Συνήθως όπου βγαίνει καπνός, υπάρχει και φωτιά!! Κάτι που ο "Ευαγγελιστής" επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας στην περίπτωση του Μάρκου Λιβάγια και της... διαρροής από Κροατία μεριά περί ελληνικού φλερτ μαζί του!

Η έγκυρη ιστοσελίδα "germanijak.hr" αποκάλυψε νωρίτερα για τον 30χρονο διεθνή Κροάτη φορ ότι... «Κάτι ψήνεται και λέγεται Ελλάδα» (ο τίτλος του ρεπορτάζ), παρουσιάζοντας ως πολύ πιθανή την αποχώρηση του από τη Χάιντουκ Σπλιτ αυτό το καλοκαίρι. Και η στήλη έρχεται μεταμεσονύχτια να αποκαλύψει πως η ελληνική μεγάλη ομάδα που τον θέλει και έχει ήδη έρθει σε επαφές μαζί του είναι ο ΠΑΟΚ!!!

Μιλάμε για ένα ποδοσφαιριστή με χρηματιστηριακή αξία 6.500.000 ευρώ, με τεράστια ποιότητα και κλάση, που μετά από 3,5 χρόνια στο Σπλίτ και ενώ έχει συμβόλαιο ως το 2027 με την Χάιντουκ, έχει αποφασίσει να αποχωρήσει. Μάλιστα φέρεται να έχει ενημερώσει σχετικά και τον Αθλητικό  της Διευθυντή, Νικόλα Κάλινιτς, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Μιλάμε άλλωστε για τον πιο ακριβοπληρωμένο άσο της, τον πιο δημοφιλή παίκτη, αρχηγό και ηγέτη της.

Όταν τον Φεβρουάριο του 2021 επέστρεφε από την Ελλάδα και την ΑΕΚ στην αγαπημένη του Χάιντουκ, ο στόχος ήταν σε βάθος 3ετίας να την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πήρε μαζί της δυο Κύπελλα Κροατίας, σκόραρε συνολικά 72 γκολ (!!!) αλλά τίτλο δεν πήρε. Μάλιστα η φετινή σεζόν ήταν και η πιο φτωχή του σε νούμερα(30 ματς - 12 γκολ -6 ασίστ)!

Με αυτά και με αυτά ο Λιβάγια έψαχνε για νέα... κίνητρα και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, πριν ακόμη αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδας!!! Μάλιστα η επίσκεψη και η παρουσία τον Απρίλιο στην Θεσσαλονίκη του ατζέντη του, Φεντερίκο Παστορέλο, βασικά είχε να κάνει με την υπόθεση Λιβάγια και όχι με τον... Ντομινίκ Κοτάρσκι, επίσης πελάτη του. Λιβάγια και Κοτάρσκι δηλαδή εκτός από συμπατριώτες, συμπαίκτες στην Κροατία είναι και "ομόσταβλοι" μανατζερικά. Με την " P & P Sport Management" να είναι το... κανάλι για την ολοκλήρωση αυτής της πολύ σπουδαίας μεταγραφής αφού ο Λιβάγια αντικειμενικά είναι... παικτούρα.

Πάμε και στις ... λεπτομέρειες: ο ΠΑΟΚ φέρεται να προσφέρει στον Λιβάγια συμβόλαιο ως το 2027 με ετήσιες αποδοχές 1.300.000 ευρώ! Κατά σύμπτωση(;) είναι και το ποσό που ζητούσε από την ΑΕΚ για να ανανεώσει το 2021 αλλά ο Μελισσανίδης φέρεται να είχε φτάσει μέχρι το 1.100.000!! Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές από την ελληνό - κροατική πιάτσα agents, ο Λιβάγια είναι κοντά στο να κλείσει στον ΠΑΟΚ.  Μάλιστα η πρόβλεψή τους είναι πως τελικά.... "θα κλείσει"!

Ο ίδιος γουστάρει... Ελλάδα, ο Λουτσέσκου τον ... γουστάρει, ο Λιβάγια κουμπώνει γάντι στο παιχνίδι του Ρουμάνου, δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής αφού έχει παίξει στα μέρη μας και βγήκε πρωταθλητής, είναι μεγάλος γκολτζής ενώ πιθανή απόκτησή του από τον ΠΑΟΚ θα ιντριγκάρει κι άλλο την  εσωστρέφεια της ΑΕΚ, που πριν από λίγες ημέρες έχασε το πρωτάθλημα από τον δικέφαλο του βορρά...

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr