"Στο σκέλος των υποδομών να μην υπάρξει άλλη μέρα καθυστέρησης για την έναρξη εργασιών για το προπονητικό κέντρο, αλλά να ξεκαθαρίσουμε και την κατάσταση γύρω από τη Νέα Τούμπα.

Όσες αναποδιές και αν έχουν συμβεί στο γεωπολιτικό σκηνικό, οφείλουμε να βρούμε τρόπους να ξεπεραστούν. Τα 100 χρόνια πρέπει να μας βρουν σίγουρα με έτοιμο προπονητικό και έστω υπό κατασκευή γήπεδο". Αυτά ήταν τα λόγια τού Ιβάν Σαββίδη στο ΔΣ τής ΠΑΕ ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Πέμπτης και, παρότι παραδοσιακά το αποφεύγουμε, αυτή τη φορά θα ευλογήσουμε τα γένια μας.

Θυμάστε τι είχαμε γράψει στις 20 Μαΐου, λίγες μόνο ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο, στο θέμα με τίτλο ""Πωρωμένος" Σαββίδης! Πρώτη κίνηση σε ΠΑΟΚ - Τινάζει μπάνκα - Τρελά οπαδών" για το θέμα του νέου γηπέδου;

"Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα: Αυτό που ακούγεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, είναι ότι αυτό το πρωτάθλημα μπορεί να ζεστάνει τον Ιβάν και στο θέμα του νέου γηπέδου! Γιατι δεν έχει βγάλει ποτέ από το μυαλό του τη Νέα Τούμπα, άσχετα αν δεν υπάρχουν εξελίξεις τους τελευταίους (πολλούς) μήνες. Μπορεί να είμαστε στα μέσα του 2024, να μην κινείται τίποτα εδώ και κάμποσο καιρό σε αυτο το πεδίο, αλλά αν μπουν στο φουλ οι μηχανές άμεσα (στο φουλ και στο πεδίο της γραφειοκρατίας βέβαια!), δεν είναι απίθανο την σεζόν 2027-28 ο ΠΑΟΚ να παίξει ποδόσφαιρο στη Νέα Τούμπα.

 Χαμηλά η μπάλα, για την ώρα, αλλά το σενάριο έχει προλάβει να αναπτυχθεί. Σενάριο που, για να πάρει σάρκα και οστά, θα χρειαστεί ο Σαββίδης να τίναξει την μπάνκα και να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σκορπίζοντας ενθουσιασμό, φυσικά, στους οπαδούς της ομάδας...", είχαμε αποκαλύψει. Κάτι που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ιβαν σήμερα! Τώρα, ας το αναλύσουμε λίγο περισσότερο.

Έτσι θα γίνει το νέο γήπεδο - Εντός χρονοδιαγράμματος - 150 εκατ. ευρώ

Βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι εργασίες κατεδάφισης στη Νέα Τούμπα είναι να βρει ο Δικέφαλος άλλο γήπεδο, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ευρυχωρία, για να καλύψει τις ανάγκες του. Δηλαδή το Καυτανζόγλειο. Όμως το συγκεκριμένο γήπεδο είναι σε κακή κατάσταση (αγωνιστικός χώρος, κερκίδες, αποδυτήρια κ.λπ.), αν και από την γγΑ εγκρίθηκε γερό κονδύλι (1+ εκατ. ευρώ) για εργασίες. Μόνο που αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για ζήτω!

Μάλιστα, λέγεται ότι ήδη υπάρχουν γέφυρες με την πλευρά του ΠΑΟΚ και την γγΑ, για να προχωρήσει το θέμα με την παραχώρηση του γηπέδου στον Δικέφαλο.

Γιατί αν μπει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο και γίνει με τους όρους που έχει βάλει ο Σαββίδης (δηλαδή για 3 χρόνια να δίνει 1 εκατ. ευρώ την κάθε χρονιά για εργασίες βελτίωσης, αλλά όχι και ενοικιο από πάνω), τότε όταν αποχωρήσει ο Δικέφαλος θα μείνει στη γγΑ άλλο γήπεδο: Ανακαινισμένο και σύγχρονο!

Ο Ηρακλής δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά, άρα αν η γγΑ πάει στον ΠΑΟΚ με καλή διάθεση, μπορεί να ξεκλειδώσουν οι διαδικασίες όσον αφορά το κομμάτι "Πού θα πάει ο ΠΑΟΚ αν φύγει από την Τούμπα για να γκρεμιστεί και να χτιστεί το νέο γήπεδο του". Γιατί ο Ιβάν είναι ξανά ενεργός οικονομικά στις επιχειρήσεις του στην Ελλάδα και τα 140-150 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για τη Νέα Τούμπα, είναι ποσό που μπορεί να έρθει στην Ελλάδα σε βάθος τριετίας αν το πάρει απόφαση.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αν υπάρξει άμεσα συμφωνία για το Καυτανζόγλειο και αρχίσουν οι εργασίες, μπορεί τη σεζόν 2024/25 ο ΠΑΟΚ να παίξει εκεί και να αρχίσει από το τέλος τού φθινοπώρου το γκρέμισμα της Τούμπας. 2024, 2025 και όταν φτάσει το 2026, δηλαδή η σεζόν 2026/27 (έστω στο δεύτερο μισό της σεζόν), ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει στη Νέα Τούμπα για τα 100 χρόνια του (το χρονοδιάγραμμα αφορά έργο για 3 χρόνια) και στη γγΑ να μείνει το Καυτανζόγλειο πλήρως ανακαινισμένο και με ελάχιστα δικά της έξοδα.

Το βλέπετε δύσκολο να γίνει; Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, άρχισαν να ψιθυρίζουν έντονα το σενάριο...

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr