Μαγκομέντ Οζντόεφ: Συνέντευξη σε Μέσο της Ρωσίας έδωσε ο έμπειρος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ όπου και αναφέρθηκε τόσο στο πρωτάθλημα και τα συναισθήματά του μετά την κατάκτηση, όσο και για τον Ιβάν Σαββίδη και τον κόσμο της ομάδας.

«Απίστευτες οι συγκινήσεις από το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Ιστορικά, αυτή η σεζόν ήταν η πιο δύσκολη στην Ελλάδα - αυτό πιστεύουν όλοι εδώ. Τέσσερις ομάδες, πάλεψαν για τον τίτλο, όλοι ήταν δίπλα στον άλλο, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Το ότι τέσσερις ομάδες είναι του ίδιου δυνατού επιπέδου αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα στην ευρωπαϊκή σκηνή. Ο ΠΑΟΚ έφτασε στα προημιτελικά του Conference League, ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι και τον τελικό. Αλλά τότε υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα στο επίπεδο. Εδώ είναι οι τέσσερις ομάδες και μετά υπάρχει μια τεράστια τρύπα με τις υπόλοιπες. Η Ρωσία έχει πιο ισορροπημένο πρωτάθλημα αν πάρουμε τις άλλες ομάδες».

Για την «συνταγή της επιτυχίας» στο να κατακτήσει τον τίτλο: «Πρώτα από όλα, η γόνιμη δουλειά όλων των ανθρώπων! Ξεκινώντας από έναν απλό Θεσσαλονικιό, που είναι ερωτευμένος και ζει για τον σύλλογο, και τελειώνοντας με έναν υπάλληλο της ομάδας που κουρεύει το γκαζόν και προετοιμάζει τα πάντα για την ομάδα. Η δουλειά όλων των ανθρώπων έδωσε ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Και η πιο σημαντική αξία στο πρωτάθλημα είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Αγωνίζεται για την ομάδα με την καρδιά και την ψυχή του. Κάνει συνεχώς τα πάντα για να κρατήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή».

Για την βαθμολογία που θα έβαζε στον εαυτό του στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ: «Έκανα ένα σπουδαίο πρωτάθλημα. Από πλευράς απόδοσης, αυτή είναι γενικά η καλύτερη σεζόν στην καριέρα μου! Για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν έπαιξα σχεδόν 50 αγώνες. Λίγα ήταν τα παιχνίδια που έχασα. Είμαι ίσως από τους λίγους παίκτες που έπαιξαν σχεδόν όλα τα ματς της σεζόν».

Για τις 44 συμμετοχές που κατέγραψε με τους «ασπρόμαυρους»: «Πρέπει να καταλάβετε πόσες ημέρες παιχνιδιού υπάρχουν στη Ρωσία και πόσες στην Ελλάδα, πόσες συνολικά ημέρες υπάρχουν για δουλειά. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει διάλειμμα για το χειμώνα, όπως στη Ρωσία. Στην Ελλάδα ξεκινήσαμε με την πρόκριση στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα - είναι Ιούλιος και το πρωτάθλημα τελειώνει τον Μάιο. Στη Ρωσία, το πρωτάθλημα ξεκινά τον Ιούλιο και στη συνέχεια ακολουθεί μια μεγάλη χειμερινή διακοπή, η οποία διαρκεί τρεις μήνες. Και στην Ελλάδα όλο αυτό το διάστημα παίζεις. Φέτος είχα μόνο πέντε μέρες διάλειμμα! Ήταν ασυνήθιστο - ήταν η πρώτη μου φορά. Είναι δύσκολο και δεν ξέρεις πώς να προετοιμαστείς μετά το διάλειμμα. Έρχεται μια συγκεκριμένη στιγμή που το σώμα σου δεν το αισθάνεσαι. Η πρώτη χρονιά είναι πάντα μια περίοδος προσαρμογής για κάθε παίκτη που έχει μετακομίσει από άλλο πρωτάθλημα. Ναι, πέρασα πέρυσι στην Τουρκία, αλλά έπαιξα εκεί με ένα διάλειμμα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022: Είχα προπονητικό καμπ για σχεδόν ένα μήνα και χρόνο για να ξεκουραστώ και να ανακάμψω. Και εδώ αποδεικνύεται ότι παίξαμε σε ξέφρενους ρυθμούς στον ΠΑΟΚ».

Για την ζωή στην Ελλάδα: «Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει σχεδόν πάντα καλός καιρός, έχει ευγενικούς ανθρώπους. Μετρημένη ζωή. Κανείς δεν βιάζεται ιδιαίτερα. Δεν υπάρχει φασαρία όπως στις μεγάλες πόλεις. Όλοι ζουν μια ήσυχη ζωή, είτε εργάζονται, είτε σπουδάζουν. Ζουν μια πολύ ήσυχη ζωή και τους αρέσει. Είναι χαρούμενοι - και είμαι χαρούμενος για αυτούς. Στη Θεσσαλονίκη ζουν πολλοί Πόντιοι. Μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν πολλοί Ρωσόφωνοι εδώ. Υπάρχουν πολλά παντοπωλεία όπου μπορείτε να αγοράσετε ό,τι θέλετε. Δεν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τα προϊόντα. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει κάτι. Το μόνο πράγμα είναι ότι μου λείπει ο διαφορετικός ρυθμός. Είμαι πιο δραστήριος άνθρωπος».

Για την σχέση του με τον ασπρόμαυρο λαό: «Ο ΠΑΟΚ έχει απίστευτους οπαδούς. Αγαπούν και ζουν σαν ομάδα. Έρχονται σχεδόν πάντα στην προπόνηση για να μιλήσουν και να στηρίξουν την ομάδα. Όταν τα αποτελέσματα είναι άσχημα, μπορούν να μας ξυπνήσουν. Γιατί το ζουν. Παρέχουν φανταστική υποστήριξη στους αγώνες και έρχονται κατά πλήθος και σε εκτός έδρας αγώνες. Αυτό είναι ένα τεράστιο συν. Είναι ωραίο που η ομάδα έχει έναν τέτοιο στρατό οπαδών που ζουν για αυτήν. Μου αρέσει πολύ!

Και η σχέση είναι φυσιολογική. Ναι, δεν ξέρω ελληνικά, αλλά καταλαβαίνω ότι αγαπούν τρελά την ομάδα. Για αυτούς, το πιο σημαντικό είναι ότι ο παίκτης θέλουν να αφοσιωθούν πλήρως στο παιχνίδι. Αυτό κάνω και το έκανα πάντα. Υποστηρίζουν, φωνάζουν... και πάλι φωνάζουν, τραγουδούν. Αλλά δεν είδα κάτι», είπε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ.

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr