Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία υπάρχει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού τις τελευταίες ώρες, καθώς οι Πειραιώτες φαίνεται ότι έχουν συνδεθεί με την περίπτωση του Λούκας Ριμπέιρο - 25χρονου Βραζιλιάνου κυνηγού (παίζει ως δεύτερος επιθετικός αλλά και ως εξτρέμ), με θητεία σε Γαλλία και Βέλγιο από το 2017.

Από το καλοκαίρι τού 2023 αγωνίζεται στη Μαμελόντι Σάνταουνς, της Ν. Αφρικής, και έχει συνολικά 16 γκολ και 8 ασίστ σε 35 παιχνίδια, ενώ το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2028. Βέβαια, εδώ αξίζει να σημειώσουμε δύο πράγματα:

α) Το πρωτάθλημα της Ν. Αφρικής, στο οποίο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η Μαμελόντι Σάνταουνς πολύ εύκολα φέτος, είναι χαμηλής δυναμικότητας - To market value και των 16 ομάδων της κατηγορίας είναι κατά 30% πάνω σε σχέση με το market value που έχει ο Ολυμπιακός - Το ρόστερ της συγκεκριμένης ομάδας, είναι κοντά σε αυτό του Άρη για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους.

β) Η μεγαλύτερη πώληση στην Ιστορία τού συγκεκριμένου κλαμπ είναι στα 3 εκατ. ευρώ (σε αγγλική ομάδα!), ενώ σε γενικές γραμμές είναι κάτω από 1 εκατ. ευρώ. Δηλαδή αν όντως ο Ολυμπιακός τον θέλει, μπορεί να τον αποκτήσει σχετικά εύκολα.

"Δεν υπάρχουν στον βελγικό χάρτη οι ομάδες που έχει παίξει - Άλλαξαν τα πράγματα με Μεντιλίμπαρ - Ψαγμένος από β΄ Ισπανίας"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Στέφανο Γιωτάκη, που γνωρίζει πολύ καλά το πρωταθλημα του Βελγίου, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για την περίπτωση του Ριμπέιρο - Από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι το καλοκαίρι τού 2023 είχε 4 γεμάτες σεζόν στο πρωτάθλημα της χώρας με τις φανέλες των Βιρτόν, Σαρλερουά, Μουσκρόν, Μπεβερέν.

"Είναι β΄ διαλογής όλες αυτές οι ομάδες στο Βέλγιο που έχει παίξει ο Ριμπέιρο, πλην της Σαρλερουά - Που όμως φέρνει με τις καραβιές τους παίκτες κάθε χρόνο", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Αν είχε θητεία στη Γάνδη, στη Γκενκ, στη Μαλίν, θα ήταν διαφορετικά. Αλλά αυτές οι ομάδες, πλην της Σαρλερουά, δεν υπάρχουν στον χάρτη του βελγικού ποδοσφαίρου πια".

Πιστεύεις μπορεί να έχει θέση στον Ολυμπιακό;

"Στον Ολυμπιακό β΄ μπορεί, γιατί στην πρώτη ομάδα που έχει φτάσει στον τελικό τού Conference League, το βλέπω δύσκολο. Με τον Μεντιλίμπαρ έχουν αλλάξει τα πράγματα. θα το άκουγα πιο εύκολα για έναν ψαγμένο από τη β΄ Ισπανίας, παρά για κάποιον που έπαιζε σε εξαφανισμένες βελγικές ομάδες και τώρα είναι στο πρωτάθλημα της Ν. Αφρικής".

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr