Άρης: Η χθεσινή προπόνηση στο «Κλ. Βικελίδης» είχε μόνο έναν σκοπό, να νιώσουν οι ποδοσφαιριστές τον παλμό του κόσμου και φυσικά να αφουγκραστούν τον πόθο του για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας οπότε οτιδήποτε είχε να κάνει με τα τακτικά πλάνα του Άκη Μάντζιου πέρασε σε δεύτερη μοίρα…

Η αλήθεια είναι ότι ο 54χρονος προπονητής δουλεύει επί του τελικού Κυπέλλου εδώ και τουλάχιστον δυόμισι μήνες. Μέσα από τις δοκιμές σχημάτων, τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών σε άλλες θέσεις πλην των φυσικών τους αλλά και τις συνυπάρξεις παικτών σε άξονα και άκρα. Είναι δεδομένο δηλαδή ότι έχει σχηματίσει ξεκάθαρη άποψη για τον καθένα, του τι μπορεί να προσφέρει και ποιο πλάνο μπορεί να είναι αποδοτικό στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Η απόφαση που καλείται να πάρει αφορά τον άξονα της μεσαίας γραμμής και φυσικά τον αριστερό winger. Ο τελευταίος προβληματισμός πηγάζει μέσα από το επίπεδο εμφανίσεων του Κίκε Σαβέριο και το γεγονός ότι δεν είχε καλή παρουσία στα Playoffs αφού δεν πρόσφερε αυτά που περίμενε ο προπονητής του.

Παραμένει ένας ποδοσφαιριστής με τακτική πειθαρχία και συνέπεια στην εκτέλεση αυτών που του ζητάει ο Ακης Μάντζιος, αλλά οι απαιτήσεις από έναν ακραίο επιθετικό δε γίνεται να περιοριστούν στις βοήθειες στις αλληλοκαλύψεις. Χρειάζεται επιθετική πρωτοβουλία και δημιουργία προϋποθέσεων για τους υπόλοιπους.

Χθες στο «Κλ. Βικελίδης», ο Άκης Μάντζιος δε φανέρωσε κανέναν από αυτούς τους προβληματισμούς του. Θέλησε περισσότερο να αντιληφθούν οι παίκτες του τη δίψα του κόσμου μέσα από την έντονη παρουσία του τελευταίου στις κερκίδες. Να νιώσουν την κάψα του για την κατάκτηση του Κυπέλλου, την ανάγκη έπειτα από 54 άγονα χρόνια. Χαρακτηριστικό του τρόπου διαχείρισης της προπόνησης ήταν το γεγονός ότι τόσο ο Φαμπιάνο Λέισμαν όσο και ο Μόζες Οντουμπάτζο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Αμφότεροι ανήκουν στη συνομοταξία των επιβαρυμένων, γι’ αυτόν τον λόγο στο τελευταίο διάστημα υπάρχουν φορές που προπονούνται μόνοι τους. Προφανώς δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Πηγή: metrosport.gr

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr