Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ΑΕΛ, Παύλος Δερμιτζάκης, και μίλησε για την πορεία του στους «βυσσινί», σχολίασε αν  πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια του ο Βιεϊρίνια και σημείωσε πως η θέληση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την πορεία του στην ΑΕΛ: «Η Λάρισα είναι ένας νομός έχει δει ποδόσφαιρο σε πολύ καλό επίπεδο και αναγνωρίζει την προσπάθεια οποιουδήποτε προσφέρει στην αγαπημένη του ομάδα. Θέλω να πιστεύω πως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου μετά από τρία χρόνια στη Σούπερ Λιγκ 2, ελπίζω να έχουν ωριμάσει οι σκέψεις για να επιστρέψει αυτή η ομάδα εκεί που πραγματικά ανήκει».

Για το αν πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια του ο Βιεϊρίνια: «Εγώ συνεργάστηκα με τον Βιεϊρίνια το 2010, ήταν ένα παιδί που έδειχνε πως ερχόταν από μια μεγάλη σχολή και έδειχνε πως έχει υψηλό ταβάνι. Πέτυχε πολλά πράγματα και στον ΠΑΟΚ και στη Γερμανία. Πέτυχε πολλά πράγματα στην αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, στον μέγιστο βαθμό. 

Κατέκτησε πρωταθλήματα, Κύπελλα, έκανε αυτό που θα φανταζόταν ή θα είχε όνειρο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο. Είναι ένα παιδί της παρέας, ένα παιδί δοτικό, είναι ευχάριστος και κοινωνικός. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και έχει όλα τα στοιχεία για τη μεγάλη μετάβαση για να γίνει ο επόμενος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ και μπορεί να κάνει ανάλογη καριέρα με αυτή που έκανε ως ποδοσφαιριστής. Στην ηλικία που είναι, καλό είναι να τελειώνεις κάτι με ψηλά το κεφάλι και να αρχίζεις μια καριέρα που έχει όλα τα προσόντα, επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον. Θεωρώ πως είναι το κατάλληλο timing για να το κάνει αυτή τη στιγμή. 

Το σενάριο να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΠΑΟΚ είναι υπαρκτό, αλλά εγώ θα πω κάτι άλλο. Αν είναι η πρώτη του χρονιά ως τεχνικός διευθυντής με τον ΠΑΟΚ στo league stage του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν χτίζει κάτι ταυτόχρονα τεράστιο; Χτίζει μια άλλη προοπτική που με το καλημέρα πετυχαίνεις κάτι μέγιστο και βάζεις βάσεις για μεγάλα πράγματα. Ό,τι και αν αποφασίσει ο ίδιος, θα είναι σωστό και θα είναι υπέρ της ομάδας».

Για την κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ: «Ήταν το πιο συναρπαστικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Α’ Εθνικής. Είχε ελκυστικό ποδόσφαιρο, παιχνίδια με θέαμα, οι ομάδες πετύχαιναν πολλά γκολ. Οταν διεκδικούν τέσσερις ομάδες τον τίτλο και στο τελευταίο λεπτό στο τελευταίο παιχνίδι, τότε αυτό δείχνει την ανταγωνιστικότητά του. 

Οι μεγάλοι έδωσαν έμφαση και στην Ευρώπη και έφτιαξαν τα ανάλογα ρόστερ. Το σπουδαιότερο που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του είναι αυτό. Παρότι υπήρχαν πολλές δυσκολίες, η ομάδα δεν λύγισε. Και το σημείο ήταν πως ήταν σωστά δομημένη. Είχε ένα οργανόγραμμα σωστά δομημένο, από διοίκηση με ισορροπίες, από προπονητή που ξέρει τι θέλει και τι ζητάει όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα και το πετυχαίνει και από ποδοσφαιριστές που έδιναν το 100% και πίστευαν πως μπορούσαν να πετύχουν πολλά πράγματα. Συν το μεγάλο όπλο, ο 12ος παίκτης, που είναι ο κόσμος. Όλα αυτά τα στοιχεία έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να πάρει ένα σημαντικό και ιδιαίτερο τίτλο. 

Το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ ήταν η θέληση και μένω σε ένα μότο του κ.Λουτσέσκου που ήταν παιχνίδι με παιχνίδι. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έλεγαν πως δεν έχει πολλούς σταρ, αλλά είχε πολλούς εργάτες. Έλεγαν πως η ομάδα παίζει χωρίς σέντερ φορ, αλλά είχε πολλούς μεσοεπιθετικούς οι οποίοι έβρισκε ο Λουτσέσκου τον τρόπο να πατάνε περιοχή και να πετυχαίνουν γκολ. Έλεγαν πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει φαντεζί παίκτες στο κέντρο, αλλά ήταν μια ομάδα με επιμονή και υπομονή στο παιχνίδι. Ενώ πάντα υπήρχε ένα αλλά, αυτή η ομάδα τα διέψευσε όλα. Παιχνίδι-σταθμός ήταν το 1-1 στη Λαμία, γιατί ενώ ήταν μια ομάδα που φαινόταν διαλυμένη σωματικά και ψυχικά, βρήκε τα αποθέματα για να κάνει ένα σερί 4x4 στα ντέρμπι που δεν το έχει ξανακάνει καμία άλλη ομάδα. 

Ο ΠΑΟΚ είχε απέναντί του μια νταμπλούχο ΑΕΚ, μια πολύ καλή ομάδα, διεκδίκησαν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα γιατί ήταν οι ομάδες των προπονητών τους. Μέχρι ένα σημείο είχε το προβάδισμα η ΑΕΚ και μετά το έχασε, αλλά δεν μπορεί να αμφισβητήσουμε την προσπάθεια που έκανε. Όσο και να αγαπάμε τις ομάδες μας, καλό είναι να δίνουμε το χέρι και να αναγνωρίζουμε την επιτυχία. Το έκανε αυτό ο Αλμέιδα μετά το ματς με τη Λαμία, δίνοντας συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, έδειξε πόσο καλός προπονητής είναι».

Για τον MVP του ΠΑΟΚ: «Για μένα είναι ο Κουλιεράκης, μου αρέσει ως παίκτης. Έδωσε τα μέγιστα, δημιούργησε μια μεγάλη υπεραξία και θεωρώ πως είναι ένας παίκτης που θα απασχολήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια, μαζί με άλλους όπως ο Κοτάρσκι και ο Κωνσταντέλιας. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο πως εξελίσσεται και παίρνει τίτλους, αλλά πως έχει ανοίξει ένα δίαυλο μετάβασης ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες και όχι απλά γίνονται βασικά στελέχη, αλλά είναι και μεγάλα περιουσιακά στοιχεία».

Για το πως νιώθει ένας προπονητής του ΠΑΟΚ που αμφισβητείται: «Η δουλειά ενός έμπειρου προπονητή όπως ο Λουτσέσκου, σίγουρα έχει συναισθήματα, αλλά το πλεονέκτημα είναι να έχει ισορροπίες. Είτε στα θετικά είτε στα αρνητικά αποτελέσματα. να είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του, να πιστεύει στο πλάνο της ομάδας και να το υποστηρίζει. Ο Λουτσέσκου ήταν συγκεντρωμένος και πίστευε σε αυτό τον στόχο, γι’ αυτό πέτυχε αυτός και η ομάδα του».

«Θα ήθελα να κλείσω λέγοντας το εξής. Φανταστείτε η ΑΕΛ, μια επαρχιακή ομάδα κατέκτησε πρωτάθλημα και Κύπελλα. Τι υπέρβαση έκανε αυτή η ομάδα εκείνη την εποχή. Ο ΠΑΟΚ είναι εύκολο να ξαναπάρει τίτλους με αυτό που έχει δημιουργήσει, φανταστείτε για μια επαρχιακή ομάδα όπως η ΑΕΛ» κατέληξε.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr