Όταν το περασμένο φθινόπωρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποφασίσει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Ρίο Άβε, για να ενισχύσει το δίκτυο των ομάδων που έχει στην κατοχή του, η σκέψη ήταν απλή: Να εκμεταλλευτεί το τεράστιο δίκτυο σκάουτινγκ που διαθέτει η Ρίο στην Πορτογαλία και στη Λατινική Αμερική - Κυρίως στη Βραζιλία.

Αλλά και να λειτουργήσει το κλαμπ ως προπομπός για παίκτες από τη Λ. Αμερική που χρειάζονται ένα διάστημα για να εγκλιματιστούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, και έπειτα να μεταπηδήσουν σε Ολυμπιακό ή Νότιγχαμ Φόρεστ. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το τρέχον ρόστερ της Ρίο Άβε, το ήδη υπάρχουν δηλαδή, καθώς κι εκεί υπάρχουν διαμαντάκια - Όπως είναι ο επιθετικός Αζίζ, που μπορεί να έρθει ως τρίτη λύση στον Ολυμπιακό, ή ο δεξιός εξτρέμ Φάμπιο Ρονάλντο (είχε αρχίσει τη χρονιά ως αριστερός μπακ!) που θα μπορούσε να δώσει βάθος στο ρόστερ.

Αναμφίβολα, όμως, η καλύτερη επιλογή από το ρόστερ των Πορτογάλων είναι ο Κοστίνια (απόδοση, θέση, ηλικία), που πριν από λίγες μέρες το ΔΣ της Ρίο Άβε ενέκρινε την πώληση του 70% των δικαιωμάτων του στον Ολυμπιακό, για 2,5 εκατ. ευρω. Δεξιός φουλ μπακ, 24 ετών, με 37 ματς, 5 γκολ και 6 ασίστ φέτος (συνολικά, δηλαδή, το όνομά του υπάρχει σε 11 γκολ για την πρώην ομάδα του), διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας.

Ο Κοστίνια, λοιπόν, ήδη έχει πάρει πρόγραμμα από τον Ολυμπιακό για τις θερινές διακοπές αλλά και την καλοκαιρινή προετοιμασία, αφού έρχεται για να μείνει δεδομένα. Μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη μας και ένα σενάριο που κυκλοφορεί για τον Ροντινέι και το μέλλον του στην ομάδα, δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος άσος να έρθει ακόμα και για βασικός στα πρώτα παιχνίδια μέσα στο καλοκαίρι.

Υπάρχει κάποιο παράπονο από τον Ροντινέι; Όχι και, μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονος ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον είχε μαζί του στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό με τη Φιορεντίνα - Μια συνέντευξη Τύπου ιδιαίτερα ξεχωριστή για το κλαμπ. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι είχε έρθει τσάμπα στον Ολυμπιακό τον Γενάρη του 2023, κάνει ακόμα πιο "γοητευτικη" την περιπτωση του.

Στην προσεχή προετοιμασία, όμως, θα είναι 32,5 ετών και με δεδομένο ότι στηρίζει πολλά στο παιχνίδι του στην ταχύτητά του, ο παράγοντας ηλικία μοραία αναμένεται να επηρεάζει σταδιακά την απόδοσή του. Αν σε αυτά που γράφουμε μέχρι τώρα προσθέσουμε ότι φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα που μπορεί να δώσει ένα σεβαστο ποσό για να τον αποκτήσει (για παίκτη που ήρθε τσάμπα, είναι 32,5 ετών, ανμπορείς να πάρεις 1 εκατ. ευρώ σε βάζει σε σκέψεις!), μην αποκλείσετε το προσεχές καλοκαίρι να υπάρξουν εξελίξεις. Και τότε ο Κοστινια, προφανώς, θα έχει τον πρώτο λόγο για την 11άδα.

"Φουλ μπακ και τακτικά συνεπής - Καλύτερος από Κίνι - Λογική τιμή τα 2,5 εκατ. ευρώ"

Το sportdog επικοινώνησε με Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που αναλύει αγώνες στην Πορτογαλία, για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για τον Κοστίνια και την αξία του 

"Δεν είναι Ροντινέι το στιλ του, δηλαδή φαντεζί μπακ, που θα κάνει ντρίπλα, θα πάει στο ένας με έναν, θα κάνει τα απρόβλεπτα. Στο 3-4-2-1 που έπαιζε η Ρίο Άβε φέτος, έπαιρνε όλη την πλευρά. Είναι φουλ μπακ. Τακτικά συνεπής, αθλητικός, σε ομάδα που έπαιζε σωστό ποδόσφαιρο. Βασικότατος και καλός παίκτης", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο καλός συνάδελφος.

Ποιο στάτους μπορεί να έχει στον Ολυμπιακό με την παρουσία τού Ροντινέι στην ομάδα;

"Δίνει λύσεις, στα μπακ του Ολυμπιακού θα είναι δεύτερος. Δύσκολη ερώτηση αν μπορεί να γίνει και πρώτος άμεσα. Αλλά σε πρώτη φάση μπορεί να μοιράζεται τη θεση με κάποιον. Από τον Κίνι, για παράδειγμα, είναι καλύτερος".

Πώς σχολιάζεις τα 2,5 εκατ. ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του;

"Λογική τιμή, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, έχει αξία, έχει potential, είναι μια χαρά τιμή".

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr