδα για ποδοσφαιριστή χωρίς μεταπωλητική αξία - Λόγω της ηλικίας του.

Το ρεπορτάζ από την Πορτογαλία αναφέρει ότι οι Θεσσαλονικείς είναι ήδη σε επαφές για την απόκτηση των δικαιωμάτων του με ένα ποσό λίγο πάνω από το μισό της οψιόν, δηλαδή κάπου στα 2,5 εκατ. ευρώ. Κι εδώ είναι που πάει να μπει σφήνα ο Ολυμπιακός, όπως έχουν μάθει στη Θεσσαλονίκη και έχει βουίξει η συμπρωτεύουσα.



Μάλιστα οι Πειραιώτες έχουν κάνει ήδη σχετική επαφή με τη διοίκηση της Μπενφίκα, καθώς μετά την αγορά της Ρίο Άβε υπάρχουν διαφορετικές επαφές πια στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο με προέκταση τον Ολυμπιακό. Και για τους Ερυθρόλευκους, βέβαια, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει αν θέλουν να ανεβάσουν την προσφορά τους πάνω από τα 2,5 εκατ.που προσφερει ο ΠΑΟΚ: Είναι αρκετά χρήματα για παίκτη με ελάχιστη μεταπωλητική αξία.
Παρόλα αυτά στη Θεσσαλονίκη συζητιέται έντονα η επαφή του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα και, ήδη, έχουν σημάνει καμπανάκια.

"4 εκατ. ευρώ ο ΠΑΟΚ για Μεϊτέ - Φόβος από Γαλλία και Ιταλία - Έτσι μπορεί να μπει σφήνα ο Ολυμπιακός"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Βασιλάκο, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία, προκειμένου να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες γύρω από το θέμα.

"Στη Θεσσαλονίκη φωνάζω από τον Νοέμβριο σε ραδιόφωνα που με καλούν να μιλήσω για τον Μεϊτέ, ότι πρέπει να τον πάρει ο ΠΑΟΚ - Να δώσει τα 4 εκατ. ευρώ, γιατί θα είναι αυτοκτονία να φύγει αυτός ο παίκτης. Στην Πορτογαλία γράφουν ότι υπάρχουν ήδη διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε για τα παζάρια που προσπαθεί να κάνει ο ΠΑΟΚ:

"Θα έπεφτε η Μπενφίκα στην οψιόν που έχει βάλει, γιατί τον δίνει δανεικό, δεν τον υπολογίζει, θέλει να τον παραχωρήσει. Μπορούν να γίνουν παζάρια, αλλά αξίζει και τη ρήτρα του. Αν μπει σε διαπραγματεύσεις ο ΠΑΟΚ που θα τραβήξουν, και το αφήσει να κυλήσει μέσα στο καλοκαίρι, μπορεί να βρεθούν και σε άλλες ομάδες που θα δείξουν ενδιαφέρον και όχι μόνο ο Ολυμπιακός. Γιατί με τον ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει καλό όνομα και στη Γαλλία αλλά και στην Ιταλία".

Θα μπορούσε να καταλήξει στον Ολυμπιακό;

"Ανάλογα με τους χειρισμούς του ΠΑΟΚ, θα εξαρτηθεί. Αν ο Δικέφαλος δεν το παλέψει όπως πρέπει, μπορεί να μπει σφήνα ο Ολυμπιακός. Το θέμα είναι και τι θέλει να κάνει ο Μεϊτέ, γιατί αν υπάρξουν προτάσεις με διαφορά 500.00 ευρώ, για παράδειγμα, η Μπενφικα θα τον δώσει εκεί που θέλει να παίξει μπάλα και όχι σε αυτόν που θα δώσει περισσότερα".