Ο Νίκλας Ελίασον παραδέχθηκε πως γνωρίζει για το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού προς το πρόσωπό του, τόνισε ωστόσο πως αυτό είναι ένα θέμα που χειρίζεται η ΑΕΚ από κοινού με τον ατζέντη του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην "Aftonbladet":

«Είναι πραγματικά λυπηρό. Αν ο Άρης είχε σκοράρει στο 95' κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα παίρναμε το πρωτάθλημα», είπε αρχικά ο Σουηδός για τη μάχη του φετινού τίτλου στην Ελλάδα.

Για το γεγονός ότι κλήθηκε στην εθνική Σουηδίας, σχολίασε: «Φυσικά, είναι κάτι μεγάλο για μένα. Η εθνική ομάδα της Σουηδίας ήταν πάντα ένα όνειρο, ήθελα να ενταχθώ σ' αυτήν με οποιοδήποτε κόστος. Είναι εξίσου σημαντικό που εξελίχθηκα ως παίκτης και ως άνθρωπος».

Στη συνέχεια, ο Σουηδός εξτρέμ αναφέρει: «Η ΑΕΚ είναι επιθετική ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες. Απολαμβάνω πολύ το κλαμπ όσο και την πόλη της Αθήνας».

Για τη σεζόν στην οποία είχε 12 ασίστ και 8 γκολ: «Είναι πάντα δύσκολο να συγκρίνω, αλλά είναι η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου. Το λέει κι η στατιστική. Ήμουν πάντα επιθετικός παίκτης, αλλά με την εμπειρία που έχω ξέρω σε που πρέπει να βρίσκομαι για να πετύχω και κάποια ευκολότερα γκολ».

Στη συνέχεια, η κουβέντα πήγε στη ρήτρα των 8.500.000 ευρώ (100 εκατ. κορόνες) και το ενδιαφέρον από ομάδες μεγαλύτερων πρωταθλημάτων:

«Ναι, το ξέρω, αλλά το αφήνω στον ατζέντη μου και στο σύλλογο. Όλοι οι παίκτες θέλουν να δοκιμάσουν τον εαυτό τους και να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά, αλλά λαμβάνοντας υπόψη πόσο καλά περνάμε εγώ και η οικογένειά μου, πρέπει να είναι κάτι πολύ καλό για να κινηθούμε».

Για το ενδιαφέρον που είχε ακουστεί από την Γκρέμιο: «Είναι πραγματικά καλός σύλλογος. Δεδομένων της σύνδεσής μου με τη Βραζιλία (είναι η μητέρα του από εκεί), είναι δελεαστικό το να παίξω κάποια στιγμή εκεί. Δεν νομίζω ότι υπήρξε κανένας Σουηδός που να έχει παίξει στο πρωτάθλημα Βραζιλίας στο παρελθόν. Ακολουθώ το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Οι σύλλογοι έχουν κάνει βήματα μπροστά και επενδύουν. Αλλά ακολουθώ την ομάδα περισσότερο ως φαν της».

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr