Μπορεί ακόμα να μην έχουν προλάβει καλά-καλά να ξεμεθύσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ από τα επινίκια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και, ήδη, έχουν αρχίσει τα σενάρια για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Κι εδώ δεν αναφερόμαστε γενικά και αόριστα για το πώς θα δομηθεί ο νέος Δικέφαλος, που έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποί του έχουν αποφασίσει να ενισχυθεί με παίκτες αθλητικούς, ταχυδυναμικούς κ.λπ., αλλά για ένα σενάριο που έχει προλάβει να κάνει ήδη την εμφάνισή του στο ρεπορτάζ.

Και θέλει επιθετικό επιπέδου, που γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και τις ανάγκες της, όπως φυσικά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να βρίσκεται σε ιχνηλάτηση για το αν μπορεί να επιστρέψει! Με δεδομένο ότι ο Αλί Σαμάτα δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, αλλά και ότι ο φορ που αναφέρουμε βρίσκεται ήδη για διακοπές στην Ελλάδα (στην Κω!) και, μάλιστα, επικοινώνησε με τον Ρουμάνο τεχνικό για να τον συγχαρεί, έχει πέσει βενζίνη στη φωτιά που σιγοκαίει!

Ποιος είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής; Ο Τσούμπα Άκπομ, που στα 28 του χρόνια φαίνεται ότι ψάχνει για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, καθώς το μέλλον του μόνο σίγουρα δεν είναι στον Άγιαξ. Ο διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες τής Αγγλίας ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2018, με τον Δικέφαλο μάλιστα να πληρώνει loan fee 2,2 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ για δύο χρόνια που παρέμεινε.

Εκείνη την εποχή οι Θεσσαλονικείς είχαν και τον Πρίγιοβιτς στο ρόστερ τους (που είχε αποχωρήσει τον χειμώνα για την Αλ Ιτιχάντ!) και στο τέλος είχαν πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2021 επέστρεψε με τη μορφή δανεισμού από τη Μίντλεσμπορ (συνολικά είχε 29 γκολ και 13 ασίστ σε 131 ματς με τον ΠΑΟΚ), με τη φανέλα της οποίας την επόμενη αγωνιστική περίοδο πέτυχε 29 γκολ και 2 ασίστ και έκανε τη μεταγραφή των 12,3 εκατ. ευρώ στον Άγιαξ το περασμένο καλοκαίρι.

"Περίεργο καλοκαίρι για τον Άγιαξ - Ξεφορτώνονται παίκτες - Δανεικός Άκπομ στον ΠΑΟΚ"

Μπορεί να έρθει, τώρα, στον ΠΑΟΚ; Κι αν, ναι, με ποιο καθεστώς; Το sportdog επικοινώνησε με τον Στέφανο Γιωτάκη, δημοσιογράφο που αναλύει αγώνες στο ολλανδικό ποδόσφαιρο εδώ και 20 χρόνια, προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις.

"Ο Άγιαξ αυτή τη στιγμή είναι στο πιο περίεργο καλοκαιρί του μετά από 20 χρόνια που ασχολούμαι με το ολλανδικό ποδόσφαιρο. Το περασμένο καλοκαίρι έδωσαν 80 εκατ. ευρώ για να φέρουν παίκτες και, τώρα, προσπαθούν να τους ξεφορτωθούν", σχολίασε αρχικά ο Σ. Γιωτάκης και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ένας από αυτούς είναι και ο Άκπομ, παρότι έκανε καλό δεύτερο γύρο με τον Φαν΄τ Σιπ. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς τον αγόρασε με 12 εκατ. ευρώ. Θα προσπαθήσει να κάνει ξεσκαρτάρισμα, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα προπονητή και όλα είναι στον αέρα".

Με ποιο στάτους θα μπορούσε να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ;

"Θα μπορούσε να έρθει δανεικός, δύσκολα ο Άγιαξ θα βρει τα λεφτά που τον αγόρασε, για να τον παραχωρήσει. Τον Μικαουτάζτε, που είχαν δώσει 16 εκατ. ευρώ στη Μετς το καλοκαίρι του 2023 για να τον αποκτήσουν, τον Γενάρη του 2024 τον έστειλαν ξανά πίσω με τη μορφή δανεισμού για να πάρει τα πάνω του, γιατί ήξεραν ότι με αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να τον πουλήσουν".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr